Подлакътника ми даде фира

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Подлакътника ми даде фира

Мнение от Tod » 10 Апр 2009, 15:53

То се е видяло, че събота и неделя ще съм в ремонти, да питам и за подлакътника!
Превъртя, мехънизма за задържане на различни положения на подлакътника не работи от няколко дни и ми е адски дискомфортно да се справям без него, въпроса ми е подлежи ли на ремонт или требе да се смени цялото рамо ?
Според мен механизма за задържане е в рамото а не в седалката поне така ми се струваа от схемите в RealOEM !?

Как се разглобява това чудо!?

Хиляди благодарности! :D
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 10 Апр 2009, 16:20

На мене ми беше изпаднал един щифт, които застопорява подлакътника към седалката и се движеше целия механизъм. Абе тъпо го обясних, ама карай. Сядаш на задната седалка и гледаш в основата на подлакътника. От него излиза една тръба, която е нахузена на една пишка на седалката. Повдигни подлакътника нагоре и гледай дали се върти и тръбата заедно с него. Ако се върти значи е паднала щифта. ако не се върти - не знам.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Апр 2009, 16:39

Тоше здравей :D

обясни по-точно - подлакътника пада ли сам а като го вдигнеш горе изправен седи ли ?

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 10 Апр 2009, 16:54

Предполагам щифта е паднал, моя се беше извадил наполовина, и съветника го прибра обратно. Свали задната кора на седалкана, дърпаш отдолу, иначе може още проблеми да си направиш, с гедоре ще ти е по лесно №13, две гайги са.После по обратния ред.

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 10 Апр 2009, 20:33

Благодаря, колеги, щифта е вече на мястото си ;)
Катинар, моля! :D
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Назад към E34