Пресечено масло ...???
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Пресечено масло ...???
Колеги преди 2-3 дена тръгвам да порверявам маслото на колата .Вада щеката и какво да видя маслото бяло и пресечено ... веднага се светнах,че най- вероятно е избила гарнитурата ... Дайте идея какво да правя че доколото чувам смяната на гарнитура е около 500 лева ... поне толкова ми обявиха .. така или иначе не я карам тая кола сега... Мисълта ми е ако има някой мераклия който ги усеща нещата да му я оставя да се занимава по 1-2 часа на ден ... Намирам се в Пловдив.. Ако имате някаква идея помагайте ...Колицата е 520 М50B20 ..93 набор...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Какви са тези глупости смяна на гарнитура на главата 500 лв.Какво да правиш първо си потърси читав сервиз тук колегите от Пловдив ще те упътят най добре но 500лв. е адски много пари 100-150лв не повече.Ако беше за Стара Загора знам къде биха свършили качествено работата а и това е работа за един ден ако главата е наред и няма проблеми но ако ще я сваляш е по добре да я дадеш да я проверят за пукнатини и да я пилнат леко .
re
Главата е наред няма проблеми . Колата не е прегрявана .. Ами искат ми 200 лева за работа 100 за шлаифане 100 за гарнитура и още незнам си колко за болтове и глупости ....
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
има 2 варианта да смениш само гарнитурата на главата предполагам тогава може и 80 лв за труд да ти легне
и другия вариант да се разглоби нацяло, да се видят клапаните, всички ганритурки, о-пръстени, семеринги гумички клапани и т.н.
смятай кой вариант е по-удачен за тебе и дали си заслужава да правиш 2 пъти едно и също упражнение.
и другия вариант да се разглоби нацяло, да се видят клапаните, всички ганритурки, о-пръстени, семеринги гумички клапани и т.н.
смятай кой вариант е по-удачен за тебе и дали си заслужава да правиш 2 пъти едно и също упражнение.

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Re: re
mafffff написа:Главата е наред няма проблеми . Колата не е прегрявана .. Ами искат ми 200 лева за работа 100 за шлаифане 100 за гарнитура и още незнам си колко за болтове и глупости ....
Даже и 100лева шлаифане

Тоя маистор доста добре си изкарва:)

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
santo_bansko написа:mafffff написа:Главата е наред няма проблеми . Колата не е прегрявана .. Ами искат ми 200 лева за работа 100 за шлаифане 100 за гарнитура и още незнам си колко за болтове и глупости ....
Даже и 100лева шлаифане![]()
а ти нали се сещаш че освен шлайфа има и пасване на клапани по 3-5 лв за брой или не си мислил, че точно тоя мотор има и клапани

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
Stanchev написа:santo_bansko написа:mafffff написа:Главата е наред няма проблеми . Колата не е прегрявана .. Ами искат ми 200 лева за работа 100 за шлаифане 100 за гарнитура и още незнам си колко за болтове и глупости ....
а ти нали се сещаш че освен шлайфа има и пасване на клапани по 3-5 лв за брой или не си мислил, че точно тоя мотор има и клапани
При нас шлаифането е 30 лева;)А нагласянето вече си го слага за труд маистора:)
Както и да е казах го литорично:)
По темата:УСПЕХ КОЕЛГА:)

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
santo_bansko написа:Stanchev написа:santo_bansko написа:mafffff написа:Главата е наред няма проблеми . Колата не е прегрявана .. Ами искат ми 200 лева за работа 100 за шлаифане 100 за гарнитура и още незнам си колко за болтове и глупости ....
При нас шлаифането е 30 лева;)А нагласянето вече си го слага за труд маистора:)
Както и да е казах го литорично:)
По темата:УСПЕХ КОЕЛГА:)
Явно при вас всеки майстор има специална фреза

абе сега ще ти кажа нещо като не си много в час не пиши колкото да се разпишеш и да трупаш мнения

това все пак е технически форум и като не си наясно го чети, а не го разводнявай с глупости.

- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
re
Колего ако обичате не се карайте за глупости ... Колегата Stanchev подхвърли една идея, че имало и начин да се сени гарнитурата без да се разглобява целия двигател .. Нека обърнем внимание на този момент и вариант ... може ли и ако да в какво по съществено се състой ремонта ...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
В какво без да разглобиш двигателя няма как най малкото е да се свали главата да се смени гарнитурата и да се затвори без шлайф без напасване на клапаните това е като цяло процедурата не е сложна както казах един ден работа.mafffff написа:Колего ако обичате не се карайте за глупости ... Колегата Stanchev подхвърли една идея, че имало и начин да се сени гарнитурата без да се разглобява целия двигател .. Нека обърнем внимание на този момент и вариант ... може ли и ако да в какво по съществено се състой ремонта ...
П.С Аз защо обичам сам да си оправям и колата и жената.Ако оставя на някой друг все ми излиза по скъпо.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
двигателя не се разглобява, а само цилиндровата глава.
идеята е, че ако се прави както трябва се разглобява главата на съставни части, шлайфа се, пасва се и т.н. сменя се всичко.
вариант 2 дето го правят търгашите е сваля се цилиндровата глава, подменя се гарнитурата и нищо друго, евтино и НЕ надеждно.
идеята е, че ако се прави както трябва се разглобява главата на съставни части, шлайфа се, пасва се и т.н. сменя се всичко.
вариант 2 дето го правят търгашите е сваля се цилиндровата глава, подменя се гарнитурата и нищо друго, евтино и НЕ надеждно.

- Бобби
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Алфа Ромео 159 SW
- Мечтае да кара: kолело
- Детайли за колата: Вагон-ресторант(РСВ)
Колегите забравиха и реглажа на клапани...и там са пари...
Най добре си направи цялостна ревизия на главата, за да ти е мирна главата
....иначе на другото дигане на щеката за маслото, има вариант пак на ново 

Най добре си направи цялостна ревизия на главата, за да ти е мирна главата

BMW525TDS
Важното е да си в играта!
Важното е да си в играта!
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
гарнитура - 120лв
шлайфане - 30лв