Въпрос за автоматици
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за автоматици
Всички автоматици ли са 5 скорости (525tds) или това е екстра (колата която гледах имаше D,3,2.., след Д-то нямаше 4 което значи ли че е с 4 скорости)?
Също така задължително ли автоматиците са със шпер или и това е екстра?
Един приятел ще си купува такова и вече го е харесал, като го качихме на стенда когато се върти едната задна гума другата не се върти. Какво значи това, има ли шпер? Изчетох старите теми и там пише, че като въртиш едната гума другата трябва да се върти в същата посока за да е шпер, а в този случай не се върти въобще...
мерси предварително.
Също така задължително ли автоматиците са със шпер или и това е екстра?
Един приятел ще си купува такова и вече го е харесал, като го качихме на стенда когато се върти едната задна гума другата не се върти. Какво значи това, има ли шпер? Изчетох старите теми и там пише, че като въртиш едната гума другата трябва да се върти в същата посока за да е шпер, а в този случай не се върти въобще...
мерси предварително.
та да кажа
Всичко е екстра и тя се заплаща, не че съм много голям специалист ама след като няма 4 значи не е петстепенен. Колкото до шпера, мисля че това което си прочел е верно, тоест колата която си гледал е без шпер
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
До колкото ми е известно при Е34 са само 4 скоростни.. вече при Е39 мисля, че слагат 5степенни автоматични кутий.. 

- alexander
- Потребител
-
- Кара: F11 530D
аз съм приятела на vzp, утре или в понеделник ще прехвърлям колата, вече съм я харесал, но тогава ще се похваля
Значи явно 5 скорости са екстра, но избора е толкова малък от коли на по-малко км че да намеря такъв ще е невъзможно, но пък е добра идея за сваляне на цената.
Та по въпроса за шпера - ако диференциала е обикновен тогава като въртя едната гума другата ще се върти в обратна посока, т.е. на тази кола не е и обикновен диф-а, но какво ще е тогава щом въртиш едната,а другата да не се върти? да не е някакъв проблем? а може би особеност, че колата е автоматик?

Та по въпроса за шпера - ако диференциала е обикновен тогава като въртя едната гума другата ще се върти в обратна посока, т.е. на тази кола не е и обикновен диф-а, но какво ще е тогава щом въртиш едната,а другата да не се върти? да не е някакъв проблем? а може би особеност, че колата е автоматик?
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Re: не е вярно
nikoz написа:Моята е с петстепенна а е Е34, до колкото знам си е бая екстра:-))

П.С. Явно не съм чел достатъчно..

Не че не си чел
Просто всико е въпрос на поръчка, моята кола е произведена на 18.11.1991 а има и 5 степенна кутия и еар бег, явно първия собвственик не само е бил мераклия ами и мангизлия:-0)
7 мнения
• Страница 1 от 1