BMW E34 OBC или т.нар. "големия борд"
Модератор: Технически модератори
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
the_gate написа:BMW5820iA написа:ти хубаво си си взел ръчка , ама таблото ти има ли дисплей на който да излизат показанията на борда ?
щото ако няма ти е безсмислена ръчката...
не е нужно да има дисплей таблото...(виждал съм на 520 италианка с такава ръчка) просто се сменят функциите с нея
аз мисля че с ръчката се управлява само дисплея на таблото. но може и да греша.
колегата да я монтира и ще каже какво става с нея ...

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
dinozab написа:Всяка Е34-ка с борд я има тая ръчка
Значи си ми върши работа ръчката... И да си я слагам... Ми хубаво тогава... За събора ше е с пълен комплект борд... Ще видим тия дни и за темпомат...
- dinozab
-
-
SaSo написа:dinozab написа:Всяка Е34-ка с борд я има тая ръчка
Значи си ми върши работа ръчката... И да си я слагам... Ми хубаво тогава... За събора ше е с пълен комплект борд... Ще видим тия дни и за темпомат...
Ахъм сложи си я

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
dinozab написа:Всяка Е34-ка с борд я има тая ръчка
мойта няма

така и не стигнах до нея.........
ти да не би да си си сложил ?

- dinozab
-
-
BMW5820iA написа:dinozab написа:Всяка Е34-ка с борд я има тая ръчка
мойта няма![]()
Не несъм още сложил просто не мога да намеря такава още тука по Пловдив.Иначе от нея сменяш функциите на борда които показва на него ако пък колата е с чек контрол съответно и на дисплея на таблото

- SaSo
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:BMW5820iA написа:dinozab написа:Всяка Е34-ка с борд я има тая ръчка
мойта няма![]()
Не несъм още сложил просто не мога да намеря такава още тука по Пловдив.Иначе от нея сменяш функциите на борда които показва на него ако пък колата е с чек контрол съответно и на дисплея на таблото
Пиши на Stoni Дино ще ти я намери и ще ти я прати...Много е точно момчето...Аз не за първи път купувам разни неща от него...До сега е бил много точен...
- dinozab
-
-
SaSo написа:dinozab написа:BMW5820iA написа:dinozab написа:Всяка Е34-ка с борд я има тая ръчка
мойта няма![]()
Пиши на Stoni Дино ще ти я намери и ще ти я прати...Много е точно момчето...Аз не за първи път купувам разни неща от него...До сега е бил много точен...
Нещо са го ядосали в ПРОДАВА и видях че е писал в една тема че спира да доставя части вече

- SaSo
- старши ентусиаст
-
dinozab написа:SaSo написа:dinozab написа:BMW5820iA написа:dinozab написа:Всяка Е34-ка с борд я има тая ръчка
мойта няма![]()
Нещо са го ядосали в ПРОДАВА и видях че е писал в една тема че спира да доставя части вечеНезнам нещо е станало
Пиши му на лично на момчето ще ти отговори... Няма да имаш проблеми...Много е точен...
- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
колиеги нека задам и аз един въпрос, извинявам се предварително ако е зададен някаде по темата и съм го пропуснал.'
Карам М50Б20. скоро ще става автоматик и ще се сдобие с електрониката и табло с чек контрол. разбрах че самото табло има кодинг плуг-чип.трябва ли и има ли такъв за 520 за да се смени-като пак повтарям за таблото а не за борда. борда ще го взема по-късно и просто ще го вържа.
Благодаря предварително.
Карам М50Б20. скоро ще става автоматик и ще се сдобие с електрониката и табло с чек контрол. разбрах че самото табло има кодинг плуг-чип.трябва ли и има ли такъв за 520 за да се смени-като пак повтарям за таблото а не за борда. борда ще го взема по-късно и просто ще го вържа.
Благодаря предварително.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
shneider написа: и ще се сдобие с електрониката и табло с чек контрол.
тва маи няма да може да стане
освен ако не смениш цялата инсталация на автомобила
то ако беше лесно всички щяха да си сложат табла с чек

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
stambo_81dg написа:shneider написа: и ще се сдобие с електрониката и табло с чек контрол.
тва маи няма да може да стане
освен ако не смениш цялата инсталация на автомобила
то ако беше лесно всички щяха да си сложат табла с чек
коега електрониката от другата кола отива в моята а тя е имено такава, не очаквам да сложа табло с чек контрол само и да ми тръгне.
Така че въпроса ми остава, има ли такъв чип -кодинг плуг за таблото които мога да закупя за м50б20 така че да ми показва правилни стойности??
- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
ако има кодинг на таблото, то той ще е настроен за колата от която го сваляш.
така че купуваш си един за твоя мотор и го слагаш него, дали на таблото, дали на борда все тая. Номера е да е правилния за твоя мотор.
ПП: само че си мисля че този за таблото не е точно същия чип както този който се слага в борда. Мисля че е комбиниран и за чек функциите...
провери предварително преди да купуваш
така че купуваш си един за твоя мотор и го слагаш него, дали на таблото, дали на борда все тая. Номера е да е правилния за твоя мотор.
ПП: само че си мисля че този за таблото не е точно същия чип както този който се слага в борда. Мисля че е комбиниран и за чек функциите...

- shneider
- кандидат ентусиаст
-
BMW5820iA написа:ако има кодинг на таблото, то той ще е настроен за колата от която го сваляш.
ок мерси .исках само да разбера ако кодинга на таблото може да се сменя както на борда, и дали ще има такъв за м50б20 мотор като те по принцип не излизат с чек контрол..
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Такаа сега до колкото знам за чек контрола има специален модул седящ при бушоните на автомобила, ама трябва да има изградена система май. Виждал съм само на картинка и в реалоем.цоп
Колеги набрах на борда 21 от скритите функции и ми занули всичко. Опасявах се че ще ми се оплези (РРРР) ама не стана така.
Сега ще разбера дали ще се коригират нещата с показанията на горивото и оставащите километри, защото след зануляването ми показва 42 м оставащ пробег. Ще видя по-късно дали и литрите в резервоара е занулило или показва верно.
Курец литрите в резервоара са на 8 и не се променят, имам гориво около 20 някъде. След пълненето ще видим какво ще се случи и дали ще има промяна.
Колеги набрах на борда 21 от скритите функции и ми занули всичко. Опасявах се че ще ми се оплези (РРРР) ама не стана така.

Курец литрите в резервоара са на 8 и не се променят, имам гориво около 20 някъде. След пълненето ще видим какво ще се случи и дали ще има промяна.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?