Спешно!!! Колеги това какво е???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Спешно!!! Колеги това какво е???

Мнение от Zubcho » 26 Окт 2008, 12:50

Това седи по средата на маркуч който тръгва от сервото и влиза в двг. от него излиза щуцер ->маркуч и влиза в сензор до МАП

Ама това дето съм снимал е счупено явно и има винтчета в него завити и си е ебало мамата

ако някой може да ми каже какво е това дето са го поиталянчили???

Изображение

Изображение
Последна промяна Zubcho на 26 Окт 2008, 13:54, променена общо 2 пъти
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 26 Окт 2008, 12:58

Моята има същия клапан за сервото - затапените неща при мен са щуцери за вакуум, единият от които е затапен с фабрична гумена тапа, а в другия влиза маркуч. Явно не са много здрави и ако спестяваш разглобяване при ремонт може да се счупят от напъване - съответно ремонтират с рапидки :).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 26 Окт 2008, 13:20

а каква функция има това и без него какво ще стане????? Хайде че е малко спешно.

Някой ако има такова здраво и е от София направо да се обажда на тел. от подписа да се видим и да го вземам, че ми трябва колата утре, а нямам тази част.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Окт 2008, 14:17

ти само черни гащи ли носиш бре :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 26 Окт 2008, 14:38

Прилича ми на еднопосочен (обратен) клапан, който осигурява вакуума в мембранната камера на пневматичния усилвател на спирачната уредба. С една дума ако го няма този клапан и двигателя не работи или работи на пълна газ, ако говорим за бензинов ДВГ, няма вакуум, съответно спирачния педал е камък, кокал, бетон или друга манияшка дума :), а ако говорим за дизелов двигател зависи дали има втори клапан във вакуум помпата (на входа й) или колко е износена самата помпа, вакуум също няма при спрял двигател или бързо се гуми след спирането на двигателя. Т.е. ако пускаш по инерция със загасен ДВГ определено си в беда ако клапана не работи.
В твоя случай клапана едва ли е проблем, защото явно работи, инак би го усетил много отдавна. Счупените разклонения са за различни устройства в автомобила, който имат нужда от вакуум. И да са запушени и да не са едва ли ще повлияе съществено на работата на двигателя.
А цената на нов такъв клапан по-добре да не я знаеш колко е ;).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nik » 26 Окт 2008, 16:47

иво нещо немога да се свържа с теб
като ми се обади точно за това се сетих като ми го обясняваше но за съжаление го нямам понеже го продадох преди около 10дни цялата тръбичка с тези двете разклонения едното май беше затапено другото към мап сензора :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Спешно!!! Колеги това какво е???

Мнение от zvetiko » 26 Окт 2008, 18:34

Zubcho написа:Това седи по средата на маркуч който тръгва от сервото и влиза в двг. от него излиза щуцер ->маркуч и влиза в сензор до МАП

Ама това дето съм снимал е счупено явно и има винтчета в него завити и си е ебало мамата

ако някой може да ми каже какво е това дето са го поиталянчили???

Изображение

Изображение

Като си представя ,че се бях засилил да ти купувам отрошляка. :mhihi:
Иво,залей дупките с поксипол и не се занимавай,повече с глупости-както колегата ти обясни,клапачето ти работи перфектно,щуцерите не са ти необходими,не го виждаш за да те дразни. :mhihi:И да свалиш смукателният колектор ,без да разбъзикаш ГНП -направо нямам дум :mhihi: и

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 26 Окт 2008, 21:15

Това е онова нещо дето ходихме с тебе да го търсим... И накрай взехме някво лепило от практикер... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m20b20 turbo, E38 725tds

Мнение от plboy » 26 Окт 2008, 21:48

обратен клапан требва да е колега
King Regards, 0888 750 222

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 26 Окт 2008, 22:53

Мамата ми се еба колеги с този колектор. А защо никой не каза, че за да свалиш маркуча при турбината (който тръгва от възд. филтър и влиза в турбото) трябва да се махне и целия въздушен филтър?? Разгони ми се фамилията. Свалих маркуча и после няма връщане. После разглобих всичко и накрая се ядосах и върнах всичко по места. Оставил съм 3 м маркуч м/у входящия колектор и мап- сензора. и другата седмица ще направя интервенцията.

Иначе това клапанче го ремонтира баща ми колкото можа и ще трябва в някакъв момент да взема друг и да го сменя.

Айде толкова от мен за сега утивам да умра! 3 часа се гъзя с бащата изпускахме гайки, болтове мама му :evil: :twisted: :evil:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 26 Окт 2008, 23:38

Mизерия е, знам - аз с баща ми също съм се мъчил по тия БМВ-та :mhihi:
Но за маркуча явно нещо ти е било несгодно, защото аз ги свалих 2-та маркуча на турбината без да разглабям каквото и да било - страшна мъка, черни нокти няколко дни, но стана. От въздушния филтър към турбото и от турбото към кулера.
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 26 Окт 2008, 23:49

amd написа:Mизерия е, знам - аз с баща ми също съм се мъчил по тия БМВ-та :mhihi:
Но за маркуча явно нещо ти е било несгодно, защото аз ги свалих 2-та маркуча на турбината без да разглабям каквото и да било - страшна мъка, черни нокти няколко дни, но стана. От въздушния филтър към турбото и от турбото към кулера.

Бате у тая тъмница какво да ми е сгодно??? С 2 фенера па нищо не виждаш. Мани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 27 Окт 2008, 11:22

Става въпрос за смукачката за мръсни чорапи. Т.е. като си пуснеш парното на 24 градуса да са толкова. Някъде малко по надолу има една тема съскането в купето.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 27 Окт 2008, 19:00

:dunno: :wtf:
Изображение Изображение Изображение

Назад към E34