мерак за 525тдс с молба за сьвети

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 23 Юни 2007, 20:42

Не ги мени постоянно,като дигнеш оборотите и после пуснеш педала за момент забие и после всичко е нормално,но проблемьт е в чукането което се чува,установихме че е от пети цилиндьр-някои твьрдят,че е бутало,адруги-верига или разпределителен вал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Юни 2007, 13:13

gecata73 написа:Не ги мени постоянно,като дигнеш оборотите и после пуснеш педала за момент забие и после всичко е нормално,но проблемьт е в чукането което се чува,установихме че е от пети цилиндьр-някои твьрдят,че е бутало,адруги-верига или разпределителен вал

Най-вероятно чука дюзата ,значи не работи.Свали я и нека ти я тестват или ако можеш да вземеш отнякъде за малко ,виж дали няма разлика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 30 Юни 2007, 22:48

Проверихме дюзите и всички работят,карах я в Супер Дизел на компютрна диагностика и там установиха само,че турбото не работи както трябва и го регулираха и са вьрви много добре,но чукането си остана-много е равномерно и ритмично като на хидравличен повдигач мяза или клапан много шантава работа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Юни 2007, 23:07

gecata73 написа:Проверихме дюзите и всички работят,карах я в Супер Дизел на компютрна диагностика и там установиха само,че турбото не работи както трябва и го регулираха и са вьрви много добре,но чукането си остана-много е равномерно и ритмично като на хидравличен повдигач мяза или клапан много шантава работа
Това го бях чел в една книга да подръжка на BMW-чукането е основен признак за неработеща дюза.Може да е и нещо друго разбира се-за съжаление клапаните на този двигател са ми непознати и не мога да помогна.Можеш ли да ми кажеш колко струва диагностиката и за колко време се прави-смятам и аз да мина,не ,че имама проблем но все пак да знам какво карам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 01 Юли 2007, 20:50

Ми на мене ми взеха 40лв,и да ти кажа сьм доволен-пичовете разбират и то доста,супер дизел се намира на околоврьстното срещо автокьща автолукс ,това е малко след шел в посока пловдив от дясно,но трябва добре да гледаш да не го изпуснеш

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 01 Юли 2007, 21:51

gecata73 написа:Ми на мене ми взеха 40лв,и да ти кажа сьм доволен-пичовете разбират и то доста,супер дизел се намира на околоврьстното срещо автокьща автолукс ,това е малко след шел в посока пловдив от дясно,но трябва добре да гледаш да не го изпуснеш

Колега ,благодаря ти за инфото-иначе съм го виждал къде се намира.Ще отида да ми погледнат колата.

Потребител
Аватар

Мнение от BloWer » 02 Юли 2007, 14:25

Ами и мене ме мъчеше една дилемка между дизелака и бензина и реших да търся бензинче и да му метна една газова инжекция, пък бензин само за гаменски изпълнения ще сипвам да не я тормозя.
gecata73 да не е тоя път само за Пловдив бе-и Пазарджик е населено място,виий много големи станахте в тая опушена и изкъртена София та не ни броите вече... :evil:
Иначе по темата- едно приятелче кара Швейцарско 525 tds E34 - 150 хилки реални-лъщи,свети ,върви като болид,много отзивчиво при натискане на педала.
Колата е коствала 9 хилки наши пари.Сега ще й иска 8 при много добра потдръжка.
Онзи ден присъствах на продажбата на същата такава от Австрия.
Карана по български,потдръжка веднъж на високосна ,всичко потрошено,беше наслагал ЦК ключета за почти всичко дето е било автоматично,включително и за вентилаторите на радиатора.
4 хилки ,разпада се и келеша ,който ще продължи нацианалната традиция на мондарщина викаше ,че то било вечно щото било немско.
Без коментар,просто си мълчах и тихичко се усмихвах като катеричката от Ice Age отстрани ;)
Зависи как ще я караш.Мен ме зарибяваха да глася такава Е34, но имайки впредвид изтискания мотор,който е в червеното откъм натоварване и така...
Не може да искаш от болид от F1 да кара милион километра...
Карал съм първата кола и беше голям кеф,как се чуваше в купето само фученето на турбинката,а пича,на който беше все викаше като взема едно такова как сме щели да го чипосаме и доизтискаме ама май не знае какво ще го връхлети по-нататък.

Колегата е голям оптимист да вземе дизелак баварски в това състояние.Пожелавам безаварийно пътуване,но честно казано ако си е дал парите за това ,което си мисля,мога само да го съжалявам...
Не искам да го оручасвам,но дано има повече късмет от сруги тарикати ,които познавам ,защото е малко късно да реанимира балсмиран труп, бутан явно от мундарин :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 05 Юли 2007, 21:19

Трьпката да вьзродиш един мьртвец е много по-голяма отколкото да го вземеш "супер" льскав и след нема и една година да е вече труп

Аватар

здр

Мнение от kiedmobil » 05 Юли 2007, 22:23

така е но понякои път не се получава

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 08 Юли 2007, 10:04

Така е но трьпката си е трьпка и удоволствиетто е сьвсем различно,парахода все още трака,но интересното е,че вьрви сьс160 без да се задьхва

Аватар

здр

Мнение от kiedmobil » 08 Юли 2007, 17:21

не с 160 и 210 няма проблем да ги подържа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 19 Юли 2007, 22:52

Днес колата беше изкормена и проблема е открит,на 6-ти цилиндьр едното клапанче си е почуквало по буталцето и е оставило леко отпечатьче и сега така нареченият готов мьртвец ще бьде сьживен сьс всичко ново и на 4-ти ще го покажа на сбирката на Отманли да се надяваме,само дето нема да е боядисан,но боя кола не кара :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 20 Юли 2007, 0:52

ivoo написа:Нали знаеш? Мерак, Рак и Бунак не се лекуват.Само се чудя ,защо си се мераклисал на дизел?Да гори по малко :shock: НЕ ,Да му е по ефтина подръжката :shock: НЕ, Да създава по малко проблеми пак НЕ.Или може би имаш интерес да изучиш ДВГ-то по обстойно.Виж, мое мнение е, че камионите и корабите трябва да са дизел.Обаче леките коли трябва да са бензинови.Да караш БМВ дизел, е също толкова срамно колкото на газ./също мое мнение/Такъв филм :Да върви много, а да харчи малко:още няма.Не че бензиновите не създават проблеми, обаче мисля че са в пъти по малко.TDS-ките са болни на тема, глави ,помпи ,охлаждане , управляваща дюза на 4-ти ц-р , турбо клапан и т.н.Аз не бих взел дизел ако е на повече от 1-2 год. и не ми го подаряват.Тези баби на по 250 -300 хил че и нагоре , колкото и да ми ги хвалят........ :mhihi:.......... оставам без коментар. Но всеки си има собственно мнение.Ти решаваш

не съм 4ел вси4ките коментари ама наистина пи4 се изказваш неподготвен тдс има проблеми не заради това 4е е тдс , а заради това 4е е на двойно пове4е километри от всеки друг бензинов , второ последното купе което вкарах беше 320и и на едно кръстовище го напънах с мойто 525тдс и да ти кажа не успя да дръпне пове4е от 1 м .пред мен даже аз съм автомат. ....тая тема е много обсъждана и е даже банална , ако човека може да си намери 4итав тдс да не се 4уди ина4е сравнение с м50 по добре да не правим имал съм и двете и знам как седят нещата , а изказването ти 4е е еднакво срамно да караш дизел и на гас говори много лошо за твоята техни4еска култура защото в момента всеки кара дизел защото е много по-добре а за разход моята чесноказано гори 12 с много стъпки само градско , накарай някой м50б20 автомат градско със стъпки да гори 12 и има6 много доволна по4ерпка от мен. моята м50-ка горе6е 12 с много пазене и много бавно каране градско така 4е не се изказвай занапред неподготвен ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 21 Юли 2007, 20:35

Браво за защитата!Сега сьм му купил чисто новички водна помпа,буталце лагери,сегменти имного други неща,днес главичката му беше пилната и напьлно обслужена и се надявам до сряда да сьм готов и да го пробвам в неделя кьм Варна морето много е добре :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 27 Юли 2007, 21:19

Пичове утре е заветния ден-ша го палим и трьгне ли газ кьм Варна и от там на отманли

ПредишнаСледваща

Назад към E34