e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: e34 520i - реставрация

Мнение от host » 10 Авг 2016, 14:39

силно ти препоръчвам козметичните процедури по салон да са последното нещо което правиш ;) 1во че има естетичен ефект само и 2ро , цялото тва влизане, излизане и ровене по колата ... сещаш се колко мръсотия става... ако така или иначе ще вадиш салона, ок извади го и го остави настрана за последно нещо което ще се прави и слагав колата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 10 Авг 2016, 15:01

Като човек, минал през това, което си намислил, бих те посъветвал да започнеш от ламарините - нямаш ли купе, на практика нямаш кола! Лично аз изхвърлих всичко от купето до голо, всяка ръждичка бе обработена, грундирана и боядисана. Всички кухини бяха обработени с парафини, включая и тези, на които са махат тапи за по-добър достъп, накрая финално и пода отвън бе опръскан с парафин. Това съм го правил на кола, която не се кара зимно време и никога не е спала навън. Това разбира се е моя начин, но в общи линии се прави така, ако искаш ефекта да е дълготраен!При мен като цяло мисля се получиха нещата -
_DSC0285.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 10 Авг 2016, 15:23

host написа:силно ти препоръчвам козметичните процедури по салон да са последното нещо което правиш ;) 1во че има естетичен ефект само и 2ро , цялото тва влизане, излизане и ровене по колата ... сещаш се колко мръсотия става... ако така или иначе ще вадиш салона, ок извади го и го остави настрана за последно нещо което ще се прави и слагав колата

:yes:

michev написа:Като човек, минал през това, което си намислил, бих те посъветвал да започнеш от ламарините - нямаш ли купе, на практика нямаш кола! Лично аз изхвърлих всичко от купето до голо, всяка ръждичка бе обработена, грундирана и боядисана. Всички кухини бяха обработени с парафини, включая и тези, на които са махат тапи за по-добър достъп, накрая финално и пода отвън бе опръскан с парафин. Това съм го правил на кола, която не се кара зимно време и никога не е спала навън. Това разбира се е моя начин, но в общи линии се прави така, ако искаш ефекта да е дълготраен!При мен като цяло мисля се получиха нещата -
_DSC0285.JPG

Това ми е идеята и на мен, ще я разглобя до ламарина, вкл. багажника, салона и тавана ще си ги оправям вкъщи, тапицериите по вратите и тях ще сложа в последствие и ще оставя само шофьорската седалка, да може да се кара. В тва положение ще вида, ако има малки ръждички, които мога да оправя сам, другото ще го оставя на майстор. (в тази връзка някакви препоръки за масйтор/сервиз? ) Таблото, централна конзола, жабка не знам дали ще имам нерви, желание и умение да разглабям за да се види там за ръжди. Иначе да, точно това искам - дълготраен ефект.

Предлагат ми да взема цялото, купе от което свалих вратите, но в такъв филм не съм сигурен че ми се влиза. Тука работата по преместването наистина няма да има край.

Много ти е изпъната 30ската, евала :yes: :)
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 10 Авг 2016, 15:40

Много ти е изпъната 30ската, евала :yes: :)[/quote]

Благодаря :D , но трябва да отбележа, че и изходната ми база бе повече от добра.Пожелавам ти да постигнеш с твоята кола още повече :yes:
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 10 Авг 2016, 16:30

Не искам да скачам от тема в тема, но случайно някой е имал подобен проблем да сподели мнение.

Питам преди да отида на диагностика :)

Както казах в началото, един цилиндър ми се струва че се губи.

Сега след като колата утихна (откъм бучене от гърнета) се усеща, че на място двигателя работи неспокойно. Проверихме свещите и бубините в сервиз на приятел, дори я закачи на някаква негова диганостика, но не можа да открие нищо нередно, но според него трябва да отида на читава доагностика.

При бързо ускороние, не се усеща някакъв проблем, но например ако на 4та карам с 60 и натисна газта от 60 до 70 колата тресе като дизел, същото е и когато съм на 5та в диапазона 70-80, след като вдигне оборотите и посочените скорости, отново изглежда, че почва да работи нормално.

Някой има ли някаква идея?

М50Б20 е мотора.
Последна промяна leTransporteur на 10 Авг 2016, 17:10, променена общо 1 път
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 10 Авг 2016, 16:44

По точка 8 прегледай хубаво инсталацията която излиза от купето към багажника по лявата панта кабелите се нацепват и дори прекъсват при мен от 17 кабела 14 имаха нужда от обработка след което дойде осветление в багажника аларма централно :D
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 10 Авг 2016, 20:48

sixstraight написа:По точка 8 прегледай хубаво инсталацията която излиза от купето към багажника по лявата панта кабелите се нацепват и дори прекъсват при мен от 17 кабела 14 имаха нужда от обработка след което дойде осветление в багажника аларма централно :D

Мерси колега, ще ги разгледам!

Много се радвам, че се включвате с адекватни мнения и съвети. Така се чувствам някак по сигурен в крайния резултат :) :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 10 Авг 2016, 22:57

Досега писах 2 страници статия .... и накрая ме изхвърли, че не съм бил логнат ААА ПОЛУДЯВАМ.

Това, което старателно бях писал е че качвам снимки на автомобила, за да видите какво съживяваме. Качвам и линкове към ютуб за проблема с тресенето и вибрациите.

Другото, което исках да кажа е че ще обновя първия си пост, където също ще кача снимките, линковете, въпросите, на които търся отговор в даден момент, решените въпроси, както и ще качвам снимков материал с работния процес. Всичко това ще бъде в първото мнение, за да може да се следи по-лесно от всички, какво правя и докъде съм стигнал.

Сега снимки на машината:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Клиповете към ютуб:

https://www.youtube.com/watch?v=4uBlCVAPFFw - палене на студен двигател

https://www.youtube.com/watch?v=eLED6QHr_zY - малко след запалването, ясно се вижда и усеща тресеното на празен ход. Телефона е върху крака ми, не ми треперят ръцете :mhihi:

https://www.youtube.com/watch?v=cnlW2Hk9x-M - тук в първите секундя ясно се чува вибрацията(тресенето, което се усеща) между 2 и 3 хил оборота. Днес обърнах специално внимание, това тресене го има на всяка една скорост, между 2 и 3 хил оборота. Жалко, че след това съм запушил микрофона, без да искам и не се чува добре звука.

https://www.youtube.com/watch?v=HOOWNvZlWXY - това е звука от двигателя отвън, както и на резонаторните гърнета. крайното гърне е ремус с 2 кюнеца, че и той се чува как боботи :)

https://www.youtube.com/watch?v=Aa_q9bWpi7Y - а това вече е звука на драгстера, преди да сменя катализатора и средното гърне :mhihi: :mhihi:

Вечерта свалих корите в багажника, видимо няма ръжда, освен в дупката за резервната гума. на други места не видях, но не съм и гледал подробно още.
На снимката изглежда,че има много ръжда, но на живо не е така. Корите досега съм ги прал, защото бяха отвратително мръсни.

Изображение

Това е засега.
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 11 Авг 2016, 1:29

При толкова читави купета на пазара, грехота е да наливаш пари в това.
Щом при не толкова слаби места е пооранжевяла, представям си какво ще е отдолу.

Както ти каза Мичев - търси купе. То е основната база.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 8:40

Е колко читави купета да има на пазара..

Донора е много читав, човека ще ми го даде почти за без пари. Проблема е след това - няма къде да го държа, няма къде да се извърши прехвърлянето. Пари на чужди хора за тая работа не мога да заделя.

Ще трябва да се оправя с мойто си купе. Отдолу не изглежда толкова зле. Има пооранжевели места по едни издатини малко по навътре от праговете. Някъде под шоф и пасажерската врата се падат. Друго не видяхме като я гледахме.
Карай бързо
Стигни 'пръв

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 11 Авг 2016, 9:05

За да е траен резултатът ще трябва сериозен тенекеджия, който много добре знае какво прави. В противен случай ще си на изходна позиция с купето за 2-3 години. А и бюджетът ще е недостатъчен...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 9:10

Пак казвам в момента гнилото са праговете, и задните калници, които могат да се изрежат от донора. Ако някои знае читави тенекеджии бояджии за препоръка нека да ми пише моля.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 11 Авг 2016, 13:10

Аз мога да кажа, че с малко по-добра кола се борих около 3 години, след около 3 кърпения, влизане на ботуша на задните макферсони в купето + късане на болта на макферсона към носача и факта, че таа кола на места е с двойни ламарини, които като се заваряват отдолу не могат да се обработят отгоре, извадих мотора и нарязох купето. Не бутай нито лев по таа кола, докато не оправиш ръждите!!! Премисли цялата работа отново, ръждите които виждаш са доста дълбоки, а отдолу сигутно няма и едно мясно което да няма ръжда по него!
П.С.
Всеки Българин вярва само на себе си и стига винаги до отговорите сам и по трудния начин.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 11 Авг 2016, 13:36

KPETEH написа:Аз мога да кажа, че с малко по-добра кола се борих около 3 години, след около 3 кърпения, влизане на ботуша на задните макферсони в купето + късане на болта на макферсона към носача и факта, че таа кола на места е с двойни ламарини, които като се заваряват отдолу не могат да се обработят отгоре, извадих мотора и нарязох купето. Не бутай нито лев по таа кола, докато не оправиш ръждите!!! Премисли цялата работа отново, ръждите които виждаш са доста дълбоки, а отдолу сигутно няма и едно мясно което да няма ръжда по него!
П.С.
Всеки Българин вярва само на себе си и стига винаги до отговорите сам и по трудния начин.

В такъв случай, това което ще направя е да съблека колата до голо, след което ще я закарам на тенекеджия за обстоен преглед и мнение.

Отдолу по купето, отново казвам, не се виждат ръжди, да частите по окачването, преден заден мост имат ръжда, но все пак те се сменят.

Логично е човек, като види на какво прилича, колата в момента, да помисли, че няма здраво място по нея, но чесно казано не мисля така, затова ще я оставя по ламарини и ще събера мнения поне от 2-3 тенекджии.

За момента ще спра набутването на пари, както посъветва :yes:
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 11 Авг 2016, 13:39

като можеш я вземи я заснеми отдолу цялата секция по секция детайлни

ПредишнаСледваща

Назад към E34