Проблем скорости/скоростен лост

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем скорости/скоростен лост

Мнение от RAM-FR » 29 Мар 2009, 14:22

Купих си едно леко блъснато Е34 от форума и докато събера парите да го закарам да го оправят седи на паркинг, но някакси не ме свърта просто да седи и един ден си играх и ръчках скоростите. При което бутнах на 5-та малко по-силно и лоста отиде по-напред от нормалното и не може да се върне. Мърда по 1-2 см напред и назад. Запалих много леко започнах да пускам съединителя и се оказа че кола не е на скорост. Възможно ли е да се е откачило Но13 от схемата http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=25&fg=05 и от там самият лост ? И някой ако има други идеи да ги сподели. Мерси предварително :)

П.п. от 1 седмица ги имам парите и само тези скорости ми пречат да го закарам на сервиз и да му се радвам след това :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Мнение от Azereus » 29 Мар 2009, 16:54

трябва да се вдигне колата на подемник, да се разкачат корите и да се види. Може тоя дифтунг да е изгнил, ходи до арабите на улица Козлодуй и си купи ако е от него.
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAM-FR » 30 Мар 2009, 21:53

Затеглих я днес до сервиз където гледаха и аз гледах всичко до скоростната кутия си е закачено ... искаха ми 180 лева за сваляне и качване на кутията без ремонт...

Някой да се сеща какво може да е и може ли да се оправи по-лесно ?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 31 Мар 2009, 17:41

Така никой не може да ти каже! Ако не е нещо видимо по приводния механизъм, остава проблема да е вътре в самата кутия... което значи че без сваляне няма да се разминеш... но 180лв за демонтаж ми се виждат адски много! Смени сервиза.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAM-FR » 31 Мар 2009, 21:34

Да предложите някой сервиз около младост по възможност където ще ми вземат по-малко ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAM-FR » 02 Апр 2009, 17:11

Хората са казали което не става с чука става с по-големия чук :) Днес отидох с идеята, че по-зле не може да стане хванах един "напасвател" (чук) почукнах леко няколко пъти скоростния лост и ЧУДОО всичко се оправи и вече колата е при тенекиджията и чака да бъде разпъната тук таме и скоро да е в движение ...

кандидат ентусиаст
Кара: E34-M30/B35

Мнение от BUHALA » 02 Апр 2009, 17:35

RAM-FR написа:Хората са казали което не става с чука става с по-големия чук :) Днес отидох с идеята, че по-зле не може да стане хванах един "напасвател" (чук) почукнах леко няколко пъти скоростния лост и ЧУДОО всичко се оправи и вече колата е при тенекиджията и чака да бъде разпъната тук таме и скоро да е в движение ...

Бе шса сетиш ти за правилният метод ..... :D

Ама не прекалявай много с чука - от мен да знаеш - за всичко ти трябва само един - ясен и силен удар....... и ако устиска - добре :D
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.

Назад към E34