BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
зак го нема нещо
аз па и програматор си купих ама нещо не мога да се справя...сичко добре до момента в който трябва да се запишат новите стойности върху чипа....и там ядец

аз па и програматор си купих ама нещо не мога да се справя...сичко добре до момента в който трябва да се запишат новите стойности върху чипа....и там ядец

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- kraininski
- ентусиаст
-
зак го нема нещо

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Re: .
Is написа:BMW5820iA написа:
Вече доста колеги препрограмирват, все някой ще ти направи един кодинг.
Можеш ли да ме насочиш към някого ?
П.С. Писах на Зак на ЛС , но не ми отговори .
Ами предполагам че колегата zvetiko може да ти свърши тая работа.

- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Писах и на Зак и на Цветико , ама за ся не отговарят и двамата .

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, да споделя едно мое впечатление за борда
На колата ми падна батерията от стоене в гаража. Вчера купих нова батерия монтирах и борда си работи, естествено с занулени данни. Това с РРРР е много странно и май не може да се разбере кога се получава

На колата ми падна батерията от стоене в гаража. Вчера купих нова батерия монтирах и борда си работи, естествено с занулени данни. Това с РРРР е много странно и май не може да се разбере кога се получава

- kraininski
- ентусиаст
-
аз ше ви кажа кога при мен се получава....понеже така и не успях да запиша наново данните след махане на акумолатора на оригиналния чип от дару си взех 5 неоригинални и програмирането стана от раз(може и самия чип да се е преебал) но друга ми е мисълта....махах сега 5 пъти акумолатора махах борда пък и чипа от него ей така за проба....и нищо не се случи....всичко си работи...
- Is.
- ентусиаст
-
...а аз все още съм в началото дееба.Закачих големия борд и '' ни вопъл , ни стон ''.Довечера ще му правя магиите с 5А предпазител и т.н.
А евентуално за кодинг : Който може да помогне на следващата сбирка - бидон бира

А евентуално за кодинг : Който може да помогне на следващата сбирка - бидон бира

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- kraininski
- ентусиаст
-
кодинга струва първоначално 21.70лв (20лв програматор и 1.70лв чипа) така че не се чуди ами поръчвай всичко ще ти бъде доставено у вас 

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
колеги искам да ви попитам,значи с големия борд съм,фабрично си е слаган,обаче копчетата не светят,само дисплея свети,какво може да е станало,какво е изгоряло? извинявам се ако има отговор на този въпрос,но прочетох близо 20-30 страници от темата и ме заболяха очите
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
whisky_touch написа:... копчетата не светят,само дисплея свети,какво може да е станало,какво е изгоряло?
борда е с 3бр крушки ...най вероятно са ти изгорели една или 2 от тях
...сваляй го(предполагам знаеш как) и ги подменяй

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
Re: BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
ето малко полезна информация за РРРР проблема, предоставена от колегата zvetiko:
zvetiko написа:
Ето нещо ,което открих.Свалям акумулатора и борда ръцваПрограмирам го ,слагам му буксата и пак ръцва,а аз почвам да побелявам ,особено след като съм давал акъл на Дино,за точно този проблем.Махам борда, програмирам го,махам комфорт модула,слагам борда и той тръгва,на контакт слагам и комфорт модула.От тук нататък борда е имунизиран срещу изключване на акумулатора-правих го многократно и никакъв проблем .
![]()

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Кое от двете е конмфорт модула зелената или черната кутия 

- RASI
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW-E38 735i face
колеги на някои да му се намира един кодинг плуг в повече за м50б20 

- Is.
- ентусиаст
-
RASI написа:колеги на някои да му се намира един кодинг плуг в повече за м50б20
И аз така , срещу заплащане , естествено