Прекъсва при загрят мотор
Модератор: Технически модератори
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Прекъсва при загрят мотор
Пиши на SASO , неговата беше такава , ако му е останало нещо..
Иначе кво да правиш м52 сложи и се радвай на е34ката. 23ка 28ца , квото и да сложиш ще си все ухилен
Иначе кво да правиш м52 сложи и се радвай на е34ката. 23ка 28ца , квото и да сложиш ще си все ухилен

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
JIKI_RACER написа:Пиши на SASO , неговата беше такава , ако му е останало нещо..
Жики аз ти звънях днес поне 3-пъти ама ти не ме отрази грам! Сега ще го издиря колегата...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
И 8 пъти да звънеш телефона остана в къщи
.

- Kregec
- ентусиаст
-
Еми то друго няма да стане. Както и да е като го видиш чукни ми да те набера да говоря за нещо с теб...
- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
Има ли разлика в Сименса със и без ванос?Че самия ванос не е ли просто допълнителна механична част или има разлика и в електрониката? 

Simens-a без Ванос няма детонационен контрол (датчици) и се води MS40, докато при Ваноса има тези датчици (2 броя) и версията е MS40.1 - това е принципната разлика.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
А ако се сложи пренаписан комп 40.1 със софта за 40ката какво ще стане ? няма ванос
май ще се пробва.

- Kregec
- ентусиаст
-
Така колеги след страшно много писаници и перипетии най накрая се оказа гурливия датчик на кол. вала. Днес пробвахме друг работещ датчик оригинал втора ръка и машината проработи. Сега остава само да се дооправят някои неща още и живот и здраве тази вечер или утре ще потъркам гъзягата. Вече нямам търпение да си потъркам гъзягата на кожичката. Тези дни ще обощя подробно какво се правеше и проверяваше по колата докато се уверим, че е наистина този мизерен датчик. Знам че много колеги казаха, че е от него но на мен не ми се вярваше защото го сменях скоро с чисто нов.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Егати сагата егати сериала.....Дано да е от датчика колега !
Поздрави Д.
Поздрави Д.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Kregec
- ентусиаст
-
Ами колега вчера ходих до сервиза запалих ме я загря си работи близо час и нямаше прблем. Според моя майстор това е бил проблема и компа също. Имало е прекъсната пътечка на платката, която е била възтановена и е презаписан софтуера. Сега вече трябва да е ОК и да няма повече проблеми. Инсталацията е прекарана на ново, защото старата е била рязана на места и вързвана и е било манджа с грозде. Изглежда датчика който купувах преди три месеца и бил някакъв дефектен. Сега сложих оригинален на сименс но втора ръка. Независимо че инсталациата е нова и е презаписан софтуера със стария датчик не иска да работи. Започна да дава всички възможни грешки с него за които може да се сетите. Когато колега от форума дойде с другия датчик, който си е Сименс но оригинал всичко се оправи. Започна да си работи корекно и дори загряла не дава никакви грешки. Въпроса е че вече след такава голяма сага се оказа това което не исках да повярвам, че е от него. Пречината е че си мислех, че щом е нов на 3 месеца не би трябвало да дава проблеми. Но след обстойна проверка и елимениране на нещата едно по едно накрая всичко клонеше към датчика.
Това което е проверено докато се стигне до тава са следните неща:
Проверка на цялата инсталация от компа нататък;
Прозвъняване на всички кабели;
Смяна и обновление на инсталацията (защото како казах бяха рязани кабели и навързвани);
Проверка на компа, обновяване на пътеча на платката и преинсталация на софтуера;
Проверка на датчик на колянов и разпределителен вал;
Проверка на свещи и бубини и смяна на свещи с нови;
Общо взето това е което е правено по този проблем. И един съвет към колегите с такъв или подобен проблем: независимо от това колко сте сигурни, че датчика Ви на кол. вала работи си намерете от колега работещ и пробвайте. Давам този съвет за да не става такава сага като моята и да седите 3 седмици без кола. Демек започне ли да не пали или да има мойте симтоми коитоп описах в предните постове 99,9% е датчика на коляновия вал. Проверете първо него и ако не се оправи проблема тогава вече търсете проблема по горе описаните точки.
Последно нещо да добавя, има вероятност когато направи нещо подобно да е и от температурния датчик. Един вид когато се прецака дава грешни данни на компютъра на колата и компютъра се шашка. И последно ако мени обороти или не подържа последния варянт е стъпковото моторче. Това са неща които да провери при симтоми като моите или подобни.
Това е от мен за сега благодаря на всички които писаха и даваха мнения по въпроса. Надявам се вече от сега нататък да нямам проблеми и се пожелавам само безаварийно каране и километри.
Поздрави...
Това което е проверено докато се стигне до тава са следните неща:
Проверка на цялата инсталация от компа нататък;
Прозвъняване на всички кабели;
Смяна и обновление на инсталацията (защото како казах бяха рязани кабели и навързвани);
Проверка на компа, обновяване на пътеча на платката и преинсталация на софтуера;
Проверка на датчик на колянов и разпределителен вал;
Проверка на свещи и бубини и смяна на свещи с нови;
Общо взето това е което е правено по този проблем. И един съвет към колегите с такъв или подобен проблем: независимо от това колко сте сигурни, че датчика Ви на кол. вала работи си намерете от колега работещ и пробвайте. Давам този съвет за да не става такава сага като моята и да седите 3 седмици без кола. Демек започне ли да не пали или да има мойте симтоми коитоп описах в предните постове 99,9% е датчика на коляновия вал. Проверете първо него и ако не се оправи проблема тогава вече търсете проблема по горе описаните точки.
Последно нещо да добавя, има вероятност когато направи нещо подобно да е и от температурния датчик. Един вид когато се прецака дава грешни данни на компютъра на колата и компютъра се шашка. И последно ако мени обороти или не подържа последния варянт е стъпковото моторче. Това са неща които да провери при симтоми като моите или подобни.
Това е от мен за сега благодаря на всички които писаха и даваха мнения по въпроса. Надявам се вече от сега нататък да нямам проблеми и се пожелавам само безаварийно каране и километри.
Поздрави...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Само не разбрахме ракия ли ше пием или бира ? Салата или кюфтета ?

- Kregec
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Само не разбрахме ракия ли ше пием или бира ? Салата или кюфтета ?

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
да използвам темата, понеже проблема ми е подобен, ама доста по-странен. обаче се случва само при запалване и ако оставя колата да постои няколко минутки на място - оборотите започват да играят и тя да се тресе. ако реша да тръгна и оборотите тръгват да падат и колата забива все едно няма мощност, но подавайки газ в последствие си тръгва и тогава проблема го няма. тоест няма го при движение. при изфорсирване на двигателя се оправя проблема.
другото е, че се получава не само при загрял мотор - тоест ако е стояла цялата нощ и я запаля на сутринта и няма нищо. обаче отивам до бензиностанцията дето е на по-малко от 1км от паркинга тоест 1-2мин макс и съм там и колата съответно не е загряла до средата все още. и така след като запаля след това се получава гореописаното прекъсване. иначе при загрял мотор се получава винаги - тоест паля и почва да прекъсва - ако изфорсирам двигателя обаче всичко се оправя и оборотите си заспиват. след това дали при движение или работа на място - няма проблеми с оборотите.
и другото интересно е, че понякога когато съм я запалил и започне проблема, ако я изгася и запаля пак проблема го няма.
на диагностиката не показва нищо. някакви идеи?
другото е, че се получава не само при загрял мотор - тоест ако е стояла цялата нощ и я запаля на сутринта и няма нищо. обаче отивам до бензиностанцията дето е на по-малко от 1км от паркинга тоест 1-2мин макс и съм там и колата съответно не е загряла до средата все още. и така след като запаля след това се получава гореописаното прекъсване. иначе при загрял мотор се получава винаги - тоест паля и почва да прекъсва - ако изфорсирам двигателя обаче всичко се оправя и оборотите си заспиват. след това дали при движение или работа на място - няма проблеми с оборотите.
и другото интересно е, че понякога когато съм я запалил и започне проблема, ако я изгася и запаля пак проблема го няма.

на диагностиката не показва нищо. някакви идеи?

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Мотора 1.8 ли е?
Газ има ли?
Това на бензин ли го прави или?
Газ има ли?
Това на бензин ли го прави или?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
61 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5