ПАРНО - ПРОБЛЕМ
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
ПАРНО - ПРОБЛЕМ
Та значи проблема е следния - от едната страна шоферската духа студено е от другата топло . Сменях клапите 2 пъти с други работещи резултат никакъв. С един колега разкачихме джапката , за да видя управлението как е .. На пръв поглед нищо занесох я на един ел. техник обаче понеже тук няма достатъчно апаратура за да я види дали е здрава и каза , че което може да провери е наред .. там съпротивления и др. Въпроса ми е от какво друго може да е този проблем и някой знае ли какво напрежение трябва да дава като се замери горе буксата , която влиза в клапите , защото при мене като мерихме излиза че дава 8 V. Другото което ми направи впечатление е , че като сменям клапите от едната фактически която е за лявата страна като и откачих маркуча и 2-та пъти не изтече никаква вода от там.Радиаторчето на парното играе ли няква роля за този проблем , понеже един приятел ми каза, че вътре имало 2 кръга и ако този който е за лявата страна е запушен може от там да идва проблема . Само да спомена ,че духа винаги така няма значение дали е на климатик или не ..Мотора е м20 б20 долу няма филтър за климатика 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Колега или има някаква утечка и тока наистина е малко, поради което клапана не отваря или имаш запушване някъде по системата... просто няма какво друго да е... аз до сега не съм се занимавал с тези клапани, но се управляват отделно-1 по 1 !? Ако е така замери на другия какво напражение дава... 

- Sesko
- ентусиаст
-
dj_ennsy_1 написа:Колега или има някаква утечка и тока наистина е малко, поради което клапана не отваря или имаш запушване някъде по системата... просто няма какво друго да е... аз до сега не съм се занимавал с тези клапани, но се управляват отделно-1 по 1 !? Ако е така замери на другия какво напражение дава...
и на двата дава 8 V . , като въртя врътките топло -студено се мени и става със знак - (минус)
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
въпреки, че ми се струва странно, явно така трябва да е-щом от едната страна си духа топло... според мен имаш запушване някъде по системата. Проследи го този маркуч, за който каза че не тече вода когато го разглобяваш. Провери всичко 1 по 1, просто нямаш друг избор. Без парно не си е работа този сезон. И аз заради калпаво парно тръгнах днес да сменям термостат, та ми се отвориха сумати пукници...
- Sesko
- ентусиаст
-
ами колега проверих го тоя мъркуч идва от купето там от радиаторчето на парното ... Та идва и другия въпрос ако е запушено това мъркуче защо пак дясната страна духа само топло , дори и като пусна климатика ?!? 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , подай 12 волта с един мост от плюсовата клема ,която е изведена отпред в коша поотделно на двата клапана.Убеди се ,че като ги захранваш и двата затварят
Тези 8 волта нещо ме съмняват
От къде на къде 8 волта
Аз утре ще гледам да намеря време и да измеря какво идва на мойта кола, клапаните са ми нови и всичко работи безупречно така ,че каквото ти кажа ще е 100% така
Направи друго
Откачи чрез скобата изхоидното съединение с охладената вода от парното към двигателя , откачи и двете съединения от двата клапана за съответно лява и дясна зона - запуши изхода от парното с пръст, надуй с уста единия от единия клапан и за всеки случай запуши и другия за другата зона.Убеди се ,че налягането което създаваш от тази страна го имаш и отдругата страна за другата зона
Георги Пенчев

Направи друго

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Значи премерих удеве с мултицета и както си мислих така и излезе
напрежението е 12 волта , като работи 13 и нещо както си е нормално при работрещ алтернатор
8 волта са абсолютно недостатъчни,да затвори според мен напълно клапана и да затвори водата към парното в купето
Реостата на врътката за настройка на температурата , блока за управление или нещо поверигата да се провери
Първо този проблем да се отстрани и тогава да продължаваме нататък
Георги Пенчев

8 волта са абсолютно недостатъчни,да затвори според мен напълно клапана и да затвори водата към парното в купето

Реостата на врътката за настройка на температурата , блока за управление или нещо поверигата да се провери

Първо този проблем да се отстрани и тогава да продължаваме нататък

Георги Пенчев
- Sesko
- ентусиаст
-
колега Пенчев преди малко ми остана време и пробвах с кабели и директен ток от акумулатора и двете страни почнаха да духат студено
нормално ли е това и какво да правя по нататък все ми се струва че е от шибаното управление 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ами да, нормално е като си подал 12В да затворят клапаните и да спре топлата вода. според мен имаш задържащ клапан. разглобяват се на съставни части като внивамаш да не скъсаш кабелите на бобините, изчистваш абсолютно всичко със шкурка 1500-2000 до блясък, махаш всичко що е гума, отиваш в магазин за авточасти и си взимаш 4 О пръстена по размери и сглобяваш. после не само ще имаш парно, ами и правилно функциониращо.

- Sesko
- ентусиаст
-
2 пъти сменях клапи работещи смъкнати от кола .... сега мисля че трябва да пробвам с управлението , което е долу при меча
, но ще чакам колегата Пенчев да каже нещо по въпроса ...

- martyn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525ix touring
- Мечтае да кара: м5
пробваи с друго управление или друг ел.блок, тои седи зад кутията на парното и от двете му страни има по две букси
- Sesko
- ентусиаст
-
martyn написа:пробваи с друго управление или друг ел.блок, тои седи зад кутията на парното и от двете му страни има по две букси
точно за него си мисля колега , изкарах го закарах го на един майстор ама каза че не може да го провери щото тука в нашия град кво да ти кажа .... таа сега ще търсим друго уравление май ...

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
изкарай буксата на клапаните, ако дойде парното ще знаеш че нямаш някакво запушване по радиатора.
99% клапаните са били калпави

- Sesko
- ентусиаст
-
Stanchev написа:изкарай буксата на клапаните, ако дойде парното ще знаеш че нямаш някакво запушване по радиатора.
като изкарам буксата същата работа от ляво студено от дясно топло ... това ще рече, ли че е запушен радиатора за страната на шофера ..

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3