отново тема за парното и от къде какво духа

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: отново тема за парното и от къде какво духа

Мнение от Zubcho » 21 Юни 2012, 22:42

manos написа:Дори климатик нямам :mhihi:

Може ли поне някой да ми каже в какви положения трябва да са клапите, за да ми духа топло в тялото?

Да не би да трябва да се дръпне средната плюс още някоя? Че ако знаете как фири тфа студено :kuku:

Не разбра ли? Ако на средната духалка на таблото нямаш управление за топло или студено то средния ред духалки духа САМО И ЕДИНСТВЕНО КАКВОТО Е ОТВЪН. Свеж въздух!

Стояне кажи им за 65536 път моля те.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 22 Юни 2012, 6:52

Zubcho написа:

Може ли поне някой да ми каже в какви положения трябва да са клапите, за да ми духа топло в тялото?

Да не би да трябва да се дръпне средната плюс още някоя? Че ако знаете как фири тфа студено :kuku:

Не разбра ли? Ако на средната духалка на таблото нямаш управление за топло или студено то средния ред духалки духа САМО И ЕДИНСТВЕНО КАКВОТО Е ОТВЪН. Свеж въздух!

Ами за 2год. може и да е разбрал! :winky:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 22 Юни 2012, 8:07

crazy_d написа:
Zubcho написа:

Ами за 2год. може и да е разбрал! :winky:

В бързината съм пропуснал да погледна датата на мнението. :oops:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 23 Юни 2012, 7:52

:mhihi:
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 23 Юни 2012, 7:53

Speed520i написа:Здравеите наскоро се сдобих с Е43 и също имам проблем с климатроника самоче примене проблема е че изобщо неиска да обърне на стодено от всякаде духа само топло

Провери дали имаш фреон в климатика иначе нема как да духа студено
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

Потребител
Аватар

Мнение от Aydan520i » 09 Юли 2012, 21:30

Здравеите колеги и аз имам проблем с парното когато съм оставил врътките на студено няма проблем а пусна ли топло колата се пълни с пушек дори и през лятото от въздуховодите.А зимата е някакъв ужас вобще не духа топло,колата е без климатик гледах за филтър под жапката но няма от какво може да е този проблем с това парно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 11 Юли 2012, 16:06

Aydan520i написа:Здравеите колеги и аз имам проблем с парното когато съм оставил врътките на студено няма проблем а пусна ли топло колата се пълни с пушек дори и през лятото от въздуховодите.А зимата е някакъв ужас вобще не духа топло,колата е без климатик гледах за филтър под жапката но няма от какво може да е този проблем с това парно

Я сега иди на сервиз за ауспуси и проверете след изходящия колектор тръбите как са. Най-вече меката връзка. Почти съм сигурен, че е там проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 11 Юли 2012, 23:37

Що не го пратиш да провери резервната гума?Спукан ти е радиатора в купето и това дет му казваш пушак си е пара от антифриза.А за колегата дето все му е на топло,клапите в двигателния кош са дали фира.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 12 Юли 2012, 10:41

Може и да не са клапаните а температурните датчици на вътрешното тяло.

Потребител
Аватар

Мнение от old_evil » 13 Ное 2012, 23:57

Здравейте банда , изчетох всички мнение относно това парно .... е34,94г, тдс тоуринг ... колата е с климатик , но каквото и да бутам по таблото топло ми духа само и единствено от духалката на прозореца и тая отдолу ..... челните въздухопроводи духат само студено , може ли някой компетентен да даде някаква идея или съвет , понеже май не видях същия проблем ...
благодаря предварително !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kraitan » 27 Ное 2012, 21:30

=здравейте колеги кажа за моя проблем това лято вентилатора на парното ми тръгна само най силната степен а преди няколко дена спря да върви изобщо отворих първо да видя ножа оказа се студена спойка запоих е и сега работи на много слаба и най силна степен но като покарам след около 30 мин и другите тръгват само когато е позагряла въпроса ми е на намотката с пластина залепва само на най силна степен или при включване на копчето
noja.JPG
noja2.JPG
забравих само да кажа колата е климатроник копчето е потинциометър
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 540i
Мечтае да кара: Z4 M

Мнение от p01s0n » 21 Юли 2013, 19:53

Имам много кофти проблем и ще ви поля за малко помощ.
Днес свалих и разглобих и проверих клапаните за парното и там всичко си работи както трябва.
Когато дам да духа студено на прозорците и в краката духа топло, а само в средата духа студено. Когато дам да духа топло пак в средата духа студено, а в краката и на прозорците топло.
Кажете от какво мислите, че е проблема за да се опитам сам, ако мога да го отстраня.
Ще прикача и една снимка на която съм отбелязал в червено, че от тази духалка изобщо не духа нито като е на топло нито като е на студено?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 22 Юли 2013, 19:10

Ти как ги тества клапаните, сигурен ли си, че не са запекли в отворено положение? От средните духалки духа само студен въздух. За духалката, която не работи-провери клапата, да не се е разкачила.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 540i
Мечтае да кара: Z4 M

Мнение от p01s0n » 22 Юли 2013, 19:19

Ми мисля, че не са пък и едно момче стоеше и слушаше дали превключва докато аз мърдам врътките за градусите и степените. Ето и снимка на клапаните от вътре

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 22 Юли 2013, 19:20

p01s0n написа:Имам много кофти проблем и ще ви поля за малко помощ.
Днес свалих и разглобих и проверих клапаните за парното и там всичко си работи както трябва.
Когато дам да духа студено на прозорците и в краката духа топло, а само в средата духа студено. Когато дам да духа топло пак в средата духа студено, а в краката и на прозорците топло.
Кажете от какво мислите, че е проблема за да се опитам сам, ако мога да го отстраня.
Ще прикача и една снимка на която съм отбелязал в червено, че от тази духалка изобщо не духа нито като е на топло нито като е на студено?

Защо ли ми звучи познато... Аз моята, като я взех беше така. Имаше изкарано Цк ключе, което не вършеше никаква работа-при каквото и да е положение не се променяше нищо. А топлото духаше постоянно. Започнах от клапаните. Взех други, разглобени, почистени, здрави гумички и работещи на 100%. Сложих ги-продължи да духа топло. Свалих управлението(с климатик съм, не с климатроник) и видях, че два кабела са резнати :banghead: и свързани към цк ключето. Оказаха се кабелите на клапаните. Реших, че проблема е в управлението и взех друго. Запоих резнатите жици и пак нищо. След това си вързах направо цк ключа да спира и пуска клапаните и сега съм така. Не ми работят врътките за регулиране на топлото. Предполагам при теб проблема е идентичен, ама къде е ключа от тая барака да каже някой ако е запознат.

ПредишнаСледваща

Назад към E34