BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
няма да показва коректно...вътре в борда има един ЕЕЕпром чип който съхранява информацията за вида двигател, резервоар и т.н. а тея данни са нужни за смятането на показанията.по назад в темата е описано как да си набавиш такъв чип.в Дару е 100лв (който много често гори при разкачането на акомулатора) но можеш да си направиш и инсталираш такъв за 25 лв, и няма да изгаря (включвам и закопуването на програматор)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Айде и аз съм в отбора на на хората на големите бордове
Днес го подкарах, благодарности на колегата mitkosekurit, който няправи инсталацията на чипа
Много коректен, и като не тръгна с първия чип, днес ми прави още 2 на своя собствена сметка
Хубаво е , че има такива колеги 

може ли някой да ми каже за какво точно служат опцийте consumo1 i consumo2 ? И има ли разлика в отчета като колата е на газ,ако има как се регулира?
Здравейте Колеги,
от известно време следя темата, прочел съм подчти всичко по нея и се запалих по идеята. Ако някой може да ми помогне да си намеря голям борд ще съм му много благодарен. ДО този момент не съм успял да го намеря. Колата ми е 520и М50 пластмасов резервоар и най-вероятно ще опра и до услигите на колегата Митко за чипа, ако си намеря ОВС. Относно езика - ако имате проблеми или въпроси свързани с немския аз съм насреща (Die deutsche Sprache ist kein Problem!
).
Поздрави,
Юли
от известно време следя темата, прочел съм подчти всичко по нея и се запалих по идеята. Ако някой може да ми помогне да си намеря голям борд ще съм му много благодарен. ДО този момент не съм успял да го намеря. Колата ми е 520и М50 пластмасов резервоар и най-вероятно ще опра и до услигите на колегата Митко за чипа, ако си намеря ОВС. Относно езика - ако имате проблеми или въпроси свързани с немския аз съм насреща (Die deutsche Sprache ist kein Problem!

Поздрави,
Юли
- kraininski
- ентусиаст
-
В ибей има един камион бордове 

- kraininski
- ентусиаст
-
achilles написа:може ли някой да ми каже за какво точно служат опцийте consumo1 i consumo2 ? И има ли разлика в отчета като колата е на газ,ако има как се регулира?
тва е като двата брояча на километрите(общ и дневен)...можеш да ползваш консум1 за разхода за дълъг период от време....а пък консум2 примерно ако искаш да засечеш някой конкретен маршрут.няма разлика в отчитането.ако занулиш и двете ще показват идентични стойности
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
На газ щом караш нищо не отчита борда. Смисъл показанията нямат нищо общо с истината.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Привет колеги, най-накрая и аз се сдобих с голям борд, тепърва ще го скачвам но имам проблем - самия борд му липсва предния панел - пласмасата с надписите на бутоните ( на снимката се вижда колко е грозно). Ще бъда много благодарен ако някой от вас помогне да си намеря въпросния панел - има си номер като част ама в Дару няма наличност 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Колега имам един с надписи на англииски ако искаш драсни едно ЛС 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
BAI_DOBRI написа:Привет колеги, най-накрая и аз се сдобих с голям борд, тепърва ще го скачвам но имам проблем - самия борд му липсва предния панел - пласмасата с надписите на бутоните ( на снимката се вижда колко е грозно). Ще бъда много благодарен ако някой от вас помогне да си намеря въпросния панел - има си номер като част ама в Дару няма наличност
Като няма наличност го поръчваш и след 5 дена си го взимаш

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
BAI_DOBRI написа:Привет колеги, най-накрая и аз се сдобих с голям борд, тепърва ще го скачвам но имам проблем - самия борд му липсва предния панел - пласмасата с надписите на бутоните ( на снимката се вижда колко е грозно). Ще бъда много благодарен ако някой от вас помогне да си намеря въпросния панел - има си номер като част ама в Дару няма наличност
какво стана колега, успя ли да подкараш борда?

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
OK,
ама звънни през седмицата, че уикенда ще съм извън града...
ама звънни през седмицата, че уикенда ще съм извън града...

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
айде още една печка е с борд, благодарение на колегата Милен

- meraklii4o
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 520i/ bmw e39 520i
Дали някои може да ми каже всичките функции на борда ? То на моето си е вграден ама нещо хич не му разбирам има някакви con1 con2 за какво са тези неща ?
Предполагам е фабричен този борд защото може да се контролира и от лосчето за фаровете
И идеи защо пише -37C има си датчик от преде
И четох ух за фабричната аларма дето с кода е това чудо как се пуска незнам, въвеждам код после не ми дава да паля нали както си трябва ама каквото и да правя друго и да заклучвам и да блъскам и да чакам на контакт не почва да свири
Мерси и поздрави
Предполагам е фабричен този борд защото може да се контролира и от лосчето за фаровете

И идеи защо пише -37C има си датчик от преде

И четох ух за фабричната аларма дето с кода е това чудо как се пуска незнам, въвеждам код после не ми дава да паля нали както си трябва ама каквото и да правя друго и да заклучвам и да блъскам и да чакам на контакт не почва да свири

Мерси и поздрави