отново тема за парното и от къде какво духа
Модератор: Технически модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: отново тема за парното и от къде какво духа
slavianko написа:А някой може ли да ми каже тоя целият съндък за парното как да се махне целият ??? Отзад е хванат с 5 дебели болта а те трябва да се развият от към коша но там честно да си кажа бъркане няма. Ако някой знае начин как да го извадя целият да сподели ако не го почвам с теслата и го вадя на парчета.![]()
Дълга и тънка тресчотка върши чудесна работа, освен това има един от болтовете който се развива само ако махнеш едно капаче на механизма на чистачките

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Breyton написа:Проблема ти е от клапаните за топлата вода или от дачиците за температура във вътрешното тяло.
Къде се намират тези датчици???
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
[quote="Breyton"]Проблема ти е от клапаните за топлата вода или от дачиците за температура във вътрешното тяло
Според мен е първото.На мен не ми работи от дясно и знам че е клапан ама нема кога да го сменям
Според мен е първото.На мен не ми работи от дясно и знам че е клапан ама нема кога да го сменям
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Клапаните могат да се пробват като им се пусне ток директно от акумулатора.
Дачиците се проверяват с омметър.
На снимката са заградени с кръгчета.
Вадят се с дърпане.
Вадят се с дърпане.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alchohol
- ентусиаст
-
Breyton написа:Клапаните могат да се пробват като им се пусне ток директно от акумулатора.
Вадят се с дърпане.
Ама цялото ли табло трябва да се сваля или има и друг начин да се достигне до тях

Да се включа и аз в дискусията
При мен също се наблюдава проблем с парното - горе и в краката си духа нормално, когато отворя клапата да духа в тялото - духа студено. Колата ми е без климатик, 520 М20Б20 мотор. Изчетох повечето мнения, но не можах да разбера на какво може да се дължи това - или може би се е нормално?
Според мен би следвало да има начин да се регулират клапите така, че да духа топло и към тялото, а не само нагоре и в краката, но съм пробвал всички положения без успех.
Наблюдавам друго странно събитие - когато клапата за нагоре е отворена парното си духа топло, без значение в какво положение са врътките за градусите и дори без да е пусната духалката - не духа много, но пак се усеща
За двете зони не съм сигурен на сто процента, понеже не съм пробвал да настроя едната врътка на студено другата на топло, но мисля, че няма значение за температурата на потока въздух, което не е нормално...
Някакви предположения? Мерси предварително!

При мен също се наблюдава проблем с парното - горе и в краката си духа нормално, когато отворя клапата да духа в тялото - духа студено. Колата ми е без климатик, 520 М20Б20 мотор. Изчетох повечето мнения, но не можах да разбера на какво може да се дължи това - или може би се е нормално?
Според мен би следвало да има начин да се регулират клапите така, че да духа топло и към тялото, а не само нагоре и в краката, но съм пробвал всички положения без успех.
Наблюдавам друго странно събитие - когато клапата за нагоре е отворена парното си духа топло, без значение в какво положение са врътките за градусите и дори без да е пусната духалката - не духа много, но пак се усеща

За двете зони не съм сигурен на сто процента, понеже не съм пробвал да настроя едната врътка на студено другата на топло, но мисля, че няма значение за температурата на потока въздух, което не е нормално...
Някакви предположения? Мерси предварително!
- alchohol
- ентусиаст
-
Колега и при мен напред духа само студено независимо от положението на врътките. Да вметна, че и моята колица е само с парно.
Лявата врътка не може да регулира нищо, само топло си духа нагоре и в краката, а дясната силбачка-сложа ли я на студено, след няколко секунди зимата идва и в купето. Свалях модула с врътките да меря потенциометрите, като си мислех, че те са заминали, ама се оказа че нищо им няма.
И както по-нагоре един колега каза или е клапа или температурен датчик. Аз си мисля че е загинал датчика, ама докато не го премеря не мога да съм сигурен. И ако не е сега, то пролетта трябва да го оправям, че лятото ще е мор в колата, както беше и това. А аз си мислех, че просто жегата влиза отвън
Лявата врътка не може да регулира нищо, само топло си духа нагоре и в краката, а дясната силбачка-сложа ли я на студено, след няколко секунди зимата идва и в купето. Свалях модула с врътките да меря потенциометрите, като си мислех, че те са заминали, ама се оказа че нищо им няма.
И както по-нагоре един колега каза или е клапа или температурен датчик. Аз си мисля че е загинал датчика, ама докато не го премеря не мога да съм сигурен. И ако не е сега, то пролетта трябва да го оправям, че лятото ще е мор в колата, както беше и това. А аз си мислех, че просто жегата влиза отвън

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Ако от ляво ти духа само топло то единият ги клапан отпред в коша се е прецакал и стои само отворен без значение студено или топло си задал. А аз пък ги имам и двата здрави и вече са ми за продаванеalchohol написа:Колега и при мен напред духа само студено независимо от положението на врътките. Да вметна, че и моята колица е само с парно.

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- alchohol
- ентусиаст
-
slavianko написа:Ако от ляво ти духа само топло то единият ги клапан отпред в коша се е прецакал и стои само отворен без значение студено или топло си задал. А аз пък ги имам и двата здрави и вече са ми за продаванеalchohol написа:Колега и при мен напред духа само студено независимо от положението на врътките. Да вметна, че и моята колица е само с парно.
И както по-нагоре един колега каза или е клапа или температурен датчик. Аз си мисля че е загинал датчика, ама докато не го премеря не мога да съм сигурен. И ако не е сега, то пролетта трябва да го оправям, че лятото ще е мор в колата, както беше и това. А аз си мислех, че просто жегата влиза отвън![]()
хвърли малко снимки и цена

Този температурен датчик, за когото говорите, да не би да е този, които отчита температурата на термостата и подава стойността на стрелката на таблото? Понеже ако наистина се е скапал и оказва подобно влияние, ще обясни и защо стрелката ми стои в синьото (а откакто се застуди е в началото му!), ако не е проблема в термостата.
Някакви идеи?
Някакви идеи?
- alchohol
- ентусиаст
-
manos написа:Този температурен датчик, за когото говорите, да не би да е този, които отчита температурата на термостата и подава стойността на стрелката на таблото? Понеже ако наистина се е скапал и оказва подобно влияние, ще обясни и защо стрелката ми стои в синьото (а откакто се застуди е в началото му!), ако не е проблема в термостата.
Някакви идеи?
Май тия датчици на парното нямат общо с информацията за градусите на колата. Ако пуснеш студено по тази логика, стрелката лятото не трябва да мърда от синьото. Може и да не е така, ама аз така мисля

Като се замисля имаш право.
Къде се намират тогава въпросните датчици и каква точно им е функцията?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
manos написа:Като се замисля имаш право.
Ако си с климатроник, махаш централната конзола, и от двете страни на тялото ще ги видиш

Дори климатик нямам 
Може ли поне някой да ми каже в какви положения трябва да са клапите, за да ми духа топло в тялото?
Да не би да трябва да се дръпне средната плюс още някоя? Че ако знаете как фири тфа студено

Може ли поне някой да ми каже в какви положения трябва да са клапите, за да ми духа топло в тялото?
Да не би да трябва да се дръпне средната плюс още някоя? Че ако знаете как фири тфа студено

Здравеите наскоро се сдобих с Е43 и също имам проблем с климатроника самоче примене проблема е че изобщо неиска да обърне на стодено от всякаде духа само топло