Окуражаване за покупка на 525TDS E34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Здравейте.

Мнение от Joro2004 » 07 Сеп 2007, 23:41

Не исках да се намесвам, но темата стана доста интересна. Аз карам 520 М50, с газ. Доволен съм много. Вече 4 години станаха, откакто ми служи вярно, около 100 хил. км. съм и навъртял. Разход 10.5-11/100км извънградско и 16/100км градско. Всеки може да сметне какви пари струва това. Спрямо дизела, определено за градско каране това ми излиза по-евтино. А аз карам всеки ден. Не отричам, че е гърмяла, но гасне, паля и това е. Няма маркучи, дебитомери и т.н. Това е цената. От друга страна имам приятели, които имат 525тдс и не съм чувал за проблеми от гореописаните! Направо съм учуден от възможностите на тези двигатели. Вярно, колите им са купувани от Дару Кар и не са сменяли собствениците, като мойта примерно. А сега друг мой приятел, който между другото е шеф на сервиз на БМВ си взе пак 525тдс! Не вярвам да не разбира!!! :mhihi: И понеже и аз водих тази битка със себе си преди време, защото искам да си купя нещо по-ново, разбрах че това определено е страшен двигател, обаче трябва да е поддържан! А в Италия такива няма. Така че ще покарам още малко вярната машина, а после не знам! Дано съм бил полезен!
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 08 Сеп 2007, 20:58

Според мен зависи колегата къде и колко ще я кара. И аз мога да подвърдя че при нормално каране извън градско разхода ми пада 5.5 ~ 6.0 лт на 100 км (което пак си е равно около 10~11 лт на газ като цена) в София около 10~11 лт на 100 км. Относно проблемите с дизелите да чукна на дърво още съм нямал такива и се надявам да нямам, но имам познати с бензинки които доста се чешат какво да направят за да ги отстранят, така че си е до шанс, и то този шанс може да е на негова страна ако много добре си е прегледа преди покупката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 08 Сеп 2007, 21:58

swh_bmw написа:Според мен зависи колегата къде и колко ще я кара. И аз мога да подвърдя че при нормално каране извън градско разхода ми пада 5.5 ~ 6.0 лт на 100 км (което пак си е равно около 10~11 лт на газ като цена) в София около 10~11 лт на 100 км. Относно проблемите с дизелите да чукна на дърво още съм нямал такива и се надявам да нямам, но имам познати с бензинки които доста се чешат какво да направят за да ги отстранят, така че си е до шанс, и то този шанс може да е на негова страна ако много добре си е прегледа преди покупката.
5.5 на 100 :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Re: re

Мнение от martoto » 08 Сеп 2007, 22:07

swh_bmw написа:... при нормално каране извън градско разхода ми пада 5.5 ~ 6.0 лт на 100 км ...

Колега ти си за Гинес!
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 08 Сеп 2007, 22:31

не ми се вярва-ама хич :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 08 Сеп 2007, 22:32

bmwfena написа:газовата бутилка ми е 25литра.тръгнах от Хасково с пълна до горе.оттам в през Пловдив и след това в Пазаржик там градско-работа на място и проби разни отам обратнов Пловдив пак разходка из града и се прибирам преди малко в Хасково..не съм карал повече от 130 ама още не ми е свършила газта а съм минал до тук 252км..стрелката на бутилката е почти в края но има още...айде минете с ТДСса тия километри с 25лв та да ви питам къде ви е кяра че карате дизел :!:

Хасково - София и обратно 460км = 26 литра нафта :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

re

Мнение от slavianko » 08 Сеп 2007, 23:07

mla86 написа:
bmwfena написа:газовата бутилка ми е 25литра.тръгнах от Хасково с пълна до горе.оттам в през Пловдив и след това в Пазаржик там градско-работа на място и проби разни отам обратнов Пловдив пак разходка из града и се прибирам преди малко в Хасково..не съм карал повече от 130 ама още не ми е свършила газта а съм минал до тук 252км..стрелката на бутилката е почти в края но има още...айде минете с ТДСса тия километри с 25лв та да ви питам къде ви е кяра че карате дизел :!:

Ти нали не мислш че и 2.5тдс-а е сразход като твоя :winky:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 08 Сеп 2007, 23:24

колата не е е34 а 325тд с кулер не искам да се заяждам но с удоволствие бих демонстрилар на който иска ;) , имам и темпомат може би това малко помага :dunno:, а и говоря за скорости 90~100 км/ч (по книжка и дават 5.1 при 90км/ч)
поздрави

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 08 Сеп 2007, 23:49

ами възможно е тогаз ама как ще караш 90км/ч ---няква жига ще излети покрай теб ве :!: на мене ми дава 11/100газ при 140-150.
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 08 Сеп 2007, 23:51

mla86 написа:

айде ще караш с мен да видим къв ще ти е разхода :!: :!: само не ми казвай че при 140/км.ч ще ти гори 6 :shock: :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swh_bmw » 09 Сеп 2007, 1:11

то никой не спори че газта е най евтиното гориво в момента, но аз лично много съм доволен от дизела и точно от този двигател, бърз, пъргав, мощен ако го караш нормално дори може да се каже че е економичен (след като се има предвид големината на двигателя и броя на цилиндрите), само с един чип може да се постигне още по добри резултати.
относно темата, ако колегата си купи добър екзепляр сигурен съм че ще остане много доволен.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 09 Сеп 2007, 10:07

swh_bmw написа:...
относно темата, ако колегата си купи добър екзепляр сигурен съм че ще остане много доволен.

Което пак ни връща на липсата на добри екземпляри в БГ и думичката "ако" в цитата :confused:
Дори и да се извее до Германия и да си купи за луди пари читава с докарването и тнт ще се върже на цена на която поне 2-3 години ще си сипва бенз само от разликата :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Сеп 2007, 11:31

swh_bmw написа:то никой не спори че газта е най евтиното гориво в момента, но аз лично много съм доволен от дизела и точно от този двигател, бърз, пъргав, мощен ако го караш нормално дори може да се каже че е економичен (след като се има предвид големината на двигателя и броя на цилиндрите), само с един чип може да се постигне още по добри резултати.

Не сте изпитвали ужаса от това да ти гръмне газовата уредба в неподходящ момент.При мен се случи на завоите на пътя за Самоков при изпреварване.Изведнъж оставаш без двигател,без волан,без спирачки.От тогава ме беше страх да изпреварвам на газ-при изпреварване превключвах на бензин.Накрая цялата тази работа ми писна и почнах да карам на газ само на градско.И още по-накрая си взех tds .
Или тръгвам за Турция,но на границата не пускат с газова бутилка.И се почва-при всяко ходене ,един ден махай,на другият слагай.
Или един път видях какво прави газта ,като гръмне както трябва-на магистрала Тракия,на първият баир след София виждам кола с избит капак на багажника ,с изпотрошени стъкла,цялата почерняла ,а отвън седяха някакви хора с опушени лица и не знаеха къде се намират.Нали знаете -веднъж се случва,но дано не ви се случи както трябва ,тогава последната ви мисъл ще бъде "Колко спестих от газ само".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 09 Сеп 2007, 16:42

относно тдс-а колегите са прави 4е зависи най-ве4е в какво състояние е колата в германия търсих читав тдс 95 -феислифта ами чесно казано направо се смаях хубав екземпляр с кожа клима и тн 3500евро ,но има и по скъпи та тея които се внасят тука не стига 4е са пове4ето от италия ами надали са стрували пове4е от 2000евро , та тази кола като дойде и някой с мерак си я купи после ве4е почват тея теми за проблеми с дизела и тн . ина4е една година карах 520 м50 и действително е много добра разхода и се движеше между 11 и 15 градско в пловдив като 11 го постигах много трудно в късните 4асове кагато няма трафик и тн ако се кара нормално 13 , докато с тдс-а даже автомат пове4е от 12 не съм стигал а си го карам доста по -здраво от м50-то ако тдс-абеше ръчка тогава надали пове4е от 10 щеше да гори така 4е определено си е по-икономи4ен а пък върви като м50 даже ималко отгоре :mhihi:

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 09 Сеп 2007, 16:45

всеки си хвали неговото--темата вече е безмислена. :!: :!:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34