насаждане на клима в е34 м20
Модератор: Технически модератори
Re: насаждане на клима в е34 м20
Първо да благодаря ,че ми изяснихте доста непонятни (до сега) неща за мен.
Отговарям по точки:
1.За мен имаше такова разминаване и затова попитах.;
2. Свързах нещата доста глобално май,но това ми бе първата мисъл за дехидратация в колите ни;
3.Тук мога много каталози да оспоря и то с доказателства....нека да е в друга тема;
4.да препоръчаха ми го лично тия от Диавия,когато им звъннахме да питаме къде подяволите се намира филтъра за климатика,монтиран в е36 от техната фирма(беха доста любезни и не знам дали стои е-майл -а им в пощата ми.....ако е там ще го постна тук)....затова и бях заблуден де и говорех за разминавания....;
5. тук не ми е напълно ясно'
Поздрави и успех на колегата с монтажа
Отговарям по точки:
1.За мен имаше такова разминаване и затова попитах.;
2. Свързах нещата доста глобално май,но това ми бе първата мисъл за дехидратация в колите ни;
3.Тук мога много каталози да оспоря и то с доказателства....нека да е в друга тема;
4.да препоръчаха ми го лично тия от Диавия,когато им звъннахме да питаме къде подяволите се намира филтъра за климатика,монтиран в е36 от техната фирма(беха доста любезни и не знам дали стои е-майл -а им в пощата ми.....ако е там ще го постна тук)....затова и бях заблуден де и говорех за разминавания....;
5. тук не ми е напълно ясно'
Поздрави и успех на колегата с монтажа
Последна промяна ivan. на 23 Юни 2012, 22:40, променена общо 2 пъти

by ''kompleksa''
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
поста ми ще бъде малко по-странен от това което пиша принципно, нека модераторите ме извиняват -
ХОРА В ТОЗИ ФОРУМ СМЕ ДА СИ ПОМАГАМЕ, НЕ ДА СЕ МРАЗИМ И ПСУВАМЕ
НАС НИ ОБЕДИНЯВА ЛЮБОВТА КЪМ СИНЬО-БЯЛАТА МАРКА И ЕДИН КОНКРЕТЕН ТИП АВТОМОБИЛ. Не съм от вчера в този форум и с доста от вас се познавам лично - всички сте готини пичове и пички
. Няма смисъл да се караме и псуваме. Много полезна и интересна тема се получи, няма смисъл, ама никакъв да се караме и хулим. Благодаря на всички, които се включват в темата и се опитват да ми помогнат по всякакъв начин
сега по темата - само стойка на компресора ми остана да потърся
благодаря на колегата Jordana - инсталация и други глупави датчици няма да купувам на първо време, копче си имам, релета бол, кабели за силови вериги - бол
като се освободя малко, което ще стане към края на идната седмица ще наредя всичко на масата и ще почна да разглобявам е34ката. Дехидратора ще го разгледам къде стои и още няколко простотии които от схемата на Ванката не са ми ясни къде стоят ще ги мисля в движение
доста от нещата са ми вече ясни, гумени уплътнения ще потърся цял комплект ако има отнякъде, ако не - ще търся по парт номера всяко. Не е малко играчката, ама това да е проблема
друг въпрос който ми се върти в главата е - къде стои дехидратора. При тдс-ите както каза Владо е под десния фар. при бензините на същото място ли е
и още един въпрос - как да разбера от каква система ми е дехидратора от р12 или р134? ако това което твърди Ванката е вярно... което значи да търся от р134 ако моя се окаже от р12 .... т.е. питането ми е - каква им е разликата ?
п.с. благодаря на заядливия змей, че се държа културно в темата ми и съвсем лееекичко ме захапа за м20ката
ХОРА В ТОЗИ ФОРУМ СМЕ ДА СИ ПОМАГАМЕ, НЕ ДА СЕ МРАЗИМ И ПСУВАМЕ

сега по темата - само стойка на компресора ми остана да потърся
благодаря на колегата Jordana - инсталация и други глупави датчици няма да купувам на първо време, копче си имам, релета бол, кабели за силови вериги - бол

друг въпрос който ми се върти в главата е - къде стои дехидратора. При тдс-ите както каза Владо е под десния фар. при бензините на същото място ли е

и още един въпрос - как да разбера от каква система ми е дехидратора от р12 или р134? ако това което твърди Ванката е вярно... което значи да търся от р134 ако моя се окаже от р12 .... т.е. питането ми е - каква им е разликата ?
п.с. благодаря на заядливия змей, че се държа културно в темата ми и съвсем лееекичко ме захапа за м20ката

Turbo_Ted написа:п.с. благодаря на заядливия змей, че се държа културно в темата ми и съвсем лееекичко ме захапа за м20ката

Ми ти гледай сега с климатика да паднеш под 10/100 газ в града

И другият месец като дойда да те видя да трябва да нося ролки против изпотяване
те тогава ще видиш ''храна''

п.п.сериозно сега -пиши кои части ти липсват да ти ги пратя и да се свършва

by ''kompleksa''
Turbo_Ted написа:... къде стои дехидратора. При тдс-ите както каза Владо е под десния фар. при бензините на същото място ли е ...
При Е34 520 М50В20 е пак там и въобще е от страната на компресора и близо до него

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Махаш казанчето за вода на чистачките, и виждаш кръгъл отвор с тапа - махаш тапата и слагаш дехидратора 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Абе няма кво да кажа по темата ама ще се изкажа и аз.
1000 тъпотии съм направил , ама да насаждам климатик още не съм и едва ли ще се хвана.
Виж ако беше 540 със собственик Ханс на помощи и милия нямал пари и си я поръчал без клима с 10 рексони в подлакътника бих се замислил за нещо подобно. При м2оката - първо ще ихвърля чугуня , па после ше помисля мое и купето да иде там , то него си не мое да носи ..клима ако пуснем , а без да дигне и оборотите ще гасне на секи сфетофар
.
Свят широк , тундра балшая...
Направи си една сметка , ама хубава не без кръчмар после да не плачеш и да викаш пу да са еба в главата.
За мен цената не си заслужава инвестицията и крайния продукт ще е безкраен
.
1000 тъпотии съм направил , ама да насаждам климатик още не съм и едва ли ще се хвана.
Виж ако беше 540 със собственик Ханс на помощи и милия нямал пари и си я поръчал без клима с 10 рексони в подлакътника бих се замислил за нещо подобно. При м2оката - първо ще ихвърля чугуня , па после ше помисля мое и купето да иде там , то него си не мое да носи ..клима ако пуснем , а без да дигне и оборотите ще гасне на секи сфетофар

Свят широк , тундра балшая...
Направи си една сметка , ама хубава не без кръчмар после да не плачеш и да викаш пу да са еба в главата.
За мен цената не си заслужава инвестицията и крайния продукт ще е безкраен

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
да си кажа и моето мнение... като изключим инсталацията /което винаги е най-тегавото при ретрофитване/ цялата работа с все разглобяването и всичко ти е максимум 3 часа. тва някой като каже, че му е отнело три дни от сутрин до вечер.. такъв човек си няма на представа какво е тръгнал да върши. така го виждам аз де. хубаво е да си чел преди това разни diy глупости или най-добре мануала в бмв еба. общо взето въобще не е много работа /пак изключвам инсталацията/ и определено има смисъл. такива работи
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
JOGI написа:да си кажа и моето мнение... като изключим инсталацията /което винаги е най-тегавото при ретрофитване/ цялата работа с все разглобяването и всичко ти е максимум 3 часа. тва някой като каже, че му е отнело три дни от сутрин до вечер.. такъв човек си няма на представа какво е тръгнал да върши. така го виждам аз де. хубаво е да си чел преди това разни diy глупости или най-добре мануала в бмв еба. общо взето въобще не е много работа /пак изключвам инсталацията/ и определено има смисъл. такива работи
3 часа по колко зимаш на час ? 20 кинта добре ли е ? да ти нося 60 лв и да сложиш една клима? да свалиш таблото да смениш прасето и да сложиш новото..Успех Феърфакс. То и мотор се сменя за 1 ден , ама с гъза си.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
JOGI написа:ехе, с табло и прасе да плашиш..
Не ме разбра явно

аз докато си извадя кастофончето и после пак го сложа ме хващат бесните ,а ако сваля таблото ще препаткам

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Аз съм присаждал климатроник на м50б20 и не чак толкова сложно ако всичко си работи.Просто се искат здрави нерви,желание и 2-3 свободни дни.
Инсталацията е плъг енд плей, поне при мен беше така.
Инсталацията е плъг енд плей, поне при мен беше така.
е като си слагал вземи кажи тънкостите и трудностите
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Прочетох темата "отгоре, отгоре", но не видях никъде, някой да коментира охлаждането на колата...
За коли с климатик, радиатора за охлаждане на двигателя е различен.... Погледнете и вижте там, какъв ще трябва. Има значение!
За коли с климатик, радиатора за охлаждане на двигателя е различен.... Погледнете и вижте там, какъв ще трябва. Има значение!

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
predel написа:Прочетох темата "отгоре, отгоре", но не видях никъде, някой да коментира охлаждането на колата...
тва го изкоментираха в бързината..... а и за това немисля ,че има какво да го коментираме... има е34ки м20б20 с плитките радяторчета.. даже до ся дето съм ги виждал.. 3-4 на брой са с плитките
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Хаос написа:е като си слагал вземи кажи тънкостите и трудностите
При мен трудностите бяха свързани с повреди в самата система която насаждах.Неработещи и счупени клапи на вътрешното тяло, прецакан датчик за температурата на вътрешното тяло и други такива дреболии които губят доста време за да се открият.
Добре е преди да се монтира вътрешното тяло да му се направи цялостна инспекция за да се спести време след това.
Купете си и нови О-пръстени за да сте сигурни че няма да изпуска отнякъде.
Сменят се също средните духалки като тези които са на колите с климатик са два вида управление- с жило и с потенциометър.
Сменя се и водния радиатор тъй като при колите без климатик се монтира по-малък.
Трябват ви и допълнителен въздуховод под жабката който е за обдухване в краката на пасажера.
Различни са още:
кората в жабката на която е монтирана лампичката
двете плюшени триъгълни облицовки между тунелчето на скоростната кутия и таблото, които при колите с климатик са без дупки.
Също така трябва да се пробият два отвора в тунела над скоростната кутия за да има откъде да изтича конденза.
Слагат се и допълнителни въздуховоди под средната конзола и духалки за пътниците отзад.
Това е по спомени за което се сещам.Ако нещо друго те интересува питай.