Нереално ненормален разход !!!!
Модератор: Технически модератори
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
Re: Нереално ненормален разход !!!!
JIKI_RACER написа:На 40ката 18 градско е неква страшна фантазия , ако некараш основно по цариградско.. А 20ките нема кво да ги коментираме , как всички горят 15 само твойта 11 , ама няма значение! НА газ навита разхода пада , ама става мъка безподобна ,правил съм секви експерименти но под 15 градско в софия и 10 вънка несъм виждал.
По вънка разбирам 140 на магистралата.Градскоото до 5 км преходи. не говоря да карам по големите булеварди на 5та и да спра на 3 светофара .
Щото и ся карам 25цата с гъзов инжекцион , ама я карам студентски - обеля вечер и опала.....дава 13.5 14.Ама 20км булевардно -Цариградско , сливница , в момента който не сменяш повече от 3та предавка разхода бичи 18 20.Тва е голата истина , и не моля те ., не ми излизай че имам нещо за смяна , не и на мен.
някъде да виждаш да съм се обърнал към теб? а пък явно ти живееш за да ми плащаш бензина и газта на колата

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Жики, 40ката оня ден ми даде 15/100. Ама от нас, покрай Обеля, през Люлин(9то РПУ), по Т. Александров, Орлов мост, Феята, Посолство на САЩ. Основно на темпомат. После на връщане, през Конст. Величков, надлеза, Заводска среща, Свобода, посл. спирка 85 навакса до 18,5. Т.е. на връщане разходът е бил към 20/100. Само дето едното беше точно по обяд(когато почти няма коли), а другото точно когато народът се прибира от работа. А най- ме хващат нервите когато някой светофар на пуснати ксенони проверя моментния разход - 2,5/2,6 литра за ЧАС!!!
Иначе за 520ката имам някакви спомени, че ми даваше на градско 15-16 бензин. Но това беше преди 100 години. С газта не изпадам чак в такива терзания. Нали 18 газ е все едно 9 бензин.
А няма 20ска която в града да гори 9/100 бензин. Но пък във вървежа не се усеща разлика. Така че всеки сам си решава: гори малко и по светофарите го издърпват полските фиатчета или гори повечко, ама нито гърми, нито му се смеят като го дръпне някоя пича въшка.

- Turbo_Ted
- великият шестак
-
Босс, като гледам бая ти тежи крака - в такъв случай ти оправдавам разхода
как да е - спирам да пиша, че отивам да си разхождам горивната 20ка 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Турботедко,боли ме фара мен колко зареждаш у кви зарежда,,бъркаш само хората
С разход 12 газ градско и тн мое ма у пловдив и е само твойта,щот е най убавата и подържаната.ела у 6 в софия,да слезнеммладост центъра,па акодеш 13 от мен са.
С разход 12 газ градско и тн мое ма у пловдив и е само твойта,щот е най убавата и подържаната.ела у 6 в софия,да слезнеммладост центъра,па акодеш 13 от мен са.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
JIKI_RACER написа:Турботедко,боли ме фара мен колко зареждаш у кви зарежда,,бъркаш само хората
не е хубаво да те боли фара, щото е блек хела

п.с. пък ако мойта беше най-убавата щях да се казвам Живко

- DRN
- Потребител
-
- Кара: Е39 М54B30
Moйта харчи пък колкото и сипя. А в подписа пише колко и сипвам и на м50 и м52
Карам през деня, през нощта, по светофари, по булеварди.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
DRN написа:Moйта харчи пък колкото и сипя. А в подписа пише колко и сипвам и на м50 и м52
Темата нее за разхода на всеки ама пак натам отиде...както и да е . Очаквам да се включи ощя някой с м50б20 на газчица да каже как е .

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Turbo_Ted, понеже изписаното от теб беше адресирано до мен, само искам да вметна, че карах 4 години М50В20 и мога да заявя че беше в добро здраве! Разхода ми беше между 9 и 10 на извънградско и между 15-18 градско, ако не издевателствам над него! В противен случай и над 20 си ходи без дерт...
Карам М50В25 вече година и нещо и разхода е 10 навън и между 15 и 20 в града.
Никога не съм бил от хората които само се чудят как да уверят другите че тяхната харчи най-малко и върви най-много... не знам.. не виждам смисъл в това просто... кой лъжа? освен себеси!? Нали аз пълня резервоара...
Не знам.. пък може и моите коли да не стават...
Но това че разхода на тези автомобили е неоправдан си е факт! И не Ви прави чест да твърдите обратното! Обожавам Е34 като модел, но на черното - бяло, не мога да кажа
Карам и 730d (М57N2) - Гори смесено около 8... карам и 740d (М67), което е V8 BiTurbo.. гори смесено пак около 8, но вървежа няма да коментирам какъв е. Я пак ми кажи как 15-18 бензин е приличен разход... и то за толкова по-малка кола...
Въпроса е риторичен... няма смисъл.
Карам М50В25 вече година и нещо и разхода е 10 навън и между 15 и 20 в града.
Никога не съм бил от хората които само се чудят как да уверят другите че тяхната харчи най-малко и върви най-много... не знам.. не виждам смисъл в това просто... кой лъжа? освен себеси!? Нали аз пълня резервоара...
Не знам.. пък може и моите коли да не стават...
Но това че разхода на тези автомобили е неоправдан си е факт! И не Ви прави чест да твърдите обратното! Обожавам Е34 като модел, но на черното - бяло, не мога да кажа

Карам и 730d (М57N2) - Гори смесено около 8... карам и 740d (М67), което е V8 BiTurbo.. гори смесено пак около 8, но вървежа няма да коментирам какъв е. Я пак ми кажи как 15-18 бензин е приличен разход... и то за толкова по-малка кола...
Въпроса е риторичен... няма смисъл.
аз мога единствено да кажа, че засичане на разхода като се сипват по 10 литра бензин и се гледа, кога ще светне лампата....не става. Пълни се докато изключи пистолета, и чак тогава се смята разхода.
Иначе на мен ми се омота направо главата като чета за раходите.... ако това са реални разходи, то си направо мазохизъм да караш такава кола.
Иначе на мен ми се омота направо главата като чета за раходите.... ако това са реални разходи, то си направо мазохизъм да караш такава кола.
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
това със светването на лампата е афиф работа. един път като светне сипвам 73 - друг път 69 до горе. Да на говорим, че борд компютъра и той някакви странни неща показва.
Любимата ми тема в тоя форум. Мине се не мине месец и пак. Всички знаеме, че 20ката не върви и че харчи като за М30... Ама пак си ги обичаме. Мойта я имам от година и половина, ламбдата е мъртва, пикселите на километража са ми избледнели и никога не съм засичал разход. Не ме и интересува. Колкото и да съм капнал - не е върнала.

@2bar написа:аз мога единствено да кажа, че засичане на разхода като се сипват по 10 литра бензин и се гледа, кога ще светне лампата....не става. Пълни се докато изключи пистолета, и чак тогава се смята разхода.
Така е за засичането.
Високият разход аз си го обяснявам с трафика,защото ми е давала разлика от около 8 литра разлика градско,в градове с различен трафик.
колко и невероятно да звучи, колата при нормално каране е харчела толкова колко и дават в книжката
Тук съм в клуба 15+

а за извънградско незнам,отдавна не съм карал със 130км/ч на темпомат в продължение на 100км,без да спирам....
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
@2bar написа:аз мога единствено да кажа, че засичане на разхода като се сипват по 10 литра бензин и се гледа, кога ще светне лампата....не става. Пълни се докато изключи пистолета, и чак тогава се смята разхода.
....
Който ме познава, знае, че от години пълня резервоара само до горе(520 е на газ и там това правило не важи послените 3 години). Отделно от това педантично си записвам кога колко литра съм налял. Така че мога да извадя статистика от преди 7 години. Факт е, че и тогава и сега колите ми горят това, което съм написал. Преди това съм карал Омега А, 1.8 инжекция, 115 к.с. автомат. Ами и тя не ми падаше под 13/100 в София. Така че за мен въпросът е приключил отдавна - не ме вълнува колко гори стига да ми доставя удоволствие!!!

TheBoss написа:@2bar написа:аз мога единствено да кажа, че засичане на разхода като се сипват по 10 литра бензин и се гледа, кога ще светне лампата....не става. Пълни се докато изключи пистолета, и чак тогава се смята разхода.
....
Който ме познава, знае, че от години пълня резервоара само до горе(520 е на газ и там това правило не важи послените 3 години). Отделно от това педантично си записвам кога колко литра съм налял. Така че мога да извадя статистика от преди 7 години. Факт е, че и тогава и сега колите ми горят това, което съм написал. Преди това съм карал Омега А, 1.8 инжекция, 115 к.с. автомат. Ами и тя не ми падаше под 13/100 в София. Така че за мен въпросът е приключил отдавна - не ме вълнува колко гори стига да ми доставя удоволствие!!!
и тая тема,като всички други за разход на гориво-дайте тая да я разнищим,като се абстрахираме от скъпите ни цени и социалното ни положение.То за това не са ни виновни колите,нали....
Аз разбирам колегата @2bar ,относно притесненията за разхода на машините ни.....нещо ми е останало ,че е по германско и ако не се бъркам е прав да се възмущава от разходите ,които споделяме по нашенско

По принцип вярвам и се съгласявам със всеки,споделил разхода си на гориво ....с изключение на Иво зъбчо с 17/100 за тдс

Предлагам да споделим мотор,трансмисия,трафик и начин на засичане на разхода(разликите са фрапиращи ,но реалното споделяне ще е полезно).Почвам пръв....
Е34 525их автоматик,засичане ''пълен-пълен'':
-100км със 100км/ч ,магистрала на темпомат =6.7/100(6.8 по борд);
-100км градско(без излизане от града умишлено) с чакане по сфетофари и кръгови ,но без резки потегляния и агресивно каране,спазване на ограниченията =14/100 (13.8 по борд);
-4250 км смесен-със спиране и влизане в много градове ,много спусквания и изкачвания ....с две думи смесен и с обща сметка 8.5/100 (8.5 по борд

в бг :
градско(селско) 22/100 =диагностик-всичко и е ок на колата

спирам да засичам на принципа пълен-пълен,щото борда вече се е доказал пред мен
градско 24/100,планинско 39.5/100,градско 18/100 и последният пат като погледах борда бе на 15.8/100;
-извънградско Берковица -Петрич ,трафик хаусно,каране същото ,разход 9.8/100 (9.9 по борд).
Е34 525ТДС автоматик :
-градско 12/100;
-извън 6/100;
пп
Всичко това е достоверно и по спомен имам и много записки със засичания,които мога да споделя ,интересно ми е да прочета и други мнения на колеги
пп2 и някои ако си помисли крайно .т.е. че 22 е висок разход за Е34 ,мога да споделя какъв ми даде една волво с60 2.4 турбо на същият терен

- dani32
- Потребител
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: e34 v10
Моята кола (м50б20) на газ последно я карах лятото и резултата ме отказа от газовото. 16.4 литра газ за 68 километра. Засичано от пълно до пълно в София по задръствания. Зимата успя да даде 25/100 но е карана на къси разстояния.