e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: e34 520i - реставрация

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 14:03

Днес или утре ще се опитам да направя подробни снимки :yes:

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

Аватар

Мнение от Хаос » 11 Авг 2016, 14:27

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:
Хаос написа:бате ква реставрация те гони пък тебе като няма да смениш дори биалетките

Много ги чаткаш ей , човека иска хоби дасе занимава . Ти колко пода излъска с песок и колко моторчета? Тук всички могат и знаят всичко докато не ги накараш да свършат нещо- тогава лъсва истината. Заболя ме ръката , зает съм , утре не мога , баба е на гости и тн . Явно не си се сблъсквал с всички видове "майстори" в нашенско.

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.
Аз моята кола не смея да я нарека реставрация, въпреки че по думите на моя доверен майстор тая кола живее втори живот. И това беше от времето когато просто смених маслата на скоростите, дифа и хидравликата...
Оттогава много вода изтече и все още не смея да му кажа реставрация.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Авг 2016, 14:32

Както колегите ти казаха, безсмислено е да наливаш пари в това купе. Щеше да си заслужава, ако колата беше рядък, ценителски модел, като М5 и Аlpina.
Най-добре си намери едно читаво купе без удари и ръжди и започни да си го правиш.

Без добра основа, нищо не се получава. Все едно да редиш тухли върху пясък.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 14:50

Делян написа: Щеше да си заслужава, ако колата беше рядък, ценителски модел, като М5 и Аlpina

Т.е да го тълкувам, че М5 или Алпина, може да се оправи, ако е ръждясало, а 520ката ако се оправи, ще изгние след 2 години.

За мене 520ката може да има стойност и на 2 алпини, затова ще направя всичко възможно да я вдигна на крак.

Не се заяждам, просто представям моята гледна точка.

Колата няма сериозни удари, ще я снимам отдолу и нека после пак да коментираме. За пореден път повтарям за мен има 2 прага и 2 задни калника за смяна. Ако има начин да се направят като хората, така че да не изгният отново след 2 години, то тогава колата ще си живее!
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 11 Авг 2016, 15:44

И при твоята може да се оправи, но усилията и средствата, за да стане както трябва са такива, че не е рентабилно, предвид това, че здрави купета на Е34 се намират сравнително лесно и на добра цена.

А дали ще оголиш купе на 520-ка или на М5 и Alpina, ще сменяш прагове, панели и ще пребоядисваш цялостно, е едно и също. На двама мои приятели колите са оголени по този начин и са при друг мой приятел бояджия/тенекеджия.

Моята цел не е да се заяждам и да се правя на много умен и знаещ, а да ти дам приятелски съвет. От тук насетне, ти си имаш глава на раменете и сам решаваш как да действаш.

Аз ти пожелавам успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 15:55

Делян написа:И при твоята може да се оправи, но усилията и средствата, за да стане както трябва са такива, че не е рентабилно, предвид това, че здрави купета на Е34 се намират сравнително лесно и на добра цена.

А дали ще оголиш купе на 520-ка или на М5 и Alpina, ще сменяш прагове, панели и ще пребоядисваш цялостно, е едно и също. На двама мои приятели колите са оголени по този начин и са при друг мой приятел бояджия/тенекеджия.

Моята цел не е да се заяждам и да се правя на много умен и знаещ, а да ти дам приятелски съвет. От тук насетне, ти си имаш глава на раменете и сам решаваш как да действаш.

Аз ти пожелавам успех!

:yes:

Добре де, намирам си купе, но то също ще е за боя, защото си искам моя цвят и какво излиза:

ново купе 300-500лв
прехвърляне на двигател, скорости и диф, някъде от някой, защото аз няма къде да го направя - предполагам, че тая процедура няма да излезе по-евтино от 700-800лв.
Нова боя по цялото купе - 1000 + лв

какво излиза около 2000лв.

Според мен заваряване на нови прагове и калници + обработка + боя пак би било в този диапазон.

Поправете ме, ако греша, но аз така грубо ги виждам нещата.
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 11 Авг 2016, 16:04

Загледай праговете около местата за подпиране с крик! Гледай под задните седалки, където има заготовка за акумулатор. Виж под стойката на крика в дъното на багажника - извади я. Свали задната броня. Виж гредите при захвата на предния мост. Дигни мокета. Виж ламарините под краката на шофьра и пасажера. Ако свалиш задните амортисьори, виж горе бомбетата - там е ахилесовата пета... Виж-виж, кво да видиш. Пробвай да развиеш болтовете на черешките - едни 22-ки. Болтовете на задните амортисьори към носача - редовно се късат... Само за тия неща дето си показал ще кихнеш едни 500 лева за тенекеджия и материали и още около 1000 за цялостно боядисване...
Колегата горе с м5-цата е фърлил една торба пари за части с фактури и щампи, ама всеки момент като рече ще я продаде за 2 торби. Ти ще метнеш една торба и дотам. Тя че ще е вечно твоя е ясно, ма по добре с друго купе...
Салона ти обаче е чукче.

П.С.
За прехвърляне на мотор, скорости, и диф, в почти всеки сервиз щи вземат до към 400 лева. Ако познаваш хора или се ориентираш правилно във форума, може и некви бири да е само... :yes:
П.С.2
В таа тема не вярвам да има разписал се човек който сам не е вадил/слагал мотор!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 16:18

KPETEH написа:Загледай праговете около местата за подпиране с крик! Гледай под задните седалки, където има заготовка за акумулатор. Виж под стойката на крика в дъното на багажника - извади я. Свали задната броня. Виж гредите при захвата на предния мост. Дигни мокета. Виж ламарините под краката на шофьра и пасажера. Ако свалиш задните амортисьори, виж горе бомбетата - там е ахилесовата пета... Виж-виж, кво да видиш. Пробвай да развиеш болтовете на черешките - едни 22-ки. Болтовете на задните амортисьори към носача - редовно се късат... Само за тия неща дето си показал ще кихнеш едни 500 лева за тенекеджия и материали и още около 1000 за цялостно боядисване...
Колегата горе с м5-цата е фърлил една торба пари за части с фактури и щампи, ама всеки момент като рече ще я продаде за 2 торби. Ти ще метнеш една торба и дотам. Тя че ще е вечно твоя е ясно, ма по добре с друго купе...
Салона ти обаче е чукче.

П.С.
За прехвърляне на мотор, скорости, и диф, в почти всеки сервиз щи вземат до към 400 лева. Ако познаваш хора или се ориентираш правилно във форума, може и некви бири да е само... :yes:
П.С.2
В таа тема не вярвам да има разписал се човек който сам не е вадил/слагал мотор!

:yes: :yes: :yes:

Окей, разбрах те, схванах идеята!

Нека да ги проверя всички тези неща дето си изборил по-горе. където и каквото мога ще снимам и отново ще коментираме, когато имаме ясна картина! Уикенда ще се опитам да го свърша това.

Салона ти обаче е чукче.
:yes: :mhihi:
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 20:17

колеги, ето линк към дропбокса с бая снимки, които направих. чак сега се сещам,че щеше да е много по-лесно направо едно клипче да направя, но това може да го свърша утре.

https://www.dropbox.com/sh/p7b67cfww90u ... KdFOa?dl=0

Общо взето снимките са подред и почват от багажника, мястото при крика и десния фар, пространстовото от вътрешните страни на калника, бомбетата доколкото може да се снимат така, под колата почват от преден мост, дясно колело (под пасажера), ляво колело, ляв праг, заден мост и околоностите, под резервоара, дясно задно колело, десен праг и няколко финални снимки каквото съм успял да хвана.

Честно казано, не знам какво да мисля, сега като я поогледах с фенер. Кажете си мнението вие :/
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 11 Авг 2016, 21:04

Мойта е за прагове и дупки зад предните гуми не искам да сменям купето понеже си държа на номера и боята но в краен случай ще прехвърлям всичко на друго купе твойта не бих я правил прилича на австрийка или много дълго седяла на едно място
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 21:06

sixstraight написа:Мойта е за прагове и дупки зад предните гуми не искам да сменям купето понеже си държа на номера и боята но в краен случай ще прехвърлям всичко на друго купе твойта не бих я правил прилича на австрийка или много дълго седяла на едно място

ъъ как я уцели в 10ката - австрийка, която после дълго време е седяла на една място :/
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 11 Авг 2016, 21:12

Имат специални отличителни белези отдолу :mhihi: търси си италианка вече са по 1000-2000лв тия бмвта прехвърли си каквото ти харесва от твойта и другото ще си имаш резервни части или на части и скрап
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 21:16

иаталянката е намерена, тази от кяото си свалих вратите и калниците. дава ми я човека за 300лв без двигател и скорости, със се ходовата част, която не знам в какво състояние е. няма грам ръжда. Наистина не знам къде да прехвърля обаче двигатела скорости и т.н.

как седи и въпроса след това с новото шаси, регистрира ли се в кат има ли някакви проблеми с това?

Самата италянка има български номер, предполагам че трябва да я купа с нещо като пълномощно, защото трябва да се докара в софия на репатрак.

предполагам има хора, които са ги правили тези процедури, ако могат да споедлят опит?
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 12 Авг 2016, 10:13

ТЪРСИ таТЪРСи..
айде търсете да видим кво ще намерите , аз ще ви кажа нищо.

НАй добре е да си нмери нова кола и да сложи седалките вътре :) .

имаше едно купе читаво ам замина за Майнатаун , всичко на пазара е дроб. И ново купе да намери ще е за боя , а боя под 1500 лева знаем как става.
Отедлно всички тенекиджии ги знам как мажат на дебело и никога не са виновни за нищо.

Общо взето ще ти кажа къде да отидеш да ти направят всичко по купето и да не се занимаваш после , а не като мен 3 пъти и само философи типично по БГ.
Не съм видял още "майстор-бояджия тенекиджия тапицер окачване заварчик гърнеджия електричар и тн " да не кажа заспал хой , да каже пич извинявай -осрах се , ще си оправя лайнарщината. Винаги ти си донесъл скапани части , ти си донесъл скапана кола ама е взел скапаните пари нищо , че колата е скапана . Ей за тва нищо не става тука.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 12 Авг 2016, 10:20

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:ТЪРСИ таТЪРСи..
айде търсете да видим кво ще намерите , аз ще ви кажа нищо.

НАй добре е да си нмери нова кола и да сложи седалките вътре :) .

имаше едно купе читаво ам замина за Майнатаун , всичко на пазара е дроб. И ново купе да намери ще е за боя , а боя под 1500 лева знаем как става.

Общо взето ще ти кажа къде да отидеш да ти направят всичко по купето и да не се занимаваш после , а не като мен 3 пъти и само философи типично по БГ.

Змей, кажи ми какво имаш предвид моля ти се че се поболях от вчера насам.

Съветваш ме да търся нова кола, в която да си прехвърля това онова или имаш човек, който може да ми направи колата като хората, в което все още искам да вярвам че е възможно.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

ПредишнаСледваща

Назад към E34