включвам клапата за въздуха и климатика почва да бачка
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
включвам клапата за въздуха и климатика почва да бачка
от какво може да се получи 

Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Ако имаш предвид рециркулацията,нормално е! Така е за да освежава въздуха и да го изсушава от влагата вследствие дишането в купето. Не се коси
наред си е колата.

- golov_bg
- ентусиаст
-
не в смисал климатика го спирам но когато ми е вкл клапата за въздуха той продължава да бачка,даже и без да г вкл само като цъкна клапата той тръгва
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
и при мен е такаgolov_bg написа:не в смисал климатика го спирам но когато ми е вкл клапата за въздуха той продължава да бачка,даже и без да г вкл само като цъкна клапата той тръгва

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Е34 има два модела клими: с "часовниците" и с "врътките". Иначе казано обикновен и автоматичен . При този с врътките(автоматичния) няма и т. нар. меч. Има един голям елекронен блок пред филтъра. Точно този модел клима при натискане на бутона за циркулация включва компресора. Другият, старият, при натискане на циркулацията си работи само на вентилатор, ако е на степени от 1 до 3. При пускане на 4-та степен на вентилатора и натиснат бутон за циркулация се включва и компресора. Това обаче, че си с "часовници" още не значи, че си с обикновена клима. При мен са сменили контролния панел, защото има проблем с оборотите на вентилатора, произлизащ от едни транзистори в ел. блок(има тема по въпроса). След поставянето на съпротивление оборотите стават ОК. Но натискането на бутона "циркулация" пак си включва компресора.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
bmwfena написа:и при мен е такаgolov_bg написа:не в смисал климатика го спирам но когато ми е вкл клапата за въздуха той продължава да бачка,даже и без да г вкл само като цъкна клапата той тръгва
и при мен...
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Vlados написа:bmwfena написа:и при мен е такаgolov_bg написа:не в смисал климатика го спирам но когато ми е вкл клапата за въздуха той продължава да бачка,даже и без да г вкл само като цъкна клапата той тръгва
и при мен...
И при мен , без оглед на това на коя степен е вентилатора
Георги Пенчев
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Значи ако под клапата за въздуха имаш предвид врътката за степента на вентилатора при мен като ако е пуснат климатика и ако я завъртя на 0-ла да спря вентилатора тогава климатика се изгася, а после като я завъртя да пусна въздух се включва. Ако не е бил пуснат климатика от бутона му не се пуска автоматично като я завъртя - зависи как съм го оставил предния път.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Penchev написа:Vlados написа:bmwfena написа:и при мен е такаgolov_bg написа:не в смисал климатика го спирам но когато ми е вкл клапата за въздуха той продължава да бачка,даже и без да г вкл само като цъкна клапата той тръгва
и при мен...
И при мен , без оглед на това на коя степен е вентилатора
Георги Пенчев
и при мен

- Vlados
- с две лица
-
За по-нагледно и да няма грешка:
Като е натиснат долния бутон (червената стрелка) за да върти въздуха в купето се пуска и климатика. Като е натиснат горния бутон (зелената стрелка) пак се пуска климатика. Когато средната врътка е на 0, т.е.завъртяна най в ляво докато щракне, гасне всичко, без значение какво е натиснато.
Това ли имате в предвид всички?

Като е натиснат долния бутон (червената стрелка) за да върти въздуха в купето се пуска и климатика. Като е натиснат горния бутон (зелената стрелка) пак се пуска климатика. Когато средната врътка е на 0, т.е.завъртяна най в ляво докато щракне, гасне всичко, без значение какво е натиснато.
Vlados написа:За по-нагледно и да няма грешка:
А светва ли бутона на климатика, щото аз гледам, че може да ми светне долния бутон (за въртене на въздуха) без да свети бутона на климата ?
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Vlados
- с две лица
-
Pavlinius написа:А светва ли бутона на климатика, щото аз гледам, че може да ми светне долния бутон (за въртене на въздуха) без да свети бутона на климата ?
Като е натиснат долния си свети само той и климата си духа студ. Като е натиснат горния (който си е на климата) светва и той. В крайна сметка се оказва, че който и да натиснеш, все духа студ... не мога да разбера тогава що са два отделни бутона... сигурно зимата ще се разбере...
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3