Газова уредба на Е34 520i
Модератор: Технически модератори
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Re: Газова уредба на Е34 520i
именно - не че не се случват шитните но не са правило...по скоро е въпрос на качество и поддръжка
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
kraininski написа:сместа газаджиите я регулират за 10 лв...ама както трябва на стенд....а кви са тея свещи по 30 000км ве....свещи на газ се сменят на 10 000 кмс нжк или беру
Въпрос на вкус

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Една свещ или работи, или не. Не са редки случаите в които с едни свещи могат да се изминат дори над 50 000км. Изобщо - една свещ може да се ползва дотогава, докато има централен електрод и съответно разтоянието между електродите може да се регулира по нормата.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Нищо ама НИИИИИИИИИЩО подобно....свещите имат своите харектеристики или по точно искарата която създават...една свещ може да работи и 500 000 км но след първите 20 000 тя вече е непълноценна, износена, поради простата причина че създадената искра не е с такива свойства каквито мотора и горивната смес го изискват(инфо има в гугъл много) а когато сме на газ тези малки в началото отклонения и непълноценности водят до детонации....питай който искаш газаджия всеки ще ти каже че смяната е задължителна на 10 000 ако искаш всичко да е ок
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Няма какво да ги питам газаджиите - то ако ги питам тях обикновенна уредба никога не може да стане на кола пълен инжекцион, особенно ако е с пластмасов колектор, щото постоянно ще гърми, ще кърти дебитомери и колектори и прочее тъпотии. Аз обаче на такива съмнителни индивиди не вярвам, сложих си уредбата, центровах си я и нито ми е гръмнало досега, нито съм изкъртил дебитомер. Та същата работа и със свещите - има нещо вярно в това, ама не е чак така както газаджиите го изкарват. Едва ли не ако не ги смениш на 10 000 ще започне да гърми през 100 метра, ще спре да пали и ще гори 30/100
Сега точно такъв експеримент смятам да проведа - свещите в момента са на около 4000 км, и няма да ги сменя докато не направя с тях 20-30 000, разбира се ако нещо не е както трябва ще ги сменя веднага т.е. по рано. Да видим дали теорията на газаджиите е вярна. Аз залагам че не е. Поне до 20-30 000км на свещите - проблем няма и не трябва да има според мен.
Сега точно такъв експеримент смятам да проведа - свещите в момента са на около 4000 км, и няма да ги сменя докато не направя с тях 20-30 000, разбира се ако нещо не е както трябва ще ги сменя веднага т.е. по рано. Да видим дали теорията на газаджиите е вярна. Аз залагам че не е. Поне до 20-30 000км на свещите - проблем няма и не трябва да има според мен.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Ей, какви са тия 10 К за свещи бре, излиза че на всяка смяна на масло и свещи трябва да сменям. Пълни глупости са това и този който Ви ги вкарва в главата тия простотий ви е хванал за канарчета, понеже се славиме с безупречната подръжка на колите и хоп "ся щи дам/продам" едни свещи с 4 "мравки да върлят въглища у котела", щот мойте свещи са най-добрите и колата "шъ въри по-добре". Простата причина е, че трябва да върви алъш-вериша и да става търговията, а това с вървежа е с много неизвестни фактори включаещи психологията на човека. Айде, че стана дълго и трябва да си ходя, чао засега.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
По книжка свещи се сменят на 30 000 км ако не ме лъже паметта. Та на газ ако приемем че свещите се износват повече, което мен лично ме съмнява, то най-малкото това ще е видимо чрез по-бързо износване на централния електрод. Другото са приказки на хора които по всякакъв начин гледат да ти вземат парите - автомонтьори, газаджии, производители и дистрибутори на авточасти и т.н.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Shishmanov написа:По книжка свещи се сменят на 30 000 км ако не ме лъже паметта. Та на газ ако приемем че свещите се износват повече, което мен лично ме съмнява, то най-малкото това ще е видимо чрез по-бързо износване на централния електрод. Другото са приказки на хора които по всякакъв начин гледат да ти вземат парите - автомонтьори, газаджии, производители и дистрибутори на авточасти и т.н.
простичко купуваш си нови свещи, мериш с луфтомер колко е разстоянието, караш 20 000км и мериш пак, на 30 000 мериш пак и си правиш изводите.
В тунинг подфорума имаше една тема където се обсъждаше точно тази тема - какво да е разстоянието м-у електродите според мотора ---> според компресията, дали има турбо и тн.

- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Разбира се че точно това смятам да направя колега. Разтоянието между електродите го проверявам и регулирам на всеки 10 000км
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
не съм много сигурен, ама я кажете дали няма значение и състоянието на електрода вътре, под керамичната обвивка? щот ми се е случвало преди години като го дръпна с клещи и да се измъква целия електрод...демек може вътре да е прекъснат и това, че разстоянието отвън е регулирано нищо да не значи?
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
Ако електрода е прекъснат, то тогава свещта няма да работи.
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
няма такова животно като точен пробег на свещ,има различни свещи с различен пробег,от 20 000 до над 100 000
ето каталог за различно качество свещи,доло пише колко км изкарват и на какво гориво
http://www.brisk.cz/page.php?page=2000

ето каталог за различно качество свещи,доло пише колко км изкарват и на какво гориво

http://www.brisk.cz/page.php?page=2000
- gi4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: -ше Е34 525 м50
що да не работи, ако е прекъснат?! ако искрата прехвърля разстояние от 0.8 примерно между електродите, що да не прехвърли вътре 0.1 - 0.2?
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Колеги кажете тогава читав газаджия в района на София, че от 2 години само се чуда дали да слагам.... да бех сложил тогава досега целата кола щех да съм избил...
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв