Колеги писна ми продавам си колата-Парахода е вече готов!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 18 Фев 2009, 19:55

Колеги в една предишна тема бях пуснал клипче как ми работи мотора верно не се разбира много ама се усеща от каде трака- на края на клипчето има едно гггрррррррррр -ггррр- ето пак линк
http://www.youtube.com/watch?v=ewfgI1RSsXU
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 18 Фев 2009, 20:03

ти май наистина искаш да се мъчиш с тая кола дай да те отърва от нея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 18 Фев 2009, 20:06

пратил съм ти лично

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Фев 2009, 20:27

колега нали ти казах че от някъде смуче въздух и за това така се тормози.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 18 Фев 2009, 21:02

Тва на колектора до тия неща за газовите инжектори :roll: дупка ли е?
Колега малко по - малко я оправяй и то от най - наложителните неща - напиши списък какво има да й правиш на колата и го изложи - който има резервни части на тънка цена ще ти пише, а и бензиновите майстори ще ти кажат кой ремонт е с приоритет. Първата година с тая кола - тя въобще не излезе от вестниците за обяви, но после всичко си идва на мястото .....
Извинете за спама до всички ТДС-и :) - паленето и гасненето съответно освен от нафтата е най - вече от свещите - вчера изкарах буксата и познайте черен кабел с бяла ивица (5та) свещ и сега жми градо, оправих си подгряването на пръскалките на чистачките ;) - тая кола толкова много радост

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 18 Фев 2009, 22:16

Така е момчета, е34 е готин модел ама старичък за съжаление….общо взето те хората затова и ги продават – на тези години, без гаранция, всяко влизане в бокса е доста скъпо. Като сложиш и доста големият разход на бензин в сравнение с другите по – нови модели, картинката става още по – кофти. Има го и другият момент, че човек като няма пари за нова, трябва все да вземе някаква втора ръка ама тук всеки са прави сметката сам.

Общо взето старичка кола се взима с едно наум, че ремонтите няма да са нещо случайно и още от началото трябва да е ясно, кой ще я ремонтира – сервиз или сам.

Иначе по темата на колегата – лично аз чувам няколко шума. и по - скоро мотора работи равномерно, но има доста шумове.
Първо, това на газ ли е или бензин? Защото ако е газ сигурно се чуват и самите дюзи.
Самата перка не е от този двигател и доста бие – махни всички ремъци и я запали пак – чувам някакво свирене, което може да е ролка, може и да е от самият запис.
Това последното наистина прилича на верига. Ако е така или е блокирал обтегача (струва около 20€) или е счупен успокоителят. Обтегача се маха лесно и просто можеш да го провериш дали се движи лесно и почистиш. За успокоителя трябва да махнеш капака на главата и светейки, бъркайки да видиш дали е цял.

младши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от saint85 » 18 Фев 2009, 22:28

Кое по -точно колега каква дупка :shock:

Така е момчета, е34

Колега това е на бензин - а уж смених ремаци и ролки като я взех нали така се прави освен пак да са ме преебали и да са сменили само ремъка :(
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 18 Фев 2009, 22:34

мисля че колегата имаше в предвид кихалката на всмукателите
нека ме поправи ако греша - в ляво на всмукателите
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 18 Фев 2009, 22:59

_65536_kb_sec_ написа:мисля че колегата имаше в предвид кихалката на всмукателите
нека ме поправи ако греша - в ляво на всмукателите

къде я видяхте тази кихалка? гледам, гледам само една капачка за маслото виждам,която май е от старият мотор.

иначе за ролките (лагери) обикновено не се появява изведнъж а постепенно с времето - това би трябвало да те ориентира поне малко. зависи и колко си се заслушвал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 18 Фев 2009, 23:12

..... сега се сетих - моята ролка на климатика вие - от това може да е.
Където спра и всичките разбирачи дават мнение (без да съм го изкал) и всичките за водна помпа ми говорят ...... на тая пластмаса дето на М20 я няма, за нея питах ......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е-34 525i, E-39 520i, E-36 320i

Мнение от miro_mcm » 19 Фев 2009, 20:27

Колега, аз май напоследък все по рядко взех да пиша тука, но тази тема ме запали отвътре, защото не само 80% от потребителите на този форум имат недостиг на кинти ами да не са и 99%, но това е друга тема. Ще ти дам пример с мен - от година и повече е39-ката ми е в бокса(челен удар, мнооого добър повервай ми), а е34-ката вече не прилича на кола отвън, но не си ги давам да знаеш. Не ми пука какво говорят къде била охлузена къде огъната, аз си я обичам(е34) и не я давам за нищо - повярвай ми, а за другата пък се намират доброжелатели и постоянно подхвърлят абе ти немаш кинти за тва седи там колата и се смеят(ама как да им кажа в очите, че са глупави като съм си платил предварително на майстора) просто преди година ми се роди син и го помолих да преустанови работа, че ще ми треат кинти да си посрещна отрочето, като поотрасна към май месец му дадох всички кинти които дължах(естествено на заем взети) и от тогава е претрупан с работа да го ева. Ама тва както и да е, да карам по темата, че заприличахме тука на искренно и лично.
СЪВЕТА МИ КЪМ ТЕБ Е СЛЕДНИЯ - НЕ Я ПРОДАВАЙ ЗА НИЩО НА СВЕТА!!! Просто сега си в лош период който е налегнал не само тебе ами цялата ни държавица, ще видиш един ден като си я оправиш и вече заработи шестака както трябва какъв ще е фън за тебе и ще си благодарен на колегите тука във форума(кой помогнал с част,кой с труд, кой съвет дал и т.н.). Повярвай в тея думи и не мисли, че някой от тук ти мисли злото и ти дава просто ей така препоръка да си я "зазимиш" дето се вика, повечето сме минали по този път(аз лично поне десетина до сега) и не сме се предали духом. Карай си колелото както се закани, карай на баща си колицата, но твойта за която си положил толкова много грижи до сега и ти остава съвсем малко да стане наистина една добра е34-ка не бива да "подаряваш" на някой който няма да оцени усилията ти до момента, а и за тебе удовлетворението ще е по голямо като си я направиш един ден.
П.П. баси май много писах, но наистина не я продавай колицата.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 20 Фев 2009, 10:19

подкрепям горния пост затва сме се сабрали ще се бутаме кои с каквото може :!:
ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 20 Фев 2009, 10:39

Колеги тоя снежец вчера ме накара да изровя бараката -направо вчера ми напълни душата, запали като по чесовник няма обороти няма нищо работи се едно ей сега е излезла от магазина :) обиколих панчерево и камбаните с вратите напред -ей толкова не се бях забавлявал одавна. Нито съм я мъчил - до 3-4000 оборота то повече не требе на тоя сняг и после седнах в квартала в нея сигурно полвин час съм стоял вътре, като се сетя сега и парно имам и чистачките работят и гуми имам а като се сетя преди да ги направя тея неща как съм карал пък не съм мислел за продажба........ сега мисля утре да отида до някой майстор или на Станчо човека Колю или ще се метна до Благоевград при gecata73 и ще видим ко сабя покаже - трябва да си сметна много добре приходи-разходи за да знам какво да правя

П.С. Колеги много съм ви благодарен за съветите, препоръките и помоща въобще тоя уйкенд за мене е решаващ -просто ми трябва майстор на който да вярвам да му се занимава с мене и да не зима скъпо, ще си пусна и телефона за продажба ако требе само да ми излезнат сметките
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от saint85 » 21 Фев 2009, 18:22

Колеги,ходих днеска до Благоевград при Геца първо искам да изкажа искренни благодарности на Геца и майстора Пешо,че ме приеха днеска в почивния си ден - благодаря пак момчета. Ситуацията е следната колата работи на 5 цилиндара и ще трябва явно да се отваря да се види какво е -човека проверява бубини и тн. и стигна до извода че може би е клапан обаче трябва да се отвори мотора така не се знае. Освен това пиша неща които се откриха за ремонт
1. Алтернатор
2. Виско
3. Ванос
Това са спешните неща като изключим това че работи на 5 цилиндара
:(
Хубавото е че карето е ок -майстора ми разглоби кората над педали стегна нещо за 5 мин и волана заспа :) -това е единственото хубаво до сега. При цялата тази простотия и гърнето( последното крайно) почва да здава багажа вече наистина бучи кажете сега колеги какво да правя щото аз вече незнам. Имам някакви смешни 300-400лв и това е да не пресилвам нещата ама за да стегна колата най вероятно ще ми трябват хиляди левове и това при положение че съм дал до сега хиляди левове :help: :help: :help:
Който може и с каквото може да помага части съвети майстори и тн.

Това е драмата иначе по мойте сметки ще имам пари да си оправя колата след 17 месеца считано от март това е положението и пак ще повторя със тия мизерни 1000лв в България не се живее :( отивам да се напия някаде то друго не остана :dunno: :drinking:
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 22 Фев 2009, 13:44

Та ти си бил на точното място-Пешо от благоевград е голям специалист ,много добър майстор и човек ,на който може да си има доверие :!:
Вчера(събота)се чухме с Гецата и каза,че е чакал някой колега да дойде при него,ама аз трябваше да прибера до Петрич,после като се върнах пак в Благоевград гаража на Пепи беше затворен,а ти сигурно си си бил тръгнал-за което ме малко яд на мене си.Веднага звъннах на Гецата и той каза,че сте приключили.
Ако идваш пак непременно ми звънни.
Махни от заглавието ''писна ми........'' в сряда ще се видя с Гецата да ги видим какви са тия части,които ни трябват.

ПредишнаСледваща

Назад към E34