Кораба прекъсва
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Кораба прекъсва
Значи проблема е следния:днес колата (Е34 530 М30) достигна някаква по-висока температура (около 95 градуса) и парното намаля значително,маркучите меки и се оказа,че едно от съединенията към ел помпата е било хлабаво и е излязло.Закачих го,налях вода,обезвъздуших и колата си стана като преди (перфектно).НО започна едно прекъсване при подаване на газ до към 2500-2800 об/мин.Проблема не е в дебитомера (имам 2 перфектни),кабели капачки и прочее добре,но колата прекъсва.Не знам накъде да се насоча
....имам съмнения за ламбда или температурния датчик....

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
от ламбда няма прекъсване само пове4е горене ако ти гори кам 20 да не и пове4е ,темп дат4ик съ6то малко вероятно , свети ли ти check engine? Според мен наи вероятно има не6то намокрено или някоя избила све6. Ако не свети 4ека на4и няма кво др да е освен све6ти
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
Re: Кораба прекъсва
mitko_n1 написа:Значи проблема е следния:днес колата (Е34 530 М30) достигна някаква по-висока температура (около 95 градуса) и парното намаля значително,маркучите меки и се оказа,че едно от съединенията към ел помпата е било хлабаво и е излязло.Закачих го,налях вода,обезвъздуших и колата си стана като преди (перфектно).НО започна едно прекъсване при подаване на газ до към 2500-2800 об/мин.Проблема не е в дебитомера (имам 2 перфектни),кабели капачки и прочее добре,но колата прекъсва.Не знам накъде да се насоча....имам съмнения за ламбда или температурния датчик....
гарнитура на главата колега, имах същия проблем

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Прекъсването е от празен ход (около 750 об/мин) до около 2500-800.Обаче имам перфектно парно,маркучите са нормално твърди,маслото си е добре....няма признаци на духната гарнитура.Разхода е над 20/100,заслуга за което има ламбдата според мен.
На таблото няма чек или други подобни индикации
BMWm5 написа:от ламбда няма прекъсване само пове4е горене ако ти гори кам 20 да не и пове4е ,темп дат4ик съ6то малко вероятно , свети ли ти check engine? Според мен наи вероятно има не6то намокрено или някоя избила све6. Ако не свети 4ека на4и няма кво др да е освен све6ти
На таблото няма чек или други подобни индикации

- vodach
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 1.8
- Мечтае да кара: Е39 2.5 D
Аз съм със същия проблем. Само, че ще си позволя да кажа няколко думи.
1. На mitko_n1 , не само преразход, но може И да прекъсва. Защо ?! Защото, когато ламбдата подава некоректен сигнал към ЕКУ-то количесто ГВС на е правилно. Следователно може да преобогатява или преобеднява ГВС, както е при мен (друг път ще разкажа как го разбрах). Следоватлено може да прекъсва.
2. Това с гарнитурата го чувам за първи път струва ми се нелогично. Ще го запомня, утре ще ходя в Бош -обеля там, ще им кажа и за "гарнитурата" те ще я преслушат.
Не мога да помогна, освен да ти съчувствам, ти си перфектни кабели и капачка, аз съм и със свещи чисто нови и пак прекъсва. ОСвен това преди да отида до, Бош, утре, я закачваха на 3 различни компютъра и нищо не излизаше пък прекъсва. Само, че при мен прекъсва, когато загрее, а докато е студена няма мощност в ниските обороти.
Аз утре ще отида до Бош Обеля и ще ви пиша да видим...
Успех...
1. На mitko_n1 , не само преразход, но може И да прекъсва. Защо ?! Защото, когато ламбдата подава некоректен сигнал към ЕКУ-то количесто ГВС на е правилно. Следователно може да преобогатява или преобеднява ГВС, както е при мен (друг път ще разкажа как го разбрах). Следоватлено може да прекъсва.
2. Това с гарнитурата го чувам за първи път струва ми се нелогично. Ще го запомня, утре ще ходя в Бош -обеля там, ще им кажа и за "гарнитурата" те ще я преслушат.
Не мога да помогна, освен да ти съчувствам, ти си перфектни кабели и капачка, аз съм и със свещи чисто нови и пак прекъсва. ОСвен това преди да отида до, Бош, утре, я закачваха на 3 различни компютъра и нищо не излизаше пък прекъсва. Само, че при мен прекъсва, когато загрее, а докато е студена няма мощност в ниските обороти.
Аз утре ще отида до Бош Обеля и ще ви пиша да видим...
Успех...
"Н Я М А - Н Е - В Ъ З М О Ж Н И - Н Е Щ А!"
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
mitko_n1 написа:Значи проблема е следния:днес колата (Е34 530 М30) достигна някаква по-висока температура (около 95 градуса) и парното намаля значително,маркучите меки и се оказа,че едно от съединенията към ел помпата е било хлабаво и е излязло.Закачих го,налях вода,обезвъздуших и колата си стана като преди (перфектно).НО започна едно прекъсване при подаване на газ до към 2500-2800 об/мин.Проблема не е в дебитомера (имам 2 перфектни),кабели капачки и прочее добре,но колата прекъсва.Не знам накъде да се насоча....имам съмнения за ламбда или температурния датчик....
Колега, а провери ли си бубините ? Мен пък ми говореха ,че съм имал прегорял клапан, че даже и компресия мерих - на всички цилиндри беше 11 - перфектно ... В момента и аз съм в същият филм даже съм пуснал тема във форума и чакам да минат празниците и да ходя да търся нова бубина и да сменям избилата и знам ,че нещата ще заспят .
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
sineok_pi4_ написа:mitko_n1 написа:Значи проблема е следния:днес колата (Е34 530 М30) достигна някаква по-висока температура (около 95 градуса) и парното намаля значително,маркучите меки и се оказа,че едно от съединенията към ел помпата е било хлабаво и е излязло.Закачих го,налях вода,обезвъздуших и колата си стана като преди (перфектно).НО започна едно прекъсване при подаване на газ до към 2500-2800 об/мин.Проблема не е в дебитомера (имам 2 перфектни),кабели капачки и прочее добре,но колата прекъсва.Не знам накъде да се насоча....имам съмнения за ламбда или температурния датчик....
Колега, а провери ли си бубините ? Мен пък ми говореха ,че съм имал прегорял клапан, че даже и компресия мерих - на всички цилиндри беше 11 - перфектно ... В момента и аз съм в същият филм даже съм пуснал тема във форума и чакам да минат празниците и да ходя да търся нова бубина и да сменям избилата и знам ,че нещата ще заспят .
м30 -то е с една бубина
ако прекъсва все едно не работи някои цилиндър, правиш следното
когато е студена палиш я и отиваш и почваш да бараш изпусквателните колектори в основата където се захващат за главата .
когато си бачка цилиндъра почти веднага почва да се усеща топлина,
а ако не работи и колектора си остава студен така поне може да разбереш кои цилиндър не бачка

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
той странния проблем му се появява кога стигне двиг над 90гр,ама ако може от форума да му направите колата на момчето,че то освен да хвърля гуми,друго го мързи да прави...а и се напива кат свиня
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ако беше софиянец или около софия щях да ида на място да му я погледна ама много далеко да го ева
иначе вариантите са няколко: Дюзи, Свещи, Кабели
по малко вероятно е дистрибуторна капачка и палец

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
_65536_kb_sec_ написа:ако беше софиянец или около софия щях да ида на място да му я погледна ама много далеко да го ева
Ами тъкмо бе Стояне, ще му идеш посред зима на море.Те другите ходят лятото ,а ти зимата - да е по-интересно

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
Още не съм преборил задните бре,май ще останат за напролетпавката написа:той странния проблем му се появява кога стигне двиг над 90гр,ама ако може от форума да му направите колата на момчето,че то освен да хвърля гуми,друго го мързи да прави...а и се напива кат свиня

А проблема се оправи сам....вече няма прекъсване,ама разхода пак си е над 20...добре,че бензера е 1.60

Сега клеморед ме мъчи..ебати колата бял ден няма с нея

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
_65536_kb_sec_ написа:ми продай я на зъбчо бе