Странно тресене между 90 и 100 км/ч - РЕШЕНО!
Модератор: Технически модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Странно тресене между 90 и 100 км/ч
viper написа:Развитието: 4 нови гуми и тресенето почти изчезна.![]()
Сега тресе съвсем леко при по-рязко ускорение, а като пусна газта - престава. Гледах, че и гуменото каре на кардана е заминало - може и от него да е...
Много пъти съм го писал- всеки гледа отпред,но понякога когато има крива задна гума и се върти на подскоци,това се предава и на предните гуми и колата тресе.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Да добавя и аз нещо- Е34 е много шантава кола. Старата ми 34-ка- М20Б20 бе бетон от всякъде. Вдигал съм преди доста години- като я купих невероятните за мислене дори /щото карахме Москвичи/ 200 км/ч и то много, ама мноого начесто, без никви вибрации.,, но ми износваше едната задна гума настрани. То тогава майсторите правеха Волги и Жигули, щото Москвичите не се разваляха
и така и не разбраха какво и беше, викаха ми сваляй тва-онова и аз им теглих една нашенска и я карах така пет-шест години. После, като взех следващата /с екстри
- М50Б20/ реших да постегна старата, щото я давах на близък човек. Смених доста неща отпред, оказа се и че има за смяна доста неща отзаде. Тампони на моста щях да сменям и разни камбанки там, когато с мойсторчето, дето почнахме да я правим- забелязахме, че нещо моста не е как си трябнва. Извадихме го и що да видим- с просто око се вижда, че задният мост е крив
Тя затва ми е износвала пойче едната гума, мама и стара
И решението- според майстора- бой с чука, според мене- нов мост. Оня вика- "Ти луд ли си бе, толко години си я карал с крив мост, като го изпрайм ще кара още повече!!" Речено-сторено,, изправихме го с големия чук, сложихме го и се кара вече години без да е мръднала изобще. Та, споделих и на други колеги тогава- всички ме гледат като хлопнати с дъска по главата. Странно, но никво тресене, никви вибрации, нищо фрапиращо, а моста бил крив на макарон. Старият собственик е бил катастрофирал с нея и удара е бил отзаде, като е ударена джантата. Нямам идея какви са били пораженията, това е станало преди повече от 10 години, но колата си кара много километри с крив мост, а от дисбаланс на предно колело с 10 грама започваше да тресе ужасяващо волана. Каквито и поражения да има, единствено гумите "събарят" тая кола. Просто- трея си караме с нови гуми, ако ще и колата да е пред разпад. Споделих историята, щото при друг модел автомобил би било невъзможно това.
Поздрави на всички колеги

Поздрави на всички колеги

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Днес имах време да се разходя по майстори и какво да видя новите тампони на горните криви носачи от 750li са заминали тотаааално ( за 1000 клм ) ..Подозренията ми са,че майстора ги е стегнал на повдигната кола,друго обяснение нямам !?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
BABHOMED написа:Днес имах време да се разходя по майстори и какво да видя новите тампони на горните криви носачи от 750li са заминали тотаааално ( за 1000 клм ) ..Подозренията ми са,че майстора ги е стегнал на повдигната кола,друго обяснение нямам !?
Боклуци брат , на 2 коли заминаха за 1 година..Полиуретан майка , това е решението.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Колега това не е боклук а ултра боклук ...Дори оригиналните ми тампони които са 17 години бяха леко нацепени но не и разкъсани дето само те и колата знаят на колко километра са .А тези за една разходка извън града станаха на мокра тоалетна хартия !?!?!?!?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Аз мисля, че и най-калпавите тампони (турски, китайски, малайзийски...) да сложиш, все ще изкарат 10К км. За мен твоят случай си е чист некадърен монтаж 

BABHOMED написа:Днес имах време да се разходя по майстори и какво да видя новите тампони на горните криви носачи от 750li са заминали тотаааално ( за 1000 клм ) ..Подозренията ми са,че майстора ги е стегнал на повдигната кола,друго обяснение нямам !?
Има го и това , лично си го причиних преди доста време

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Добре де, малко не ми е ясно как точно става номера със стягането на замята, като гумата пречи, и то доста.
ето с такъв подемник
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
LiTtLeRoCk написа:Добре де, малко не ми е ясно как точно става номера със стягането на замята, като гумата пречи, и то доста.
На канал или повечко крикове или повечко фантазия с подпори на колелата имитирайки стъпила предница макар че е дигната да влезе човек отдолу. Всички подвижни части носачи , биалетки завършващи с тампони ( изключая шарнирен болт ) се стягат окончателно на нормално стъпила на земята кола с цялата си тежест. Ама съм говорил с приятел дет има сервиз казва мързи ги да идат на канала да ги затегнат при все чче имат и на разположение и подпирачки високи ако е работена колата вдигната на подемник .
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Мерси за отговорите.По същия начин ли стои въпроса и с полиуретановите тампони.Понеже преди няколко дни сложих такива, но смених носачите на подемник, ако вече не е късно да поправя нещата.
LiTtLeRoCk написа:Мерси за отговорите.По същия начин ли стои въпроса и с полиуретановите тампони.Понеже преди няколко дни сложих такива, но смених носачите на подемник, ако вече не е късно да поправя нещата.
Там мисля не е така щото ако не се лъжа втулката е отделно от демпферната част( самия полиуретан ) и винаги е възможно въртене между тях, нали се мажат яко с морска грес то затва и проскърцват след време . При гумените има връзка ( тип вулканизация ) между метала и гумата и въртене е невъзможно , а се получава усукване което е пагубно за тампона.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
LiTtLeRoCk написа:Мерси за отговорите.По същия начин ли стои въпроса и с полиуретановите тампони.Понеже преди няколко дни сложих такива, но смених носачите на подемник, ако вече не е късно да поправя нещата.
Плюсове , минуси , впечатления ? дай някоя снимка

за мен най големия плюс е като заковеш от 160 не трепва волана.

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:LiTtLeRoCk написа:Мерси за отговорите.По същия начин ли стои въпроса и с полиуретановите тампони.Понеже преди няколко дни сложих такива, но смених носачите на подемник, ако вече не е късно да поправя нещата.
Плюсове , минуси , впечатления ? дай някоя снимка![]()
И с български плътни в махалата ги правеха пак не трепваше брат. Съвкупност от повечко фактори е това поведение на колата няма да са само тампони макар че е много важно да държат яко.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
vladobate написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:LiTtLeRoCk написа:Мерси за отговорите.По същия начин ли стои въпроса и с полиуретановите тампони.Понеже преди няколко дни сложих такива, но смених носачите на подемник, ако вече не е късно да поправя нещата.
Плюсове , минуси , впечатления ? дай някоя снимка![]()
И с български плътни в махалата ги правеха пак не трепваше брат. Съвкупност от повечко фактори е това поведение на колата няма да са само тампони макар че е много важно да държат яко.
.......те липсваха само ,

67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5