Спирачен ъпгрейд:)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Re: Спирачен ъпгрейд:)

Мнение от Митко Стоянов » 26 Май 2013, 23:16

Такаааа, време е да забършем праха от темата и да споделя развитието. Спирачките вече са на колата с планки от първия тип, но дооооста по-масивни (хиляди благодарности на Венци E34Power за оказаното съдействие). Всичко си пасна като 5лв в гъдулка :mhihi: и най-хубавото е, че всичко се събра в 16" , въпреки че имах опасения за това. Спирането е коренно различно от преди, днес си поиграх няколко пъти от 120 до 0 и резултата ме удовлетворява.

Изображение
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Май 2013, 17:39

Митко Стоянов написа:Такаааа, време е да забършем праха от темата и да споделя развитието. Спирачките вече са на колата с планки от първия тип, но дооооста по-масивни (хиляди благодарности на Венци E34Power за оказаното съдействие). Всичко си пасна като 5лв в гъдулка :mhihi: и най-хубавото е, че всичко се събра в 16" , въпреки че имах опасения за това. Спирането е коренно различно от преди, днес си поиграх няколко пъти от 120 до 0 и резултата ме удовлетворява.

Изображение

Това е много добре, а ще споделиш ли чертежа на планките, и типовете болтове които си използвал? Типа стомана и дебелината използвана за самите планки? Как бяха изрязани планките? Ако е лазарно може ако искаш направо да споделиш файла използван от теб. Все пак форума е да си помагаме, а не всеки да открива топлата вода и после само да се хвали.

Честито!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 27 Май 2013, 23:40

Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планки :mhihi: Иначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата :mhihi: Определено това е рецептата за предни спирачки, за задни е ясно.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 28 Май 2013, 14:47

Митко Стоянов написа:Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планки :mhihi: Иначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата :mhihi: Определено това е рецептата за предни спирачки, за задни е ясно.

Олио, олио, но като изскочи някое куче пак си трябва спиране :) Макар и от 50-60 км/ч. И все пак ако някой може да ги пусне тези планки като размери, чертеж или направо файл готов за машината за лазерно рязане, нека го направи.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 28 Май 2013, 14:54

Zubcho написа:
Митко Стоянов написа:Имах намерение да ги споделя....с някои, ма нямаше кой да ги разчертае, пък аз съм скаран с това. То и на това олио, кусур са ти и планки :mhihi: Иначе се разработиха перфектно, педала е адски мазен и при всяко лекичко натискане си търся цигарите из колата :mhihi: Определено това е рецептата за предни спирачки, за задни е ясно.

Олио, олио, но като изскочи някое куче пак си трябва спиране :) Макар и от 50-60 км/ч. И все пак ако някой може да ги пусне тези планки като размери, чертеж или направо файл готов за машината за лазерно рязане, нека го направи.
Ти още малко и ще поискаш да дойда и да ти ги монтирам и обезвъздуша...Виж Майстор Пепи, той много чува петела, ще ги измайстори като стой та гледай, на него файл му не требе :mhihi: :mhihi: :mhihi: или Архитекта :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна Митко Стоянов на 28 Май 2013, 14:58, променена общо 1 път
Изображение

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 28 Май 2013, 14:57

Иво ,какво се правиш на мотика не мога да разбера :roll:
Митака е писал кой вид планки е предпочел(има ги назад в темата);писал е ,че е имало доста тестове до 0 ,които не са били случайни ....като го знам компромис не е направил ,а ти искаш да сподели и всеки гледал бързи и яростни ще вземе да си помисли,че е лесно .......дъно схвана идеята!
благодарил е на Венци,който познаваш ;
та какво повече ти трябва :?: ....гледаш планките ,звъниш на Венци и си готов....
градивен сега няма нужда да се правиш,нали
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 28 Май 2013, 15:31

Митко Стоянов написа:
Zubcho написа:

Ти още малко и ще поискаш да дойда и да ти ги монтирам и обезвъздуша...Виж Майстор Пепи, той много чува петела, ще ги измайстори като стой та гледай, на него файл му не требе :mhihi: :mhihi: :mhihi: или Архитекта :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мите, аз такава импровизация не бих сложил на колата си или на някоя друга. В случая цитирим мотото на Архитекта- "Като направя някоя кола, искам да спя спокойно." ;)

А ти да си жив и здрав и много безаварийни километри с новата придобивка. :yes:

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 28 Май 2013, 15:38

zvetiko написа:
Митко Стоянов написа:
Zubcho написа:

Мите, аз такава импровизация не бих сложил на колата си или на някоя друга. В случая цитирим мотото на Архитекта- "Като направя някоя кола, искам да спя спокойно." ;)

А ти да си жив и здрав и много безаварийни километри с новата придобивка. :yes:
Теб никой не те и кара, но на мен си ми беше наложително заради стилът ми на каране...за последните 6 години не съм имал за дълго БМВ със стокови спирачки.
Изображение

Предишна

Назад към E34