нулиране инспекшън(524тд)защо не става???????
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
нулиране инспекшън(524тд)защо не става???????
колеги извинете че пускам нова тема но немога да си зануля инспекшъна(и часовничето свети)с днес си смених маслото и реших да пробвам но уви не стана и със пин 7 към 19(през мултицет,със жичка)към маса директно(пак така)и неще и неще отварях таблото да видя батериииките но немовах да ги намера каде са,моля помогнете,всичките теми изчетох и нищо не стана,Моля да бъда извинен че пускам нова тема.....
а и още един въпрос свети ми лампичката с дюзата(ако не я изчакам пали трудно)а до нея ми свети зелената стрелка(смених горивния филтър и си мисля че не трябва да свети) колата е 91г. ако не лъжат документите

Последна промяна golov_bg на 05 Юли 2008, 19:28, променена общо 1 път
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
Здравей,
аз имам същия проблем с зануляването на Oil Service i Inspection, нестана по никой начин, нито в сервиз със специалните му машинки и компютри...
В крайна сметка си свалих таблото, закачих го на моя приятел на колата която е същата (само е комби) и си занулих таблото, върнах го на моята "коруба" и всичко си ми свети както трябва сега.
Дано съм бил полезен.
ПС: Все пак прочети внимателно и следвай точно стъпките както са описани в темите... линка който е даден в някои от темите е с картинки но не е точно обяснено кога да дадеш контакт, кога да го махнеш и кога да сложиш жичките
Поздрави.
Красимир Дянков
аз имам същия проблем с зануляването на Oil Service i Inspection, нестана по никой начин, нито в сервиз със специалните му машинки и компютри...
В крайна сметка си свалих таблото, закачих го на моя приятел на колата която е същата (само е комби) и си занулих таблото, върнах го на моята "коруба" и всичко си ми свети както трябва сега.
Дано съм бил полезен.
ПС: Все пак прочети внимателно и следвай точно стъпките както са описани в темите... линка който е даден в някои от темите е с картинки но не е точно обяснено кога да дадеш контакт, кога да го махнеш и кога да сложиш жичките

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- golov_bg
- ентусиаст
-
хммммм много интересно аз за6то да не иска да се занулява на моята а на друг да може(а отзад зад таблото не мойе ли да се занули пак
golov_bg написа:хммммм много интересно аз за6то да не иска да се занулява на моята а на друг да може(а отзад зад таблото не мойе ли да се занули пак
На моята Е34 неможе, предполагам защото съм сменял мотора на колата и общо взето предния собственик беше слагал и махал един куп нещта.
Отзад на таблото може да се занули, само че аз не посмях да окъсявам към маса всяко кабелче отзад. Ако все пак ти се играе, хвани една пробна лампа, вземи маса от някъде и пробвай, само да ти кажа че синята букса от дясно на таблото е с много къс кабел, невиждам начин да измъкнеш таблото, да бъде на контакт и да окъсяваш кабелче по кабелче. Все пак ако успееш моля те сподели кой кабел точно е!
Поздрави.
Красимир Дянков
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- golov_bg
- ентусиаст
-
днес мислих за това ии утре ще погледна кой кабел отива от куплунга кум таблото(цвят)и ще пробвам на него,а другия вариянт е да видя на друго БМВ кабелите и цвета
- golov_bg
- ентусиаст
-
видях цвета на кабела бял със зелена ивица ,но идва на жълтата букса
- golov_bg
- ентусиаст
-
golov_bg написа:видях цвета на кабела бял със зелена ивица ,но идва на жълтата букса
То и аз видях че от 7-ми пин тръгва бяло-зелен кабел (тънкия, че са 2), само че като влоезне в купето на колата, явно се сменя с някакъв друг цвят защото на буксите ми към таблото няма бяло-зелен кабел. Все пак ми кажи кой пин е това, пише ги там, или ми ги проброй или снимка или... незнам, много ме интересува.
Благодаря предварително.
Поздрави.
Красимир Дянков
Георги Пенчев
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
може някой "майстор" да е бачкал по колата преди
иначе понякога някой доброжелателни продавачи като връткат километрите нарочно срязват и кабелите до буксата за да не може да се прочете инфо за колата

иначе понякога някой доброжелателни продавачи като връткат километрите нарочно срязват и кабелите до буксата за да не може да се прочете инфо за колата

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Да ама не ...........
Нито инжинери са ми барали колата, нито съм сменял мотора - нищо и пак неще и неще
Правя мост-а , давам на контакт и чакам 12-13сек. , връщам ключа, махам моста, давам на контакт и жълтооооо и инспекшън
Нито инжинери са ми барали колата, нито съм сменял мотора - нищо и пак неще и неще

Правя мост-а , давам на контакт и чакам 12-13сек. , връщам ключа, махам моста, давам на контакт и жълтооооо и инспекшън

- golov_bg
- ентусиаст
-
мотора не е сменян,колата ми я докара познат който със сигурност не ме е излъгал за километри(250000) а този кабел влиза във жълтата букса на таблото а не в синята 

Wenzy написа:Да ама не ...........
Нито инжинери са ми барали колата, нито съм сменял мотора - нищо и пак неще и неще![]()
Пробвай да направиш моста, след това даваш контакт, след 12-13 сек махаш моста и тогава спираш контакта, някой път така става.
golov_bg, незнам в коя букса трябва да влиза кабела но моля те напиши кой номер е този пин при теб на жълтата букса, за да видя при мен какав цвят е кабелчето.
Поздрави.
Красимир Дянков
Георги Пенчев
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Получи се
Без никакви гимнастики - просто правиш мост от 7 на 19 , даваш контакт и чакаш ....... и то само си пълни зеленото

Без никакви гимнастики - просто правиш мост от 7 на 19 , даваш контакт и чакаш ....... и то само си пълни зеленото

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2