Колко харчи Е34 525tds?
Модератор: Технически модератори
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: Колко харчи Е34 525tds?
Не виждам какво толкова има за чудене да не говорим за разхода за дълги преходи с нормално темпо! Последно преди да спра да карам колата пътуване от Варна до Рибарица, там разходки и т.н и обратно - 1200 км. с 80 л. гориво после отново замерено до горе с нафта....
\MITETO\ DSB написа:ivan. написа:Разход от тип-а на 6/100 е напъно постижим за тдс![]()
Примерно 100км/ч,1500 оборота на мотора,темпомата на ОN,като поддаването на газ се прави само от ръчката за темпомата-при това положение и читав тдс,тазхода е 5/100
Иване ти ме уби.![]()
![]()
Мите горе съм го написъл,ама това са идеални условия,в които никога не си караме колите.
Аз съм го засичал-30 км на темпомат с ел.охлаждаща перка,пълен резервоар,зареждане от една и съща колонка...да допълня-разтеглени вериги и гнп на макс.
Да изпозвам темата пак да се повторя-тдс не е калпав мотор,но редко се подържа и центрова правилно.
П.П2 и аз залагам за написаното от мен в тая тема.
п.п3 тдс гори по-малко от 1.9 тди.
П.П4 СЕГА МЕ ПИТАЙ ЗАЩО СЕ КЪЛНА В ТОЯ МОТОР
.......последно - и дребни неща могат да докарат разхода на тдс до 20 /100

by ''kompleksa''
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Е значи мойто корито има някакъв генерален проблем щом харчи 15/100. Явно никой не може да го открие.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
ivan. написа:Разход от тип-а на 6/100 е напъно постижим за тдс![]()
Примерно 100км/ч,1500 оборота на мотора,темпомата на ОN,като поддаването на газ се прави само от ръчката за темпомата-при това положение и читав тдс,тазхода е 5/100
Ванка, знам за високите ти познания относно ТДС-а , но немога да го повярвам това, даже и да го видя с очите си ......
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Прясно, прясно получих един от ключовете на палатката
поръчано с любезното съдействие на Митко

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Peter Angelov написа:Прясно, прясно получих един от ключовете на палаткатапоръчано с любезното съдействие на Митко
![]()
това е едно добро начало

сега ти остава само самия модул на темпомата да намериш, ако го нямаш де
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
ZLATEN написа:Peter Angelov написа:Прясно, прясно получих един от ключовете на палаткатапоръчано с любезното съдействие на Митко
![]()
това е едно добро начало
сега ти остава само самия модул на темпомата да намериш, ако го нямаш де
Има си го фабрично, нали е ТДС

Само трябва да си поиграе да го монтира.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Дам Забе само трябва да монтирам въпросната ръчка 

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
Zubcho написа:
Само трябва да си поиграе да го монтира.
верно че така беше при дизелите ...
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
- №0123456789
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525tds
- Мечтае да кара: Винаги BMW
№0123456789 написа:Колеги! В крайна сметка направих бартера и сега си карам тдс-ката и съм много доволен от нея. Засякох разхода на извънградско от пълно до пълно и е 7л./100км. при скорост от около 90-120км/ч. и то по маршрута София- Сандански и обратно.
Сега в неделя го засякох по същия маршрут но при тежки зимни условия и резултата е 7,81л./100км. или за 320км- 25 литра "алпина дизел" ! Дано все да е така!
Весели празници колеги!

exigo написа:ivan. написа:Разход от тип-а на 6/100 е напъно постижим за тдс![]()
Ванка, знам за високите ти познания относно ТДС-а , но немога да го повярвам това, даже и да го видя с очите си ......
Както казах разхода е реален,но е засечен в идеални условия,в които никога не си караме колите.Засичането ми беше:
-разстояние 30км:
-скорост 100-110км/ч;
-обороти на мотора 1500;
-изминатото разстояние е на темпомат;
-разход -1600грама нафта за разстоянието;
-температурата на 12 часа;
-без виско съединител(колата беше е ел.перка);
-засичането съм направил на принципа пълен -пълен ,от една и съща колонка.15км в едната и 15 км в обратна посока.
В реални условия е 12/100 градско ,6.5/100 извънграда(при екстремно шофиране от тип-а газ спирачка-8,5 ...9/100 макс извънградско).

by ''kompleksa''
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
е не мога да не бъда афектиран....такам най-напред да почна от там че имам автопилот....и за разлика от всички тук имам чисто нов на 5000км мотор тдс
разходите които нчкои колеги споменават не само че са непостижими, нещо повече те са 1-2-3 литра под обявените заводски такива което е просто смешно....така че нека пак да обясня....имам опит и със стари мотори а вече и с чисто нов....извода винаги е бил един и същ - градско софия - 10.5-11.5 извънградско с каране с ограниченията на скоростта - 8.5-10 ни повече, ни по-малко
разходите които нчкои колеги споменават не само че са непостижими, нещо повече те са 1-2-3 литра под обявените заводски такива което е просто смешно....така че нека пак да обясня....имам опит и със стари мотори а вече и с чисто нов....извода винаги е бил един и същ - градско софия - 10.5-11.5 извънградско с каране с ограниченията на скоростта - 8.5-10 ни повече, ни по-малко
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- kraininski
- ентусиаст
-
и да добавя че новия мотор е по икономичен с може би половин литър или малко по-малко
- kraininski
- ентусиаст
-
бахти караме близо двутонни коли на 15+ години, 2500 кубика, 6 цилиндрови, с гуми 195+ и ми говорите за некви разходи от по 5 литра....ае бе баси писна ми да чета в тоя форум за тея разходи само глупости....бмв гори и то доста....изключенията са само бмв които горят повече от нормалното....обратен вариант няма