Питане за музика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Питане за музика

Мнение от Zubcho » 18 Юли 2010, 9:20

Хайде и аз да кажа тука. Вчера смених пайнера с оригиналния бизнес рдс и смятам звука е по-добър. Сега таблото свети както трябва. Единственото което лееко дразни е липсата на 2 черти от пикселите на касетофона. Дали има някакъв лек или ще трябва така да си работи?

Вече съм с хай-фай + бизнес РДС касетка и още малко жокери след време.

П.С.
Някой ако си изхвърля работещия чейнджър и кабела аз съм готов да го взема. Естествено ще почерпя :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 18 Юли 2010, 12:00

колега не може да ме обедиш че оргиналното радио от 1994 е по добро на ка4ество от пайнера 2007 просто незнам не си го представям ,а също така няма сд и усб за кво ти е тогава ако ползва6 само за радио да оба4е ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 18 Юли 2010, 12:30

о дааааа по добър е и още как....не заради друго а щото повечето хора само си мислят че имат pioneer, ама тея чикии за по 200-300 лв са създадени с едничката цел да дрънка там нещо...препратка - провери колега колко е струвал като екстра през 1994 РДС про....и за толкова на брой дойч марки днешни пари си купи pioneer тогава ще можем да говорим за сравнения
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 18 Юли 2010, 13:08

незнам колега ама аз съм си правил музиката в авител и бях с оригинален касетофон и там ми сложиха само един бас и усилвател и музиката стана балкан разлика като 4истота па незнам не спора само 4е всяко нещо с времето си

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 18 Юли 2010, 13:27

абе да си кажем и една друга истина....и с оригинален касетофон и накакъв друг...ако са записвани дискове или мр3, качеството си е лайняно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 18 Юли 2010, 13:47

Zubcho написа:Хайде и аз да кажа тука. Вчера смених пайнера с оригиналния бизнес рдс и смятам звука е по-добър. Сега таблото свети както трябва. Единственото което лееко дразни е липсата на 2 черти от пикселите на касетофона. Дали има някакъв лек или ще трябва така да си работи?

П.С.
Някой ако си изхвърля работещия чейнджър и кабела аз съм готов да го взема. Естествено ще почерпя :)

Ами честито, пикселите може да се оправят. Рядко се случва да изгорят, по-вероятно е да им липсва управляващ сигнал.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 18 Юли 2010, 14:24

stony1 написа:
Zubcho написа:Хайде и аз да кажа тука. Вчера смених пайнера с оригиналния бизнес рдс и смятам звука е по-добър. Сега таблото свети както трябва. Единственото което лееко дразни е липсата на 2 черти от пикселите на касетофона. Дали има някакъв лек или ще трябва така да си работи?

П.С.

Ами честито, пикселите може да се оправят. Рядко се случва да изгорят, по-вероятно е да им липсва управляващ сигнал.

Язе има проф. рдс. Ама не знам какъв е звука. Ама е в много лошо състояние,стони можеш ли да помогнеш,да отида някъде където да го оправят?Ако можеш пиши на лично.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 18 Юли 2010, 14:28

Bogdan_Nikolov написа:незнам колега ама аз съм си правил музиката в авител и бях с оригинален касетофон и там ми сложиха само един бас и усилвател и музиката стана балкан разлика като 4истота па незнам не спора само 4е всяко нещо с времето си

:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 18 Юли 2010, 21:16

И да обобщя - определено цялата галимация си заслужаваше. Сега се чува точно това което исках и очаквах в началото на темата. Все още нямам задните пищялки и тези на вратите, но и сега се чува перфектно. И най-важното не съм като някоя ходеща дискотека. Отвън почти не се чува. Определено който се двоуми това е най-евтиния вариант за горе-доло прилично озвучение в колата.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 18 Юли 2010, 23:37

rottweiler написа:И да обобщя - определено цялата галимация си заслужаваше. Сега се чува точно това което исках и очаквах в началото на темата. Все още нямам задните пищялки и тези на вратите, но и сега се чува перфектно. И най-важното не съм като някоя ходеща дискотека. Отвън почти не се чува. Определено който се двоуми това е най-евтиния вариант за горе-доло прилично озвучение в колата.

Не съм смятал дали е най-евтиния, но си правих труда да тествам доста говорители и след една година проучване и тестове извода е следния:
70% от говорителите на пазара са с по-лоши характеристики от оригиналните Нокии (тук не включвам високия клас, защото никой не се навива да предостави продукт за тестване, а и се оказа, че високия клас говорители са предимно с доставка.) Повечето себеуважаващи се фирми имат разработки за озвучаване на отделните класове и марки автомобили, но цените тук са умопомрачителни и понякога надхвърлят почти двойно цената на автомобила. Големината не винаги е от значение, мощността също.
И не на последно място един много важен факт: Защо при Hi-Fi системите на Alpine, Bose и Harman Kardon, които заводски се монтират в автомобилите от усилватела излизат проводници отделно за всеки говорител.
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 19 Юли 2010, 0:59

stony1 написа:...
И не на последно място един много важен факт: Защо при Hi-Fi системите на Alpine, Bose и Harman Kardon, които заводски се монтират в автомобилите от усилватела излизат проводници отделно за всеки говорител.

Защо? Защото самите имена които цитира са върха на сладоледа и там няма компромис при тях!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 19 Юли 2010, 13:16

Малко по-сложно е... дори и с най-доброто но ненастроено и с некачествен запис - смисъл никакъв...
Претендирам, че пайнерчето ми с оригиналните колонки и един 12" помощник в багажника след мнооого часове настройки и баланс изкарва доста добър звук... и то говорим за качествена музика... записал съм си един диск с балади на металика от флак-ове и в скоро време имам желание да ги чуя в един определен хай-фай едишън ;) да си сверя часовника...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Юли 2010, 13:19

dokie написа:записал съм си един диск с балади на металика от флак-ове и в скоро време имам желание да ги чуя в един определен хай-фай едишън ;) да си сверя часовника...

Звънни да ти го сверя на по кафе :ok: :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 19 Юли 2010, 15:56

dokie написа:Малко по-сложно е... дори и с най-доброто но ненастроено и с некачествен запис - смисъл никакъв...
Претендирам, че пайнерчето ми с оригиналните колонки и един 12" помощник в багажника след мнооого часове настройки и баланс изкарва доста добър звук... и то говорим за качествена музика... записал съм си един диск с балади на металика от флак-ове и в скоро време имам желание да ги чуя в един определен хай-фай едишън ;) да си сверя часовника...

Аз ти предлагам да си свериш часовника, но ще пуснем и едим мой диск :mhihi:
Българския вариант:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 21 Юли 2010, 23:23

ае ся да видим на кой му е по-голяма :D

ПредишнаСледваща

Назад към E34