Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем отново - UPDATE
Модератор: Технически модератори
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Не загрява въпрос? Готово :) - Проблем отново - UPDATE
bace_martu написа:Колега тая вода току така не може да изчезне в атмосферта. Имаш някакъв теч. Следи си постоянно колата за течове, за да разбереш къде точно е проблема. Не може просто така да доливаш по 700 грама годишно.
Аз си доливам а течове нямам ( и маркучите бяха чистак бърсак нови и оригинални като ги купих от Вари преди 3 години) , просто няма как годишно да няма някакво такова минимално доливане, ако ще космически кораб да кара човек

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
ами и аз не мога да вида нещо да тече като че ли... , евентуално да не би нещо гарнитура ?
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
_65536_kb_sec_ написа:bace_martu написа:Колега тая вода току така не може да изчезне в атмосферта. Имаш някакъв теч. Следи си постоянно колата за течове, за да разбереш къде точно е проблема. Не може просто така да доливаш по 700 грама годишно.
Аз си доливам а течове нямам ( и маркучите бяха чистак бърсак нови и оригинални като ги купих от Вари преди 3 години) , просто няма как годишно да няма някакво такова минимално доливане, ако ще космически кораб да кара човек![]()
![]()
![]()
Еми да ти кажа значи космическият ти кораб явно има нужда от космически сервиз, защото 700мл антифриз годишно си е супер много. Успех !
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Да направя една заверка..За колко време е нормално да загрее М50Б25 защото ми прави впечатление че си иска доста движение..Всяла сутрин минавам около 2клм до работа градско (без светофари) и стрелката едва минава синята зона (това при околона температура около 3-5градуса)..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

И при мене не загрява бързо, явно е нормално това. Първите 10 минути няма грам парно (2-3 км) и стрелката не мърда. Ако я изрежа да хване някое зелено, загрява бързо..
Еми супер много е да загубиш 3литра за 3минути и пак тогава ти е достатъчен и един майстор да ти прави главата. А на наште дъртюги е повече от нормално тоя разход пък и е супер относително ,че не се знае кой как кара, по колко годишно в кви условия и т.н. И всеки знае на колко градуса включва ел. перката да охлажда ( помагайки на виското ) пък и да не знае със сигурност са към 100-те градуса ( има малка разлика бензин дизел ) е те тогава кво се случва с охлаждащата течност, ми много просто водата в нея променя агрегатното си състояние и оттам се вдига налягането в системата и понякога хоп през предпазния клапан на капачката , точно както е описал колегата " в атмосферата" . Съвсе-е-ем друг е въпроса в каква точно форма са двигателите на всеки от нас и е ясно, че ще има разлики , но случая граничи с нормалното. А за загряването , при споменатата околна темп. е нормално да вдигне само до синьото , пък за парното ще дойде ма 10 минути 2-3км си е направо максимална 18км/ч демек като застудее не очаквайте да се топлите докато хопнете до работата , просто си иска поне 30-40% повечко време или километри ( пак е относително ) за да загрее.
При мен е следното колата ми дига темперадура точно над синията черта парното ми духа топло отново ли проблема е в термостата или някуде другаде като е топло времето от сорта на 15-20 градуса дори и повече стрелката ми е на 12 часа и ме мърда.Та вупроса е трябва ли да сменям термустат или е нещо друго за което аз незнам.
Благодаря предварително!!!
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Spaidi написа:При мен е следното колата ми дига темперадура точно над синията черта парното ми духа топло отново ли проблема е в термостата или някуде другаде като е топло времето от сорта на 15-20 градуса дори и повече стрелката ми е на 12 часа и ме мърда.Та вупроса е трябва ли да сменям термустат или е нещо друго за което аз незнам.
99% проблема ти е в термостата колега

- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
аз пък да се върна към темата, че забравих да споделя какво се случи 
Закарах я на един майстор, дето хубаво ме нахока, че незнам как се обезвъздушава бмв
ала бала гледа я, пробва я напълни я и вика отникаде не тече, нищо не смесва всичко е наред, сигурно ти е прегрявала от това че не е била обезъздушена, та некаде била замръзнала вода дет сам доливал, некви такиви.
Имах да сменям масло в следващите дни и докато течеше процедурата, майстора сучайно видя, че разширитиелния съд съсвсем леко сълзи, демек има пробойна
) , сипахме наква течност дет запушва течове и оттогава всичко е наред 
Поздрави и безаварийни на всички

Закарах я на един майстор, дето хубаво ме нахока, че незнам как се обезвъздушава бмв

Имах да сменям масло в следващите дни и докато течеше процедурата, майстора сучайно видя, че разширитиелния съд съсвсем леко сълзи, демек има пробойна

Поздрави и безаварийни на всички
Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
от трите бмв дето съм карал до сега секо едно ми е губило по малко антифриз....мерил съм за прекомерни водни пари в отработените газове, течове-мечове нищо не е имало нередно и въпреки това си доливам отвреме на време.говорим за М20, М50 и ТДС
иначе...преди време един "майстор" беше готов глава да сваля на един познат на колата М50, щото 2 дни се мъчи да обезвъздуши и така и не успя...толко си могат повечето
иначе...преди време един "майстор" беше готов глава да сваля на един познат на колата М50, щото 2 дни се мъчи да обезвъздуши и така и не успя...толко си могат повечето
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
не трябва да губи течност нали ввсе пак е затворена система.Ако губи има теч или капачката е за смяна
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4