Колеги тдс ми запали и след 2мин угасна,
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 635d
- Мечтае да кара: Only BMW...
- Детайли за колата: M6
Колеги тдс ми запали и след 2мин угасна,
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Преди 2 4аса запалих бангията и я оставих да поработи,но след 2мин угасна и няма палене!Парво помислих 4е няма гориво и заредих 7л и падна иако вартене но само леко припалване и толкоз,извадих марку4а след филтара но не идва достата4но гориво от резервоара,след сондата имам вазвртен клапан 1во помилих 4е е от него но не е!!!!!!! После от марку4а след филтара продухах кам резервоара, после дарпах но просто несто спира горивото

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
имаш лед в системата..при Фията ми ставаше така миналата година като купувах дръглива нафта и постоянно ми замръзваха филтрите.Нов филтър горивен и си ок.

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: Колеги тдс ми запали и след 2мин угасна,
nitrif написа:......извадих марку4а след филтара но не идва достата4но гориво от резервоара,след сондата имам вазвртен клапан 1во помилих 4е е от него но не е!!!!!!! После от марку4а след филтара продухах кам резервоара, после дарпах но просто несто спира горивото
Какво значи "след" - откъм двигателя или откъм резервоара?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
Извадих парво от горивния преди помпата,но нафтата идва трудно!Сигурно има утаен парафин или вода станала на лед,днес сте разбера.
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
nitrif написа:Извадих парво от горивния преди помпата,но нафтата идва трудно!Сигурно има утаен парафин или вода станала на лед,днес сте разбера.
смени горвниа филтар ако е от заде след резервуара после си сипваи добавки да не замръзва нафтата и оделно капни неколко кила бензин да мойесх да палиш сутрин рано по лесно или керосин и не си дръж колата с 10 кила сипи пове4е да си имаш

- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
Наистина филтара е леш,пьлен сас парафинови сополи и други лайна!!!Успях да купя оба4е в последния момент,и утре ще паля!!!Весело изкарване на нова година колеги и по готини БАВАРИИ!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Същия съм го ял преди години с едно ренде19 - при ниски температури, стягаше нафтата, дори и след смяната на филтъра пак се е*аваше. От тогава - 1 л. газ за осветление на 20 л. нафта и въобще не помня какво беше "желиране на нафта".
- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
За газта за осветление сам го 4увал, но тя не изсушава ли нафтата?Аз слозих няква зимна добавка ,,хелиос,,и тдската,заработи перфектно.Но смених и горивния парво де,а не беше над 5000км ама сам случил явно на гадна нафта и...нямаме горива мамаму стара!
- Vlados
- с две лица
-
Не разбирам как я суши... Газта едновременно разтваря и водата и парафина и затова е незаменима за зимата. Това ми го каза възрастен майстор преди години, като оттогава са ми го казвали и други майстори, но най-вярвам на себе си и на петте зими, които съм изкарал по този начин. Да не говорим за зимата преди 4 години, когато няколко дни температурите стигнаха до -20 градуса в София. Тогава само си свалях акумулатора в къщи и сутрин при -20 го слагах, подгрявах веднъж и палех от раз. После местех колата до колите на други двама комшии и с кабели палехме техните бензинки. 

- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
Знам,чувал сам за газта и наистина с нея не замразва.,,Изсушава,,в смисал намаля смазочността на нафтата
- nitrif
- кандидат ентусиаст
-
- Vlados
- с две лица
-
nitrif написа:Знам,чувал сам за газта и наистина с нея не замразва.,,Изсушава,,в смисал намаля смазочността на нафтата
Ако те притеснява това, сложи в нея малко двутактово масло

nitrif написа:Но ще видя и ефекта на газта,на20л.-1л.газ,така ли?
За да нямаш грижи със студа!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
за лед иде реч в проблема, а решението го е дал адаша... и да, керосина помага в тоя случай доста... а тези добавки нищо чудно да са на същата основа ... но на друга цена 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2