Страшен ПРОБЛЕМ с Е34!!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д
Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
Детайли за колата: ламя

Страшен ПРОБЛЕМ с Е34!!!

Мнение от FANATIK-s-BMW » 17 Мар 2009, 18:17

От 1 година карам моята Е34-ка 520и по сервизи и никой не може да разбере какво точно и е...Значи признаците като цяло са във високите обороти до 2000 горе долу добре но над 2000 почва да прекъсва,да гърми,да глъхне и други...Първо ми казаха "гумения маншон за въздуха ти е напукан,взима въздух и бърка компютъра"-СМЕНИХ ГО (100 лв.).Дебиметъра бил заминал и него смених(100 лв.).Не се оправи-закачихаго на компютър-датчик на разпределителния вал-за смяна-СМЕНИХ ГО (60 лв.втора ръка)-не се оправи(отново даваше грешка в датчика),оттам ми казаха компютъра не разпознава датчика-нов компютър(400 лв.втора ръка)-никаква промяна.След това смяна на свещи(60 лв.) и до последно-НИКАКВА ПРОМЯНА!!!До последно съм обикалял сервизи да питам кво и има и последно ми казаха двигателя е без ванус а инсталацията за паленето цялата била за двигател с ванус и сега решението било или да се смени главата,да се сложи глава за ванус или да се търси компютър на сименс който е без ванус.
Та въпросът ми е глава на ванус ще станели на двигател който попринцип е без ванус,защото тук в този форум четох че неставали и дали има компютър на сименс който работи на двигател без ванус???
Някой ако има други предложения да спомене нещо... :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Атаката е най-добрата защита...!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FANATIK-s-BMW » 17 Мар 2009, 18:22

Забравих да спомена че колата има газово,но признаците са едни и същи и на газ и на бензин,а електрониката по паленето е на "Сименс".
Казахами от сервиза че ако искам да сменя цялата инсталация и да сложа на Бош нямало да стане защото някой букси не съвпадали и кабелите към таблото биле различни,някой да знае нещо???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kowalski » 17 Мар 2009, 18:31

Лоша работа, колега... а някой да е баял на кабелите за свещите или дистрибуторната капачка.... или на дюзите.... въпреки че щом и на гъз дава същите проблеми...... мен повече ме навежда на запалителната система..... бобина дистрибуторна капачка + палец кабели и свещите които спокойно може да ги отпишем...
а има ключов въпрос гъзъ на тая кола..... плочка или инжекцион е ?
и също така това с какъв мотор е .... м-колко?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Мар 2009, 18:33

бобините може да са проблемни
също свещи и лули.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 17 Мар 2009, 18:36

:shock: Направо незнам какво да ти кажа колега истинските майстори са много малко в България коя година ти е колата ? и това за електрониката не ми изглежда вярно как така ще си с електроника за ванос пък нямаш мотора да не е сменян ? и според мен виж си първо лолите и бубините от тях може да идва прекъсването сравни си по парт номера компа и колата дали отговарят така ще разбереш дали си с правилния комп ;)

Edit:
Стояне диагностиката няма ли да му покаже дали компа не е в грешка :roll: :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 17 Мар 2009, 18:41

saint85 написа::shock: Направо незнам какво да ти кажа колега истинските майстори са много малко в България коя година ти е колата ? и това за електрониката не ми изглежда вярно как така ще си с електроника за ванос пък нямаш мотора да не е сменян ? и според мен виж си първо лолите и бубините от тях може да идва прекъсването сравни си по парт номера компа и колата дали отговарят така ще разбереш дали си с правилния комп ;)

Edit:
Стояне диагностиката няма ли да му покаже дали компа не е в грешка :roll: :?:

много неща може да покаже.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Мар 2009, 18:42

Дай повече информация за мотора и компютъра.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ***BMW-FEN*** » 17 Мар 2009, 18:48

Проблема е, че си от бургас както виждам. А там не познавам добри майстори. Ще се консултирам с моя майстор да видим той какво ще каже
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FANATIK-s-BMW » 17 Мар 2009, 19:49

За мотора ми казаха че най вероятно е сменян,което не ми се вярва но не е изключено>Мотора се води М50 Б20 по талон и е 1992 септември месец-датата от която почват да пускат вануса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FANATIK-s-BMW » 17 Мар 2009, 20:54

Някой да знае дали на М50 (без ванус)мотор може да се сложи глава от М50 със ванус и да стане ванус?
Защото само главата вече не съм сменил...Два пъти я платих вече тази кола :( :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 17 Мар 2009, 20:58

Ако ползваш търсачката и проявиш малко търпение, мисля че ще стигнеш до истината сам. В ТУНИНГ раздела подозирам, че е дискутирано многкратно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e 28 performance » 17 Мар 2009, 21:02

може да се монтира ванос и без да сменяш главата,трябва ти вала(смукателния),ваноса,капака и малко да се изпили главата :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 17 Мар 2009, 21:25

Колега, нямам претенции да разбирам особено, даже ще се радвам ако някой не ме напсува, обаче според мен проблема ти е много далече от ВАНОС-а ! Въобще не се занимавай нито да слагаш ВАНОС, нито да сменяш електрониката. Тази година е преходна, има и една преходна версия на двигателя, която идва със Сименс електроника. Моето мнение е, че майсторите при които си ходил нищо не разбират и са ти казвали какви ли не глупости - как ще сменяш компа ми е най-интересното. То е ясно, че не е от компа щом ти работи добре на ниски обороти.
Проблема ти е в свещите/бубините/лулите или гълта от някъде въздух има и други маркучи, които трябва да погледнеш, немога да ти кажа точно за какво са , но ги провери всичките :uups: . Да сменяш глава и то щото са ти казали, че електрониката ти е за ВАНОС е глупост. Най-малкото си запиши номера на компа на колата и номера на двигателя и сравни дали съвпадат, но както казаха и други колеги по-горе, най-вероятно проблема ти е в запалителната система.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 17 Мар 2009, 21:33

Колега така ли я купи с проблем, или си работеше перфектно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 17 Мар 2009, 21:37

Pavlinius написа:Колега, нямам претенции да разбирам особено, даже ще се радвам ако някой не ме напсува, обаче според мен проблема ти е много далече от ВАНОС-а ! Въобще не се занимавай нито да слагаш ВАНОС, нито да сменяш електрониката. Тази година е преходна, има и една преходна версия на двигателя, която идва със Сименс електроника. Моето мнение е, че майсторите при които си ходил нищо не разбират и са ти казвали какви ли не глупости - как ще сменяш компа ми е най-интересното. То е ясно, че не е от компа щом ти работи добре на ниски обороти.
Проблема ти е в свещите/бубините/лулите или гълта от някъде въздух има и други маркучи, които трябва да погледнеш, немога да ти кажа точно за какво са , но ги провери всичките :uups: . Да сменяш глава и то щото са ти казали, че електрониката ти е за ВАНОС е глупост. Най-малкото си запиши номера на компа на колата и номера на двигателя и сравни дали съвпадат, но както казаха и други колеги по-горе, най-вероятно проблема ти е в запалителната система.

Подкрепям колегата.

Въпреки, че съм с дизел смятам, че пукане, прекъсване и тн се дължи на бобини, свещи и кабели за свещи. Виж някой маркуч за вакумите да не е скъсан.

И тея майстори да вземеш и да им кажеш, че нищо ама НИЩО не разбират от ДВГ с вътрешно горене и могат да си скъсат дипломите и да ходят да продават кукуруза и сладолед по плажовете на морето.

Няма ли някой колега там с читави части (бобини.свещи, лули) да ти услужи за 1 кръгче и да видите по пътя на пробата и грешката къде е проблема? Виж и въздушния и горивния филтър, чувал съм, че на газ по-често се сменят.

Ползвай и търсачката много помага. Виждал съм поне 5 теми на хора със същите симптоми при моторите. Даже един колега беше пуснал и снимки как се разглабят бобините и се сменят.

Поздрави

ПП
Винаги можеш да си купиш ТДС :winky:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Следваща

Назад към E34