връща сместа през филтара
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
връща сместа през филтара
на магистралата сняг, а аз си летя и нещо гръмна, колата заглъхна и угасна когато спрях (това беше на газ), не запали и я превключих на бензин запали без проблем, но нямаше мощност и не можеше да се изфорсира, с 300 мъки се добрах до първата бензиностанция, за бензинец, но реших да погледна първо, какво стана.
http://picbg.net/img.php?file=32de509a59ed2b35.jpg
гумата беше изкочила, сложих си я на мястото и си тръгна нормално и на газ и на бензин, само разходомера ми даваше по-високи стойности на газ.
прибрах се без проблеми. но сега започна пак да пука и като грамне замирисва на газ и изхвърля не само гумата при дебито мера, а и тези места който съм огради, датчика за оборотите и другото незнам за какво е. http://picbg.net/img.php?file=92bfff3d2f469b6f.jpg
http://picbg.net/img.php?file=1200a7495524c366.jpg
идей от какво е и къде могат да ми помогнат, не видях да има откачени кабели от долу за някой от другите датчици
http://picbg.net/img.php?file=32de509a59ed2b35.jpg
гумата беше изкочила, сложих си я на мястото и си тръгна нормално и на газ и на бензин, само разходомера ми даваше по-високи стойности на газ.
прибрах се без проблеми. но сега започна пак да пука и като грамне замирисва на газ и изхвърля не само гумата при дебито мера, а и тези места който съм огради, датчика за оборотите и другото незнам за какво е. http://picbg.net/img.php?file=92bfff3d2f469b6f.jpg
http://picbg.net/img.php?file=1200a7495524c366.jpg
идей от какво е и къде могат да ми помогнат, не видях да има откачени кабели от долу за някой от другите датчици
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Не съм по газтта, ма виж дали не ти подава едновременно и газ и бензин...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

predel написа:Не съм по газтта, ма виж дали не ти подава едновременно и газ и бензин...
не може да ги меша имам двойна защиа за това
---Дебитомер брат.Свършил е курса при тоя гърмеж.Имах същия проблем.Или ремонт ако могат да го оправят,или нов.При мен беше станал на мармалад,обаче момчето което ми го оправи има златни ръце.
а къде се намира това момче, че за дебитомер 600-700 лева ми се виждат множко, търсил съм вече

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Как поставяте така бързо диагнози ?
, ДВГ-то ти е за смяна пич. Какви са тия глупости. Колега разкажи при онази гумичка няма ли клапа там вътре /свали маркуча и виж/, самата гумичка е около 3 лв., смения ако се върти свободно или е напукана.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
Според мен за да ти гърми има обеднена или обогатена смес - виж провери дали и някой друг маркуч не е излезнал - вакумите,гофретата и тн. и стегни всичко хубаво да не влиза чужд въздох след дебито 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Отново се почват спорове.
, като не ти харесва LPG/ГАЗ , карай си бензина и не се бъркай в живота на останалите. Точно заради подобен, но още по голям разбирач си имам проблеми.
Нищо лично, все гледат да те утрепат, омажат и не на последно място затрият тотално
.

Нищо лично, все гледат да те утрепат, омажат и не на последно място затрият тотално

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Колега при мене се получава точно същата работа, и не само че изхвърля гумичката(смених я - струваше 2лв. - ама не е от нея), ами даже някой път изхвърля цялата кутия с филтъра - от начало гърмеше много леко - смених свещите и се оправи, но сега е точно като при тебе! Имам съмнения че гумичките на изпарителя са за смяна, обаче забелязах че най-често го прави това, когато е влажно времето и си мисля че има нещо и по тоците(кабели, капачка, палец-стари са - за смяна) щото по някога губи и по някой цилиндър! Може да е от тоците или изпарителя или от богата смес - предполагам че това са възможните причини! 

NikiNikolov написа:Отново се почват спорове., като не ти харесва LPG/ГАЗ , карай си бензина и не се бъркай в живота на останалите. Точно заради подобен, но още по голям разбирач си имам проблеми.
Нищо лично, все гледат да те утрепат, омажат и не на последно място затрият тотално.
Колега мисля, че е видно кой започва споровете /в случая точно ти/! С моя твърде кратък и ясен пост неискам да ангажирам никой, както и да се бъркам в живота на който и да било. Това си е мое мнение и мисля че имам право да го кажа, колкото и неприятно да е за теб. Несъм разбирач и нежелая да бъда, никой неискам да омажа или тотатлно да затрия!
Извинявам се на колегата metatron за офф топика

- pantzer3
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57Д30
- Мечтае да кара: Е65
Боби написа:По добре махни газовата уредба
Добра идея колега! Що не направиш така: пращай на колегата всеки месец по 100-150лв. за бензин, и педполагам че тогава ще те послуша и на драго сърце ще махне газовата уредба!!! Предложи му го - предполага че ще се навие!!! Нищо лично - колегата затова е пуснал темета за да потърси помощ да си отстрани проблема!

първо съжалявам, че темата разпалва негативни отзиви
и второ всеки има право да използва каквото гориво предпочита или му позволяват средствата. а и предпочитам на газ защото колата върви по-добре
, може и да не ви се вярва, но е така, явно има друг проблем. правен е ремонт на двигателя предо повече от 20000 км, сегменти и лагери
а колкото до проблема кабели, свещи и чукче са нови, но все пак довечера ще погледна да няма дискотека там.
целия проблем започна от големия сняг (не бяха чистили, а аз се движех във високи обороти), тогава двигателя ли се натовари или незнам какво стана, преди това си работеше като часовник и сега гърми понякога, не е постоянно

и второ всеки има право да използва каквото гориво предпочита или му позволяват средствата. а и предпочитам на газ защото колата върви по-добре

а колкото до проблема кабели, свещи и чукче са нови, но все пак довечера ще погледна да няма дискотека там.
целия проблем започна от големия сняг (не бяха чистили, а аз се движех във високи обороти), тогава двигателя ли се натовари или незнам какво стана, преди това си работеше като часовник и сега гърми понякога, не е постоянно
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Изпарителя пич, нека и го видят, проблема е от бедна смес
Имам освен дебитомер и цяла газова така че нямаш проблем

Имам освен дебитомер и цяла газова така че нямаш проблем