Формула за добре монтирано АГУ на м50б20 24 волта.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Формула за добре монтирано АГУ на м50б20 24 волта.

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Дек 2011, 19:36

Turbo_Ted написа:още една тема върви към ключ... :cop:

Нещо пречи ли ти ?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от mongodim » 05 Дек 2011, 20:15

Браво значи бай Петко.

Отивам да си хвърлям маторя изпел си е песента и е за боклука или да си скъсам шоферската книжка че явно не съм се научил да карам.

biem_w Споделете моля ви са какви модификации сте правиле на тази магическа М50Б20-ка. Кой ви е регулирал газовата . Каква марка е ГУ.

Колега biem_w не бъдете стиснат сиидвайте тази съкровенна информация с нас простите люде та да може и ние да се порадваме на благото господне ( демек извънградско под 10 л/ на 100 и градско ..... ох извинявам се неможах даже да го възприема).

А сега сериозно някой моля ви се да изрови голямата книга от прозводителя на този велик за времето си мотор М50Б20 и да цитира Ханс какъв разход му дава . Лично аз гледах едно ръководство за експлоатация (беше написано на руски и затова не твърдя че е достоверно ) където градският разход беше 14 на сто (с бензин от германия а не кръщаван в българия със секви мизерии ) и то при нов матор (нашите 15 годишни матори са поне на 300 400 иляди километра че и повече ).

Ако някой мераклия да закупи таквоз возило с таков матор чете тази тема нека не се заблуждава разхода на бензин на тази иначе чудесна кола е 10.5~11 на сто извън градо и 15~17 в градо , като стилът на каране не се отразявай кой знае колко . При градксо каране разхода се качва чувствително зимно време (клони към 20) ако разстоянията са къси 3~4 километра , т.е. колата се кара предимно студена и харчи като разпрана.

За да получи съответните цифрички ако ще монтира газ да умножи по да кажем 1.2 . Разлика в разхода на пари/ гориво между обикновенна газ (с ламбда контрол) и газов минжекцион няма , с газов инжекцион се регулира и работи по добре нищо повече.

Успех на ентусиастите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Дек 2011, 20:43

Ааааа,що ключ бе :) Винаги са ми били интересни газаджийски теми в които някой е сънувал мокър сън за сънуван от всички разход и като го полазят хората с въпроси как се постига това,отсреща мълчание :mhihi: Ми и ние искаме бе .. и ние искаме колите ни да харчат колкото 1,4 мотори на газ, градско :mhihi: Обаче никой не издава тайната и само единици газифицирани собственици са открили ключа от палатката,като я пазят като светия граал и накрая темата се локва,без никой останал да се е облажил...

А пък като стане дума за облози и пълнене на бутилки/резервоари и всички се покриват. И аз да кажа ,че мойто М42 харчи 9 газ градско и 7 извън и аз няма да се навия на облог :mhihi: А не е като да нямам 80хил. км на ГИ и да не знам на какво е способно ;)

Не локвайте темата,моля ви ...интересна е :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Дек 2011, 21:15

plradev написа:Ааааа,що ключ бе :) Винаги са ми били интересни газаджийски теми в които някой е сънувал мокър сън за сънуван от всички разход и като го полазят хората с въпроси как се постига това,отсреща мълчание :mhihi: Ми и ние искаме бе .. и ние искаме колите ни да харчат колкото 1,4 мотори на газ, градско :mhihi: Обаче никой не издава тайната и само единици газифицирани собственици са открили ключа от палатката,като я пазят като светия граал и накрая темата се локва,без никой останал да се е облажил...

А пък като стане дума за облози и пълнене на бутилки/резервоари и всички се покриват. И аз да кажа ,че мойто М42 харчи 9 газ градско и 7 извън и аз няма да се навия на облог :mhihi: А не е като да нямам 80хил. км на ГИ и да не знам на какво е способно ;)

Не локвайте темата,моля ви ...интересна е :lol:

Ти ще караш пред мен или зад Биемвитто , ще ти налея 7 литра газ и на теб , ма Бимеви 8.5 , на мен ще си сложа 12.

Готов съм и винетка имам. Лукойла на Овърдрайв - отбивката за Велинград след тунера и обратно , 130 на автопилота и зареждаме на петрола после или на лукойл пак.
При съвпадане на обявения от вас разход АЗ поемам газта. 130км са.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 05 Дек 2011, 23:42

симпатяги :mhihi: груго си е да гори 20 ... и да викаш уауу карам е34 :mhihi: аз като карах е65ца.. чи то и тя гори 14-15 и за нея ли ще спорите ?
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 06 Дек 2011, 0:07

Тази тема отива на никъде, както всички теми за разход на гориво, и я заключвам превантивно.

Предишна

Назад към E34