Да си поговорим за масла...
Модератор: Технически модератори
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Re: Да си поговорим за масла...
5W40 е най-добрия вариант при м50 тъй като е с по-нисък вискозитет в студено състояние и по-бързо го качва помпата до повдигачите.В следствие на това повдигачите тракат по-малко при студен старт и съответно се износват по-малко.
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
fANTONa написа:Утре ще правим тест с нашите масла. На моето Е36 318ис , 250 000 км, карано последния път с 10/40 , не трака, гори масло към 7-800 грама за 10 000 км... ще му сложим синтетика 5W40 и ще следим дали ще има негативни последствия (като по-шумен двигател, тракане или нещо подобно) тъй като много хора по една или друга причина прекалено рано са почнали да карат колата си на полусинтетика, без това да е нужно и сега ме питат дали могат да минат пак на синтетика. Разбира се това до голяма степен зависи от моментното състояние на двигателя. Но скоро ще разберем за какво иде реч
сложихме маслото и за сега няма разлика , освен че на студено палене не се чува тропане

БМВ
- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
fANTONa написа:fANTONa написа:Утре ще правим тест с нашите масла. На моето Е36 318ис , 250 000 км, карано последния път с 10/40 , не трака, гори масло към 7-800 грама за 10 000 км... ще му сложим синтетика 5W40 и ще следим дали ще има негативни последствия (като по-шумен двигател, тракане или нещо подобно) тъй като много хора по една или друга причина прекалено рано са почнали да карат колата си на полусинтетика, без това да е нужно и сега ме питат дали могат да минат пак на синтетика. Разбира се това до голяма степен зависи от моментното състояние на двигателя. Но скоро ще разберем за какво иде реч
сложихме маслото и за сега няма разлика , освен че на студено палене не се чува тропанеще го засечем след няколко стотин км да видим дали маслото е подходящо за тая кола.
колега от кой модел 5в40 сложихте,че нещо ме грабнаха тез френски масла

оглеждам вх1000 и се чудя за него и вх600 или вх600р
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
VX600 сложихме. за VX 1000 е хубаво двигателя да е запазен и добре поддържан. препоръчват го за по-нови автомобили и за големи натоварваниял.
кажи ми все пак модел, година и кубатура за да проверя каталога какво казва
кажи ми все пак модел, година и кубатура за да проверя каталога какво казва

БМВ
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Айде колеги да ви се похваля с бъдещото масло/от утре най-вероятно/

- skylord
- младши ентусиаст
-
Весо кажи каква цена е това Мобил-но масло
и като го смениш как са повдигачите на студено..

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
skylord написа:Весо кажи каква цена е това Мобил-но маслои като го смениш как са повдигачите на студено..
Цената е някъде към 80 лева за 6 литра
Иначе си отговаря на всички стандарти и от каталога на Мобил, това е пред-последен клас за м50б20 преди 10-60

Иначе утре сутринта ще взема филтър, че днеска не остана време и ще сменям и да видим какво ще излезе

Да стискате палци

- skylord
- младши ентусиаст
-
Супер е цената
стискаме палци мотора да тих като мъркащо коте 

- fANTONa
- младши ентусиаст
-
VesoPesa написа:skylord написа:Весо кажи каква цена е това Мобил-но маслои като го смениш как са повдигачите на студено..
Иначе си отговаря на всички стандарти и от каталога на Мобил, това е пред-последен клас за м50б20 преди 10-60![]()
Иначе утре сутринта ще взема филтър, че днеска не остана време и ще сменям и да видим какво ще излезе![]()
Да стискате палци![]()
![]()
А защо смятате, че 10-60 е най-висок клас ? голямата разлика в числата при всесезонните масла не винаги говори за добри качества. Тъпканое с прекалено много полимери и др. добавки (съгласете се че не може с един вид масло да се кара и в сибир и в пустинята !!!) при по-свити граници, качеството е определено по-добро.
състезателните масла са от рода на 15W50, 5W40 и имат специални добавки за по-добра устойчивост на големи натоварвания и високи температури. Тези масла са с пробег не повече от 5000км в състезателен режим.
четете си какъв стандарт изисква производителя на колата (в книжката) и слагайте такова. (или по каталог на производителя на масла)
БМВ
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
fANTONa написа:VesoPesa написа:skylord написа:Весо кажи каква цена е това Мобил-но маслои като го смениш как са повдигачите на студено..
Иначе си отговаря на всички стандарти и от каталога на Мобил, това е пред-последен клас за м50б20 преди 10-60![]()
Иначе утре сутринта ще взема филтър, че днеска не остана време и ще сменям и да видим какво ще излезе![]()
Да стискате палци![]()
![]()
А защо смятате, че 10-60 е най-висок клас ? голямата разлика в числата при всесезонните масла не винаги говори за добри качества. Тъпканое с прекалено много полимери и др. добавки (съгласете се че не може с един вид масло да се кара и в сибир и в пустинята !!!) при по-свити граници, качеството е определено по-добро.
състезателните масла са от рода на 15W50, 5W40 и имат специални добавки за по-добра устойчивост на големи натоварвания и високи температури. Тези масла са с пробег не повече от 5000км в състезателен режим.
четете си какъв стандарт изисква производителя на колата (в книжката) и слагайте такова. (или по каталог на производителя на масла)

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Това
не го разбрах.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
Zubcho написа:Това![]()
![]()
не го разбрах.
http://moto.zonebg.com/Полезно/Двигателно-масло
http://moto.zonebg.com/images/stories/u ... ls/sae.jpg
http://spisanie.avtoparts.net/component ... article/54
са ако си прочел внимателно статията(особенно най долната)ще разбереш защо се смея
Последна промяна kirililiev на 07 Ное 2009, 19:45, променена общо 1 път
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
имах в предвид че в листа на мобил 10-60 е е най-силното, а моето е под него 
иначе първото впечатление от новото масло е че има огромна разлика при високите обороти
ще видим как ще бъде във времето

иначе първото впечатление от новото масло е че има огромна разлика при високите обороти

ще видим как ще бъде във времето

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
kirililiev написа: ...

Браво на Киро за последната статия.
Сложих си я на фаворити... имаш

И да добавя:
Заключението на въпросната статия, аз съм го написал още на 3-та страница в тази тема, но перифразирано за нашите коли.
После се появи колегата fANTONa и обърка всички опитвайки се да си пробута маслата. Относно последното аз си мълча, защото си има модератори за тая работа...
Но вече взе да пише и глупости и си позволявам да го коментирам...
Толкова от мен и мисля, че със статията (последния линк) дадена от Киро темата се изчерпа напълно.
Остава всеки да я прочете внимателно и когато реши да си сменя маслото да си провери колко дълбок му е джоба, пак да погледне статията и да действа.
Поздрави и успех на всички колеги,
Дамян