Относно фреон за климата и пълнене
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Много съм доволен от момчетата в сервиза в Младост 2 зад Рума, знаят какво правят и дават гаранция за работата си.Ето и тел. 0888 816 816
Освен да се сменя филтъра на време, също трябва да се измива радиатора веднъж в годината, поне до където има достъп, на отворен капак, отпред, отзад, лекичко БЕЗ силна струя, не можете да си представите каква гняс изтича!
Освен да се сменя филтъра на време, също трябва да се измива радиатора веднъж в годината, поне до където има достъп, на отворен капак, отпред, отзад, лекичко БЕЗ силна струя, не можете да си представите каква гняс изтича!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
По начало климатиците на немските автомобили изпускат хладилният си агент - фреон. Това се дължи преди всичко на вибрациите на двигателя и различни неравности по пътя. Така, че дори да ви е изпуснат фреона в системата не значи непременно, че имате пропуск в системата.
А имате ли представа колко често трябва да се сменя филтъра на климатика?
Човек се учи докато е прост (Цицерон)
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
VARBAN написа:По начало климатиците на немските автомобили изпускат хладилният си агент - фреон. Това се дължи преди всичко на вибрациите на двигателя и различни неравности по пътя. Така, че дори да ви е изпуснат фреона в системата не значи непременно, че имате пропуск в системата.
За филтъра на климатика - като започне да ти духа слабо като сила на парното си го сменяш това е.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
VARBAN написа:А имате ли представа колко често трябва да се сменя филтъра на климатика?
Аз го сменям със всяка смяна на масло/филтри и след смяната има съществена разлика. В тази мръсотия и прах, в който си караме колите съвета ми е да се сменя често иначе на 2-ра степен на вентилатора, ще духа като на 1-ва и на 3-та като на 2-ра.
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
VARBAN написа:По начало климатиците на немските автомобили изпускат хладилният си агент - фреон. Това се дължи преди всичко на вибрациите на двигателя и различни неравности по пътя. Така, че дори да ви е изпуснат фреона в системата не значи непременно, че имате пропуск в системата.
Ето това мнение много ме заинтригува - какво им е на Немските автомобили и за какви вибрации става въпрос ?
Само да вметна ,че това лято ще ми е 6-то с колата и проблем нямам с климатика никакъв

Георги Пенчев
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
5 литра мисля че към 50лв. трябва да е.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Значи колкото и да не ми се иска да си го призная немските автомобили са по-калпави по отношение на климатичната и охладителната техника, поради простата причина че на тях не им се налага охлаждане солидно количество поради климата в Германия. Лично аз се чудя защо създателите на климатичната система са сложили хартиени филтъри(на възможно най-забутаното място в таблото)
И защо му е необходим на този климатик почти 2кг. фреон. За справка за домашен климатик това количество съответства на стая 30кв.м, а говорим за вътрешен обем на кола било то и Е34. В това отношение японските автомобили са по-изпипани.
А знаете ли немска марка, която произвежда масово климатици?
И защо му е необходим на този климатик почти 2кг. фреон. За справка за домашен климатик това количество съответства на стая 30кв.м, а говорим за вътрешен обем на кола било то и Е34. В това отношение японските автомобили са по-изпипани.
А знаете ли немска марка, която произвежда масово климатици?
Човек се учи докато е прост (Цицерон)
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
te4o написа:А къде се намира филтъра на климатика ? Ясно ми е че е някъде в купето под таблото но каде точно, трудно ли се достга до него?
Трудно трудно ... колко да е трудно - след едно правене на тази манипулация вече ще я правя за под час заедно с чистенето на филтъра и събирането на цялата мръсотия от отделението...
По-точно се намира зад радиаторчето във централната конзола, но пътя за достигане до там минава през търсачката...
Гледам, колега, нов си и ще ти помогна

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... C%FF%ED%E0
и да поблагодаря и аз на колегата за труда и снимковия материал...
ПС: а моя филтър е сменян във ВАРИ2000 срещу нескромна сума, ама не е хартиен, а е нещо като вата (бяла) и я минавам с прахосмукачката и става като нова - другия път направо с водоструйката...
- sniper74
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
dokie написа:te4o написа:А къде се намира филтъра на климатика ? Ясно ми е че е някъде в купето под таблото но каде точно, трудно ли се достга до него?
Трудно трудно ... колко да е трудно - след едно правене на тази манипулация вече ще я правя за под час заедно с чистенето на филтъра и събирането на цялата мръсотия от отделението...
По-точно се намира зад радиаторчето във централната конзола, но пътя за достигане до там минава през търсачката...
Гледам, колега, нов си и ще ти помогна![]()
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... C%FF%ED%E0
и да поблагодаря и аз на колегата за труда и снимковия материал...
ПС: а моя филтър е сменян във ВАРИ2000 срещу нескромна сума, ама не е хартиен, а е нещо като вата (бяла) и я минавам с прахосмукачката и става като нова - другия път направо с водоструйката...
А мерси

П.с Ако не бях нов нямаше ли да ми помогнеш

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3