Съвет за масло(на 5 стр.)
Модератор: Технически модератори
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Съвет за масло(на 5 стр.)
TheKiller написа:15в40 особено зимата е абсурд,5в40 идва много рядко за тези стари двигатели на доста километри и го гори доволно,относно кастрола стоя далече,защото има адски много ментета и много съм се нагледал,ако искаш наистина хубаво масло за колата си слагай MOTUL 6100 10W40,това е маслото.Аз си го взимам от Дунев,малко е скъпичко,но поне знаеш че караш с масло,а запомни че ЕВТИНО ХУБАВО НЯМА !
p.s. тия масла на бмв за по 8-9лв литъра въобще не ги коментираме,веднъж сложих такова и го смених на 4000км![]()
![]()
Аз съм с MOTUL 6100 15W50 и съм много доволен, но двигателя е пословичната масларка М20В20. Ето и темата, в която надълго и нашироко сме разисквали въпроса за маслата: viewtopic.php?f=7&t=198941
Истината е, че еднозначен отговор няма да намериш. Някои са привърженици на пълната синтетика, други на полу-синтетиката, на по-гъстото и или по-рядкото масло и всички дават доводи за избора си или се позовават на личен опит. Просто намери маслото, което се отразява добре на твоя мотор и сипвай само от него! Успех!

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
TheKiller написа:VesoPesa написа:TheKiller написа:15в40 особено зимата е абсурд,5в40 идва много рядко за тези стари двигатели на доста километри и го гори доволно...
Това от опит ли го казваш или?
Да разбирасемногократен опит с поне 10 автомобила на около 10-15 години
Да ти кажа аз пък имам опит с двигатели на по 500 000 км и други на по 180 000 и 5в40 не го пипат, освен тия които по книга си похапват, но и те са в нормите

Да не говорим че 10в40 кастрол го дават за силно износени двигатели

За М50 маслото е 5в40

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Взето от долния линк
http://www.taggartautorepair.com/quick_valvoline_mobile1_oil_changes.asp
Мисля, че спора приключи вече дали 10w40 или 0W40. Аз бих предпочел 0W60 ако имаше.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
VesoPesa написа:TheKiller написа:VesoPesa написа:TheKiller написа:15в40 особено зимата е абсурд,5в40 идва много рядко за тези стари двигатели на доста километри и го гори доволно...
Това от опит ли го казваш или?
Да разбирасемногократен опит с поне 10 автомобила на около 10-15 години
Да ти кажа аз пък имам опит с двигатели на по 500 000 км и други на по 180 000 и 5в40 не го пипат, освен тия които по книга си похапват, но и те са в нормите![]()
Да не говорим че 10в40 кастрол го дават за силно износени двигатели![]()
За М50 маслото е 5в40
3 години караш с крив,носач пък слагаш масло от 180лв

/// 6>4