Жега..

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Жега..

Мнение от assens » 26 Яну 2003, 16:48

Здравейте,

изглежда нещо се прецакаха ел.магнитните клапани на прарното - и сега с колата дуга само горещ въздух на стъкалата и на краката ;) Жега с една дума, като сложа вентилатора на 1,2,3 или 4 и градусите на 19 (на шоф. и на пътника) от отворите за краката и за предното стъкло си духа жега.

Някой да е имал подобни проблеми? Сигурно ли е че проблема е в тези клапани? ДМД струват 250 кинта ;( Някой да знае дали не може да се поправят с големия чук?

Пишете, че е жега... сега е ок, ама лятото :)
Асен.

Потребител
Аватар

Автоматичен кондиционер.. голяма работа

Мнение от assens » 26 Яну 2003, 20:18

Здравейте пак,

явно съм параноичен, но проверих и БМВ-то на един приятел - и на него на стъклата му духа само горещ въздух. След като се захванах серозно да почета по въпроса, се оказа, че изглежда всичко си е наред, е.г. точно така трабва да работи кондиционера на въздуха..
то си е направо вишизъм,
ето една полезна статия по въпроса:

http://silverstone.fortunecity.com/ferr ... eating.htm

Най ми хареса заключението...
Ако някой друг има 5-ца с климатик, (или без) моля Ви най-любезно да ми опишете как работи при Вас? е.г. само топъл въздух на стъклата ли духа?

Асен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 26 Яну 2003, 21:02

ami da ti kaja hi4 ne moga da go razgadaia tva parno! eba li mu mamata,moita uj e s klimatronik ama dua kak si iska. e kat mu zadam 19 gradusa ohlajda ama mislia 4e kat go pusna za izduhvane na djamovete si duha spored parnoto,ako si e bachkala na toplo /zimata/ si duha samo toplo nezavisimo na kolkok gradusa go slagam.
ai uspeh!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 26 Яну 2003, 21:51

I na moeto parno nesto mu e precakano :twisted:
Na 6iofiorskoto miasto v krakata duha samo toplo a na drugoto i na prednoto stuklo moge i toplo i studeno.Kolata e bez klimatik :(

Потребител
Аватар

Германски комп'тър :)

Мнение от assens » 27 Яну 2003, 0:41

Странна работа, прочетох дори ръководстовто за потебителя на БМВ - на руски само такова намерих. Там пише, че за максимален комфорт - на краката може да духа топло, пък в същтото време в салона да духа студено.
Без климатиците знам че могат да духат и студено на предното стъкло, но те въобще нямат тази ситема за компютърен контрол на температурата в купето.

Всички БМВ-та са с 'климатроник'. Не точно климатроник, защото компютърната система за регулиране на температурата, не включва климатика, но иначе системата може да поддържа постоянна температура - такава каквато му се зададе.
Прочетете статията, която съм посочил в предишния ми постинг - там се обяснява подробно как работи отоплението.

С две думи, не можем да очакваме като врътнем температурата да имам моментална промяна. - Компютъра управлява двата селеноидови клапа - на импулси. Те ту пускат топло ту го спират. Там са описани и как работят малкия и големия кръг. Доста сложно са го направили Германските болни мозъци.

Аз все още не мога да си отговоря на простия въпрос, всичко наред ли е с моето парно или не? Дори ходих при един БМВ 'специалист' ама ще ви спестия неговото мнение.. сами се досещате. Ако не можеш (не искаш) да четеш и да се поинтересуваш от същността на един 'проблем' - значи със сигурност си специалист по проблема, и знаеш нещата ;)))

Утре ще замерия селеновите клапи с волтметер и ще ви пиша пак.
Асен.

младши ентусиаст
Аватар

~

Мнение от bip » 28 Яну 2003, 8:08

ooof tva parnoto dosta problemno izliza : moito sduha otsiak~de
da ne vi kazvam p~k do ventilatora kak se stiga ...
m/u dvigatelia i st~kloto ~ pod edni 200 metra kabeliaci i v edna tr~ba zad shumoizolirashtia panel ...
bluah
:? :? :?
~karmapa chenno~

Потребител
Аватар

Shit happenes....

Мнение от assens » 28 Яну 2003, 23:32

... quite often with BMW heating selenoid valves....

Така, след дни на проучване, и опити, установих със сигурност, че селеноидовите клапани на парното са заминали..
затова духа само топло.
има и друг вариянт - да духа само студено ;)
зависи в какво положение са блокирали ш?баните клапани.

май не може да се ремонтират. в дарукар струват 270 лева ;((

как се проверяват:
слагате температурата на най-студено.
издърпвате кабелите на клапаните и пак ги слагате - ако не цъкат - лошо. при температура 19 на кабелите имаме -12V. като приложим напражението към клапаните трябва ясно да ги чуваме че клопат.
иначе.. лошо.. ;(

а казах ли Ви, че антифриза ми тече от 5 места?
с две думи
shit happens.

Потребител
Аватар

Shit happenes....

Мнение от assens » 28 Яну 2003, 23:33

... quite often with BMW heating selenoid valves....

Така, след дни на проучване, и опити, установих със сигурност, че селеноидовите клапани на парното са заминали..
затова духа само топло.
има и друг вариянт - да духа само студено ;)
зависи в какво положение са блокирали ш?баните клапани.

май не може да се ремонтират. в дарукар струват 270 лева ;((

как се проверяват:
слагате температурата на най-студено.
издърпвате кабелите на клапаните и пак ги слагате - ако не цъкат - лошо. при температура 19 на кабелите имаме -12V. като приложим напражението към клапаните трябва ясно да ги чуваме че клопат.
иначе.. лошо.. ;(

а казах ли Ви, че антифриза ми тече от 5 места?
с две думи
shit happens.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Shit happenes....

Мнение от bip » 29 Яну 2003, 11:00

assens написа:...а казах ли Ви, че антифриза ми тече от 5 места?
с две думи
shit happens.

oooh da ~> shit happens
ama shit doesn't last forever
demek ~ i akito ne trae ve4no : ta ne se pritesniavai " sha se otmie "
i pak shte e nasiteno sinio nebeto B]
:D
~karmapa chenno~

Назад към E34