Дистанционно на ключа

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Дистанционно на ключа

Мнение от Dido73 » 03 Апр 2009, 21:08

Колеги искам да попитам На кого ключа му е с едно копче само на което пише BMW-и като го разглобиш вътре има /една кръгла батерия,една пружинка,една пластина и едно нещо-като малка лампичка или като светлодиод / питането ми е това за централното ли е или е някаква шибана лампичка да си светя с нея за да оцеля ключалката.PS-щях да ви го покажа на снимка но от известно време нещо не ми излиза прозореца за качване на снимка.

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Апр 2009, 21:30

Логично е, ако няма някаква схема, да е просто лампичка.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Дистанционно на ключа

Мнение от tsb_bg » 03 Апр 2009, 21:45

Dido73 написа:... питането ми е това за централното ли е или е някаква шибана лампичка да си светя с нея за да оцеля ключалката...

Само лампичка е колега :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

j

Мнение от 5seriq » 03 Апр 2009, 21:52

единя от моите ключове е такъв ,но вътре има платка с 6 -волтова батерия, която смених скоро но нищо се става.
в книжката на колата има картинка която показва че ключа се насочва към огледалото от вън на колата ( там е сензора )но явно тая екстра не ми работи :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: j

Мнение от cod-cdbp » 03 Апр 2009, 21:53

5seriq написа:единя от моите ключове е такъв ,но вътре има платка с 6 -волтова батерия, която смених скоро но нищо се става.
в книжката на колата има картинка която показва че ключа се насочва към огледалото от вън на колата ( там е сензора )но явно тая екстра не ми работи :(

далече си иначе бих пробвал да го подкарам
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Апр 2009, 22:04

5seriq написа:единя от моите ключове е такъв ,но вътре има платка с 6 -волтова батерия, която смених скоро но нищо се става.

Това предполагам е варианта с IR (инфрачервен) дистанционен контрол на централното.

Виж дали не се е замазала пластмасата "окото" пред трансмитера на ключа и ресивъра на огледалото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 5seriq » 03 Апр 2009, 22:08

_65536_kb_sec_ написа:

далече си иначе бих пробвал да го подкарам
е кое му е далеко нали са 100км и 40 минути! А какво е това!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 03 Апр 2009, 22:19

Ако е като ключ № 2 от схемата е само с лампичка за осветяване, ако е като № 7 е с дистанционно за отключване и заключване на централното.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 04 Апр 2009, 8:53

А само да попитам - вашите коли момчета с един и същи ключ ли ги отключвате и палете? Че моята е с 2 и е гадно така :confused: Единия за вратите и с един по-малък - за запалването.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Апр 2009, 9:00

Ако колата ти е тази от галерията трябва да се отключва и палис един ключ
Най-вероятно патрона на контактния ключ е разбиван (много рядко се износва и почва да превърта) и е сменен с "някакъв"

Ако нямаш чип на ключа (а и да имаш можеш да го преместиш) можеш да си намериш патрон за контакта (волана) и да го пренаредиш по този с кпйто отключваш вратата

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 04 Апр 2009, 10:40

Колата ми е тази от галерията, да. За патрона - не знам... Тя преди мен е имала още 3-4 собственика... :roll: Иначе на малкото ключе, с което паля си пише БМВ...

Назад към E34