----Проблемни спирачки----
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
----Проблемни спирачки----
Здравейте Колеги
Имам следния проблем - дори при движение с около 30 - 40 км/ч на сух Хасвалт
при малко по-силно спиране ми се задейства АБС-а и естествено спирачния път става като на товарен влак
Смених накладките с АТЕ и нямаше дори минимално подобрение. Педала на спирачките си мислех, че е ОК, но след като покарах на колегата Тахсинов колата забелязах, че моя е осезаемо по-твърд. Просто не мога спирам рязко, недай си да ми се наложи нещо по-екстремно
Вие сте

Имам следния проблем - дори при движение с около 30 - 40 км/ч на сух Хасвалт

Вие сте

R6 - Was sonst?
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Имам същият проблем с 316 компакт, сменил съм- накладки, спирачна помпа, обезвъздушавах като луд и нищо, пак така си спира
Последна промяна jullydjs на 15 Окт 2008, 16:46, променена общо 1 път
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
провери си нивото на течноста да не е много
на баща ми на мерцедеса сменяхме предни дискове и накладки преди време и нашия решил че няма нужда да изкараме излишната течност и после като си тръгна от вилата към софия ми се обажда по телефона и вика: "колата спря кво да права?"
и та така покарал малко, натиснал спирачките и после нема тръгване
довлачихме го до тука изкарахме излишното количество и всичко си доиде на местата

на баща ми на мерцедеса сменяхме предни дискове и накладки преди време и нашия решил че няма нужда да изкараме излишната течност и после като си тръгна от вилата към софия ми се обажда по телефона и вика: "колата спря кво да права?"

и та така покарал малко, натиснал спирачките и после нема тръгване

довлачихме го до тука изкарахме излишното количество и всичко си доиде на местата

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: ----Проблемни спирачки----
rdvr_burgas написа:Здравейте Колеги![]()
Имам следния проблем - дори при движение с около 30 - 40 км/ч на сух Хасвалтпри малко по-силно спиране ми се задейства АБС-а и естествено спирачния път става като на товарен влак
Смених накладките с АТЕ и нямаше дори минимално подобрение. Педала на спирачките си мислех, че е ОК, но след като покарах на колегата Тахсинов колата забелязах, че моя е осезаемо по-твърд. Просто не мога спирам рязко, недай си да ми се наложи нещо по-екстремно
Вие сте
Колега,почисти ги ако искаш датчиците-сигурно има един тон стърготини от дисковете върху тях

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
и виж да не задържа от водачите някой апарат, на всеки водач има гумен тампон, провери и тях и чакаме за резултат.Колега,почисти ги ако искаш датчиците-сигурно има един тон стърготини от дисковете върху тях
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
Като сменях накладките се оказа, че на предно ляво колело са се износили почти до край, а на предно дясно изглеждаха съвсем малко износени......На буталцето на предно дясно смених о-пръстена и маншончето, като всичко беше почистено и раздвижено много добре, но и това също не помогна ни най-малко 

R6 - Was sonst?
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
rdvr_burgas написа:Като сменях накладките се оказа, че на предно ляво колело са се износили почти до край, а на предно дясно изглеждаха съвсем малко износени......На буталцето на предно дясно смених о-пръстена и маншончето, като всичко беше почистено и раздвижено много добре, но и това също не помогна ни най-малко
Колега,така става когато я няма пружината на спирачният апарат.

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
zvetiko написа:rdvr_burgas написа:Като сменях накладките се оказа, че на предно ляво колело са се износили почти до край, а на предно дясно изглеждаха съвсем малко износени......На буталцето на предно дясно смених о-пръстена и маншончето, като всичко беше почистено и раздвижено много добре, но и това също не помогна ни най-малко
Колега,така става когато я няма пружината на спирачният апарат.
по вероятно да е счупена

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Добре де, вакума преди помпата как е и оня клапан, дето е на вакумния маркуч добре ли е? Пробвал ли си да откачиш бушона или някой датчик на АБСа да видиш как е, 4-те гуми ли спират, педала пак твърд ли е? Как си обезвъздушавал? Мам.а й се е от нещо това. Според мен някой апарат задържа, ама накрая ще видим.
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
С откачен АБС всички гуми влачат и пак е твърд педала и като цяло без АБС пак си спира зле....Слагах зимните за проба (нови континенталки на една зима) и с тях пак зле 

R6 - Was sonst?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2