Проблем? със спирачките

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем? със спирачките

Мнение от zmej » 12 Авг 2004, 11:50

Напоследък усещам някакви проблеми при спиране. Колата си спира добре, но тегли настрани предницата и то не винаги на една и съща страна... Например първо дръпва повече от ляво и веднага след това на дясно...
Има ли някой идея какво се е прецакало?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2007г.автомат

Мнение от ВИКИ » 12 Авг 2004, 12:01

Това не е от спирачките ти . Провери си накрайниците и щангите .
Най-вероятно е от тампоните на носачите.Като се скъсат или смачкат така става / 40лв. за 1бр./ :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 12 Авг 2004, 12:09

Лошото е, че аз тия тампони ги сменях веднъж миналата година и веднъж тази пролет...

Аз си мислех, че е от спирачките, защото преди една година започна да се чува ужасен шум при спиране. Оказа се, че предни десни накладки са без грам феродо на тях и са надрали диска, а левите си бяха ок и с много феродо на тях. След като ми престъргаха дисковете и смених предните накладки и от двете страни ми казаха, че вероятно или буталата не връщали докрай, за да се получи такова нещо или маркучите са ми остаряли и са се раздули или нещо от рода.
Колко струват тези маркучи и дали може д е от тях :dunno:

А тампоните дали мога сам да разбера, че са сдали багажа или трябва да се вдига колата и д я гледа специалист?

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 12 Авг 2004, 12:10

При мен се получават някакви вибраций като спирам рязко при висока скорост :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 12 Авг 2004, 12:12

Tod написа:При мен се получават някакви вибраций като спирам рязко при висока скорост :roll:

Този момент май при всички 5-ци го има...

В някои случаи е от дисковете...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2007г.автомат

Мнение от ВИКИ » 12 Авг 2004, 12:22

Това за маркучите е наивно :?
Тампоните си ги проверяваш ,като влезеш в канала и местиш колелото рязко нагоре надолу . После другото и гледаш кой е за минал.С помошник става по-лесно /някой да мърда колелото отвън а ти да гледаш/
Моите тампони са на 27000 км и са още здрави /лемфьордер са/

Назад към E34