Припуква в изпускателните колектори.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Припуква в изпускателните колектори.

Мнение от LiTtLeRoCk » 16 Апр 2009, 21:21

Колата е в движение на скорост и като пусна педала на газта се чува че припуква в изпускателните колектори това е на ГАЗ ако не се лъжа се дължи на възпламеняване на сместа във изпускателната система което се дължи на не добро изгаряне на сместа в цилиндъра.Проверил съм при бубините няма масло лулите са наред не са нацепени от какво друго може да е.Двигателя е М50Б20 Ванос.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 16 Апр 2009, 21:27

чЕСТИТО ИмАШ нужда от помощ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Припуква в изпускателните колектори.

Мнение от cod-cdbp » 16 Апр 2009, 21:29

LiTtLeRoCk написа:Колата е в движение на скорост и като пусна педала на газта се чува че припуква в изпускателните колектори това е на ГАЗ ако не се лъжа се дължи на възпламеняване на сместа във изпускателната система което се дължи на не добро изгаряне на сместа в цилиндъра.Проверил съм при бубините няма масло лулите са наред не са нацепени от какво друго може да е.Двигателя е М50Б20 Ванос.

клапан които не затваря добре
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 16 Апр 2009, 21:29

ауспуха как е?да няма пробито :D

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 16 Апр 2009, 21:30

kirililiev написа:ауспуха как е?да няма пробито :D

Да ти кажа има една две много малки дупчици но дали е от това.Припукването не е много силно но аз в колата го чувам и това от скоро взе да ми прави впечатление.Ако е клапан още утре свалям главата хич няма да го мисля.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 16 Апр 2009, 21:34

_65536_kb_sec_ написа:
LiTtLeRoCk написа:Колата е в движение на скорост и като пусна педала на газта се чува че припуква в изпускателните колектори това е на ГАЗ ако не се лъжа се дължи на възпламеняване на сместа във изпускателната система което се дължи на не добро изгаряне на сместа в цилиндъра.Проверил съм при бубините няма масло лулите са наред не са нацепени от какво друго може да е.Двигателя е М50Б20 Ванос.

като пуснеш педала на гаста спираш горивото ама клапаните си работят :D сиреч отварят и затварят :D на гас има остатъчно гориво при връщане на педала на гаста обаче когато ауспуха е здрав и няма засмукване на кислород няма пукане,дори и да има е незабелижимо,просто няма от каде да влвзе кислород :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 16 Апр 2009, 21:35

LiTtLeRoCk написа:
kirililiev написа:ауспуха как е?да няма пробито :D

Да ти кажа има една две много малки дупчици но дали е от това.Припукването не е много силно но аз в колата го чувам и това от скоро взе да ми прави впечатление.Ако е клапан още утре свалям главата хич няма да го мисля.

знаех си :D оправи ги и ще спре да пука,винаги има остатъчно гориво,просто му спри въздуха :D :D

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 16 Апр 2009, 21:38

kirililiev възможно ли е да е от свещите знам че е с някакви на бош мисля да ги сменям с НЖК.Като пусна педала на газта спира притока на горивото но все пак остава да навлиза газта която поддържа оборотите на празен ход и все пак влиза някакво гориво.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 16 Апр 2009, 21:41

gecata73 написа:чЕСТИТО ИмАШ нужда от помощ

Кажи ми какво имаш предвид.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 16 Апр 2009, 21:44

LiTtLeRoCk написа:kirililiev възможно ли е да е от свещите знам че е с някакви на бош мисля да ги сменям с НЖК.Като пусна педала на газта спира притока на горивото но все пак остава да навлиза газта която поддържа оборотите на празен ход и все пак влиза някакво гориво.

е да де,ама имаш пробив в изпускателната система и и от там влиза въздух и горенето става възможно ;) аз също бях така преди 5 дена,направих ауспуха и пукането спря,карам само на бензин ;) няма значение какви са свещите,стига да работят нормално.ако не бачкат ще гърми яко в колектора,особенно при теб както си на гас :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 16 Апр 2009, 21:49

И при мене е същата работа :( Като върна педала на газта и почва да патка като някой вартбург :confused: обаче на бензин не го прави? Иначе скоро ги гледах гърнетата отдолу и не видях да има някъде дупки? Мотора ми е М20Б20 Ако е от гърнетата нещо, трябва и на бензин на гърми!?!?
Последна промяна pantzer3 на 16 Апр 2009, 21:52, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 16 Апр 2009, 21:51

kirililiev написа:
_65536_kb_sec_ написа:

като пуснеш педала на гаста спираш горивото ама клапаните си работят :D сиреч отварят и затварят :D на гас има остатъчно гориво при връщане на педала на гаста обаче когато ауспуха е здрав и няма засмукване на кислород няма пукане,дори и да има е незабелижимо,просто няма от каде да влвзе кислород :D

Нормално е колега. Кислород влиза за празния ход ;) Демек има кислород. При режим на принудителен празен ход мотроника спира подаването на бензин. Но влизането на горивувъздушна смес демек въздух и газ не се спира при повечето реализации. Има варианти да се сложи някакъв клапан които да спира газ-та при принудителен празен ход.

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 16 Апр 2009, 22:06

Виж имаш ли нещо общо с този случай, че симптомите са ми познати

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 38&start=0

Назад към E34