BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Peicho написа:Колеги, имам следният тъп проблем и ще се радвам, ако някой сподели начин за разрешаването му.
Борда си го купих от Ибей директно подготвен за 520-ка М50. Сложих го на мястото на малкия борд и тръгна веднага без да се налага допълнителна намеса и до скоро работеше идеално. Тъй като обаче не ползвам тази кола през зимата, й спрях тока(имам фабричен ключ-маса в багажника) и я прибрах в гараж. Наскоро обаче я припалвах и се оказа, че борда вече не работи т.е. изписва прословутото "PPPP".
Ще бъда благодарен, ако някой знае решение на проблема...
Задръж 10-на секунди бутона който е за часа и датата ако нети изиска да нагласиш час или дата значи ще сменяш чипа

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
По принцип като се сваля акумулатора скритите функции е добре да бъдат заключени, иначе често се получава това "РРРР" което никак не е приятно 

dinozab написа:Peicho написа:Колеги, имам следният тъп проблем и ще се радвам, ако някой сподели начин за разрешаването му.
Борда си го купих от Ибей директно подготвен за 520-ка М50. Сложих го на мястото на малкия борд и тръгна веднага без да се налага допълнителна намеса и до скоро работеше идеално. Тъй като обаче не ползвам тази кола през зимата, й спрях тока(имам фабричен ключ-маса в багажника) и я прибрах в гараж. Наскоро обаче я припалвах и се оказа, че борда вече не работи т.е. изписва прословутото "PPPP".
Ще бъда благодарен, ако някой знае решение на проблема...
Задръж 10-на секунди бутона който е за часа и датата ако нети изиска да нагласиш час или дата значи ще сменяш чипа
Днес направих точно така, но за съжаление не сработи

Т.е. това означава, че трябва да си поръчам нов coding plug, така ли?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
понеже в темата която пуснах не получих никакъв отговор искам да попитам и тук.
На големия борд Range бутона ми казва +324км при светеща резерва - просто тва няя как да е възможно.
Споделете моля ви как да го коригирам, за да показва нещо което е поне малко по реално?????
На големия борд Range бутона ми казва +324км при светеща резерва - просто тва няя как да е възможно.
Споделете моля ви как да го коригирам, за да показва нещо което е поне малко по реално?????

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
мисля, че до сега никой не е успял да излекува този проблем,
както и това че когато в резервоара има по-малко от 20 литра гориво - стрелката си показва каквото си иска, а когато има над 20 литра всичко си е ОК.
както и това че когато в резервоара има по-малко от 20 литра гориво - стрелката си показва каквото си иска, а когато има над 20 литра всичко си е ОК.

- kynchev_k
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Е34 ///M5
- Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos
Някои може ми да ми направи един кодинг за 520 м50б20 ластмасовия резервоар,че съм адски тъпо парче и преди малко изгорих предния чип.
Ще почерпя(или ще си го платя).
Мерси!!!
Ще почерпя(или ще си го платя).
Мерси!!!
открих нова "скрита" екстра на Борд Компютъра (БК)
Може да се променя реда по който се сменят показанията като цъкаш с лоста на мигачите.
1. Задържаш лоста за БК навътре около 10ина секунди докато не изпише "P1------". Сега натискате на показанието което да се покаже 1во като се цъкне с ръчката на мигача. Например за "Р1" задавате "час" ПОказанието се сменя на "P1 time" (Според езика на БК, може и Zeit или Ora да изпише, но не съм сигурен)
2. Цъкате пак с ръчката на мигача и БК изписва Р2 -----, натискате бутончето което изкате да се покаже след това - например "разход". Така можете да въведете поредността на показанията. Като сте готово натискате "set/reset".
Могат да се вкарат произволен брой показания, не е задължително да са всичките.
Може да се променя реда по който се сменят показанията като цъкаш с лоста на мигачите.
1. Задържаш лоста за БК навътре около 10ина секунди докато не изпише "P1------". Сега натискате на показанието което да се покаже 1во като се цъкне с ръчката на мигача. Например за "Р1" задавате "час" ПОказанието се сменя на "P1 time" (Според езика на БК, може и Zeit или Ora да изпише, но не съм сигурен)
2. Цъкате пак с ръчката на мигача и БК изписва Р2 -----, натискате бутончето което изкате да се покаже след това - например "разход". Така можете да въведете поредността на показанията. Като сте готово натискате "set/reset".
Могат да се вкарат произволен брой показания, не е задължително да са всичките.
Колеги писна ми! Съсипа се и втория чип който си купих от Дару кар, не знам какво става вече!!! Заключих му скритите функции-нали уж там е проблема, когато откачаш тока. Колата не я карам през зимата, така че не мога да не свалям акумулатора-иначе няма начин да не падне за 2-3 месеца стоене. И сега когато я запалих тези дни-отново неприятна изненада (PPPP), направо посинях от яд.
Има ли някой който може да помогне и да ми запише чип, ще си платя колкото трябва, че не'ам нерви и време пак да поръчвам от Дару.
P.S. Нямам предвид някой
Има ли някой който може да помогне и да ми запише чип, ще си платя колкото трябва, че не'ам нерви и време пак да поръчвам от Дару.
P.S. Нямам предвид някой
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
- kisshunter
- кандидат ентусиаст
-
здравейте,колеги
до скоро имах и аз същия проблем,но си направих програматор за тези памети.Но нямам данните за м50б20-ванус.Ако някой има такъв борд нека да ги запише тук .могат да се видят от скритите функции.така ще помогнем на много хора тук.благодаря предварително
до скоро имах и аз същия проблем,но си направих програматор за тези памети.Но нямам данните за м50б20-ванус.Ако някой има такъв борд нека да ги запише тук .могат да се видят от скритите функции.така ще помогнем на много хора тук.благодаря предварително
- kisshunter
- кандидат ентусиаст
-
kolegi imam edin izlishen 4ip s platkata kym borda i go podarqvam ,a za drugite moga ve4e da gi prezapisha imam stoinostite samo za m5ob20
Последна промяна kisshunter на 05 Юни 2009, 14:19, променена общо 1 път