ВЗАИМОПОМОЩ между колеги с Е34/Е32 (и не само)
Модератор: Технически модератори
- boricha
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 525e, e34 520, e36 316,next иде
- Мечтае да кара: Всичките които не са описани горе
Re: ВЗАИМОПОМОЩ между колеги с Е34/Е32 (и не само)
Имам фирма за компютърна поддръжка и изграждане на мрежи. С радост ще помогна ако има нужда, питайте 

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
От ремонти и подмяна ми останаха някои неща и ако вършат работа на някого може да ги взима безвъзмездно...
Средната щанга - марка не мога да кажа в момента, но е рециклирана 2 пъти и леко потропва отдясно, но я смених за всеки случай - като я гледам сега съвсем леко помръдва при здраво хващане на ябълковидния болт...
Комплект халогени - зле са - поочукани... стават за каско... капачките отзад и кабелите съм им взел, но стойката на единия мисля беше здрава...
Амортесьорчето с ролката и малката му поставка за климатичния ремък... амортесьорчето бачкаше доколкото помня (цялото е взимано по друг повод, но си е 2-ра ръка), ролката е зле според мен... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Има и един амортесьор за багажник на седан (от Стоян е
), но е зле (и другите ми 2 на колата са в същото положение - с 2-та капакът тръгва да пада понякога) - става за временна замяна на напълно изпуснал...
Ако на някого върши работа нещо ще ровя в гаража да ги изнамеря нещата и ще снимам каквото трябва...
Средната щанга - марка не мога да кажа в момента, но е рециклирана 2 пъти и леко потропва отдясно, но я смених за всеки случай - като я гледам сега съвсем леко помръдва при здраво хващане на ябълковидния болт...
Комплект халогени - зле са - поочукани... стават за каско... капачките отзад и кабелите съм им взел, но стойката на единия мисля беше здрава...
Амортесьорчето с ролката и малката му поставка за климатичния ремък... амортесьорчето бачкаше доколкото помня (цялото е взимано по друг повод, но си е 2-ра ръка), ролката е зле според мен... http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18
Има и един амортесьор за багажник на седан (от Стоян е

Ако на някого върши работа нещо ще ровя в гаража да ги изнамеря нещата и ще снимам каквото трябва...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Имам задна броня за комби. Счупена, обаче парчето и е налично и може да се залепи. Без гредата. На някой ако му трябва да свирка. Цвета е dunkelblau. И има дупка за газ... даже 2
(Майстора се беше учил как да направи дупката на новата броня
)

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Подарявам лайсна за предна лява врата (Е34). Малко е нащърбена в единия край, но ако някой е закъсал да свирка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Maratilov e34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525i
Kолеги преди време един от колегите тьрсеше да бартероса гуми 205/60 15 за 205/65 15, заштото аз имам 205/65 15 и искам да ги смена за 205/60 15
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел
- Maratilov e34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525i
Колеги трса си споилер за багажника или на задния прозорец.ниякои ако мойе да помогне да пи6е аи поне да разбера колко жаржият горе доло.
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел
- bmw poweeer
- Потребител
-
- Кара: старо корито-Е34
- Мечтае да кара: малко по ново-Е46
- Детайли за колата: BMW 520I E34 91г М50 B20
колеги караме стари колиби и по някога не си струва да купуваме някой части от магазина при наличието на толкова много е 34 ки на боклука и по моргите винаги се намират и по запазени с лек удар от които може да се вземе нещо на много по добра цена отколкото на магазина аз например си взех скоростна кутия за 150 лева за м 50 б 20 мотора . замислете се

- saskoko
- Потребител
-
- Кара: 530d
здравеи те колеги нуждая се от помощ.карам 525 тд. и нещо започна да ми прави проблеми мисля че главата е спукана ама не сам напално сигорен.доста неща прочетох тук все повече стигам до извода че е спукана.започна да грее,постоянно се налага да и доливам антифриз,а вчера за капак уредите на аблото спряха да отчитат:темпераура,гориво,километрж,обортомер.незнам как да я закарам в сервис и защо уредите спряха да отчитат.
моля за помощ от колеги които са имали подобни проблеми.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
saskoko написа:здравеи те колеги нуждая се от помощ.карам 525 тд. и нещо започна да ми прави проблеми мисля че главата е спукана ама не сам напално сигорен.доста неща прочетох тук все повече стигам до извода че е спукана.започна да грее,постоянно се налага да и доливам антифриз,а вчера за капак уредите на аблото спряха да отчитат:темпераура,гориво,километрж,обортомер.незнам как да я закарам в сервис и защо уредите спряха да отчитат.моля за помощ от колеги които са имали подобни проблеми.
Колега, явно проблема ти е голям, така че по-добре направи отделна тема и обясни по-подробно какви проблеми точно прави и от кога.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
saskoko написа:здравеи те колеги нуждая се от помощ.карам 525 тд. и нещо започна да ми прави проблеми мисля че главата е спукана ама не сам напално сигорен.доста неща прочетох тук все повече стигам до извода че е спукана.започна да грее,постоянно се налага да и доливам антифриз,а вчера за капак уредите на аблото спряха да отчитат:темпераура,гориво,километрж,обортомер.незнам как да я закарам в сервис и защо уредите спряха да отчитат.моля за помощ от колеги които са имали подобни проблеми.
Колега незнма откри ли проблема,не съм сигурен но давам предложения.Уредите са ти се прецакали от един кондензатор в таблото,има тема за ремонта му потърси я.мисля че се казваше "амнезия на таблото" и при мен го прави отвреме на време ,но за сега се оправя сама.Колкото до това за главата не бързай да я "пукаш" огледаи да нямаш някаде по гумените съединения да тай и от там да ти чезне антифризя, това е най лекото с което може да се разминеш,може да ти е издухана гарнитурата на главата,провери маслото дали не е пресечено,може и да се е издухала към цилиндрите и да ти изпарява водата през ауспуха:в такъв случаи изгорелите газове ще са бели а може и да намирисват на антифриз,особенно когато не е палена примерно 1 ден.Колкото до греенето първото което ми идва на акъла е виско съединител или водна помпа.
П.П. Не претендирам че разбирам мн. има мн. по големи майстори в форума, но колата си я правя сам и ако чаткаш нещата не се занимаваи с майстори щото от опит знам че повечето не разбират и наполовина колкото хората от форума.
Живей на ръба,иначе заемаш много място.Карай за удоволствие,а не защото трябва.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Здравейте колеги ! От няколко месеца съм собстенник на E34 M50B25 но и от няколко месеца майсторите ме клатят по всички начини и ме оръсиха до дупка.Имам проблем със електро магнитните превключватели на водата за парното.Постоянно тече вода от там а днес дори двигателя загря повече от нормално и взе да тече на струя.Сега пак е в сервиз но едвали ще я решат проблема за повече от 5 дни обикновенно като загрее мотора почва да тече на ден губи около 2-3 литра течност......В абсолютна безизходица съм нз какво да правя и при кой майстор да ида и какво да правя изобщо.От хасково съм.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
BABHOMED написа:Здравейте колеги ! От няколко месеца съм собстенник на E34 M50B25 но и от няколко месеца майсторите ме клатят по всички начини и ме оръсиха до дупка.Имам проблем със електро магнитните превключватели на водата за парното.Постоянно тече вода от там а днес дори двигателя загря повече от нормално и взе да тече на струя.Сега пак е в сервиз но едвали ще я решат проблема за повече от 5 дни обикновенно като загрее мотора почва да тече на ден губи около 2-3 литра течност......В абсолютна безизходица съм нз какво да правя и при кой майстор да ида и какво да правя изобщо.От хасково съм.
От къде си?

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Проблема се реши временно със теча въпреки че е крано радикално репение свалиха ми целия модул двата маркуча ги съединиха със един щуцер.За сега друго решение няма.Остава да се опитам да отремонтирам електропомпичката сам.Теча е точно от нея има едно малко гумено пръстенче до лопатките и то изпуска.Въпреки че е сменено няколко пъти.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Колеги търся прецакано виско с три болта за перката.
Трябва ми за експерименти, така че ако имате някое за изхвърляне драснете едно ЛС.
Благодаря предварително

Трябва ми за експерименти, така че ако имате някое за изхвърляне драснете едно ЛС.
Благодаря предварително