525tds?
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
525tds?
Начи мисля си зимам такава печица. По кво да различа мотора дали е 2,4тд, 2,5тд или е 2,5тдс? За какво да внимавам като я зимам тая кола? Някви слаби места? Къде мога да и направа пълен преглед на мотор и ходаова част?
Колко коня са тдс-ите, какъв разход да очаквам, брой разпределителни валове, клапни колко са?
Почти забравих горе долу колко вървят на пазара? Тая която съм харесал е 92 или 93 не съм 100% сигурен с 2 зонов климатроник, абс и т.н. Няма еърбеци...
Колко коня са тдс-ите, какъв разход да очаквам, брой разпределителни валове, клапни колко са?
Почти забравих горе долу колко вървят на пазара? Тая която съм харесал е 92 или 93 не съм 100% сигурен с 2 зонов климатроник, абс и т.н. Няма еърбеци...
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Re: 525tds?
PARADOX_sf написа:...Колко коня са тдс-ите, какъв разход да очаквам, брой разпределителни валове, клапни колко са?...
140 и нещо магарета, голям разход, с 3 вала с по 5 клапана на цилиндър.....

за тдс/ките
разликата е огромна / имал съм ги и двете / визуално можеш да ги познаеш дори по външния вид на двигателя. ТДс има капак върху двигателя а ТД няма. Внимавай за състоянието на съединителя, тез коли имат демферен маховик които се сменя със съединителя а един струва около 1 000 левчета. Познава се ако при загасяне на колата има едно странно изтракване, един или няколко пъти. При авотоматика няма такъв проблем.
Разхода е висок
със скорости - 10/11 градско 7.5/8.5 извънградско
авоматик - 11.5/12 градско около 8/8.5 извънградско
За проверката те съветвам да я закараш в Дару кар, ще дадеш 50ина лева но ще ти кажат всичко, даже и повече:-)) Иначе за ходовата част отдиди в Д&Н или в Друмник а за двигателя в БОШ център.
Внимавай да не е ИТАЛЯНСКА, щото това което си написал за тази кола която си харесал че е с климатроник, звучи ми точно като от Италия.
Най лесния начин да се ориентираш в цените е на www.mobile.de, от там можеш да видиш колко реално струват тези коли. Съвет ако някой ти предложи ТДС под 8000 лева...не я купувай
Успех
Ако наистина търсиш такава кола, продавам моята,мммда
Разхода е висок
със скорости - 10/11 градско 7.5/8.5 извънградско
авоматик - 11.5/12 градско около 8/8.5 извънградско
За проверката те съветвам да я закараш в Дару кар, ще дадеш 50ина лева но ще ти кажат всичко, даже и повече:-)) Иначе за ходовата част отдиди в Д&Н или в Друмник а за двигателя в БОШ център.
Внимавай да не е ИТАЛЯНСКА, щото това което си написал за тази кола която си харесал че е с климатроник, звучи ми точно като от Италия.
Най лесния начин да се ориентираш в цените е на www.mobile.de, от там можеш да видиш колко реално струват тези коли. Съвет ако някой ти предложи ТДС под 8000 лева...не я купувай
Успех
Ако наистина търсиш такава кола, продавам моята,мммда
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
ПРИ ТДС-А ПОГЛЕДНИ 4-ТА ДЮЗА, ТЯ Е С ДАТЧИК И НА 10-ТА ГОДИНА ПОЧВА ДА ТЕЧЕ(450ЛВ) -УСПЕХ
-ТДС-А Е АВТОМОБИЛА 

- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Мерси момчета.
Абе аз дизелджия имам ама де да го знам колко разбира от тия... Ама тва със съединителя е притеснително. Ще го се заслушам при гасене кво стаа...
Абе аз дизелджия имам ама де да го знам колко разбира от тия... Ама тва със съединителя е притеснително. Ще го се заслушам при гасене кво стаа...
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Чух че можело да се снима тиквата с ренген? Къде може да се направи тая процедура и вко може да се види?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
едно леко уточнение.. няма никакво значение откаде е внесена колата ,важно е как е карана и стопанисвана преди тебе(ако я купиш де) .. освен това я огледай за удари и частични пребоядисвания ,хубаво е да е оригинална боя ,но ако искаш да е перфектна все пак и парите и ще са доста ,безплатен обяд няма .. 

Да добавя няколко неща
части за окачването се намират, перфетното качество/цена е от Лемфьордер. Пример: Предни биалетки - 30 лева, задни 100 лева.
За Алекси - не си прав братле, верно е че няма значение от къде е колата ама в Италия са свинчета бре и то по - големи и от нас. Вярно е че в Африка има и бели хора ама ако си търсиш бяла булка там ли ще отидеш бре:-) И още... в цял нормален свят когато една кола е пребоядисвана това се смята за екстра, само в България това се счита за минус????? Не се ли замисляш че една кола на 10 години колкото и да е пазена и полирана си е на 10 години. При всички положения оргиналния лак ще е пътник и е само въпрос на време да се появи ръждица.
За Алекси - не си прав братле, верно е че няма значение от къде е колата ама в Италия са свинчета бре и то по - големи и от нас. Вярно е че в Африка има и бели хора ама ако си търсиш бяла булка там ли ще отидеш бре:-) И още... в цял нормален свят когато една кола е пребоядисвана това се смята за екстра, само в България това се счита за минус????? Не се ли замисляш че една кола на 10 години колкото и да е пазена и полирана си е на 10 години. При всички положения оргиналния лак ще е пътник и е само въпрос на време да се появи ръждица.
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Tod написа:SCARF ТОВА ГО СВЪРШИХ НА СКОРО И СЛЕДВАЩИТЕ 10Г ЩЕ СИ ГЛЕДАМ КЕФА![]()
И ти отидеха 450леа или си намерил некоя далавера? Баси...
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
ПРИЯТЕЛЮ ,ДЮЗА N4 ВТОРА УПОТРЕБА - СМЯТАМ ЧЕ Е НЕРАЗУМНА ИНВЕСТИЦИЯ! ПРОСТО ПРЕЖАЛВАШ ПАРИТЕ И ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
nikoz -" При всички положения оргиналния лак ще е пътник и е само въпрос на време да се появи ръждица".
??????!!!!!!!!!
??????!!!!!!!!!

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2