Съвет за Е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21

Re: Съвет за Е34

Мнение от AUTOMAX » 22 Апр 2014, 20:50

Има бая девственици ама са скрити и ги пазят и през 2315 ще ги извадят заедно с голф 2 КР и астра ГСИ :D ааа и Е30 Ийеска :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Апр 2014, 21:33

То голямото важно, когато държиш една купчина метал в гаража, и я криеш от света. Вадиш и караш, нека не е всеки ден, ама поне 1-2 пъти седмично да е. Тя тази кола е за това, да се кара, да се правят завои с нея, да идеш до балкана или до морето, и да видиш нещо интересно, и да се изкефиш по пътя на шофирането.

По-темата:
Колегата да си търси 2.5 м50 ръчка или м60 4.0. Ама да ги гледа под лупа и да приготви едни хубави пари, ако иска да вземе кола. Защото ако мине по-евтино после може да додаде паричките си за смяна на какви ли не неща. Само да си направи сметката преди да купува м60, че водната помпа е над 320лв, за другите неща колегите в сферата на авточастите да кажат. Мисля имаше тема с най-често сменяните неща по м60 като консуматив.

Успех.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 22 Апр 2014, 21:42

rosko_76 написа:Има колега и неизнасилени :) само че не си я продавам :) Успех с търсенето!

И аз не си давам катафалчицата :yes: :bchug:
Изображение

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 22 Апр 2014, 21:54

Иво, като те слуша човек как даваш акъл, ще си каже, че си имал няколко М60 и си обслужил поне дузина такива...А реално я си се качвал, я не...Единствените страшни неща в осмака са неговият разход и данък, всичко останало е на абсолютно нормални цени. Ако автора може да си позволи тези 2 неща - да скача в огъня без да му мисли, гаранция си струва :yes:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Апр 2014, 22:23

Митко Стоянов написа:Иво, като те слуша човек как даваш акъл, ще си каже, че си имал няколко М60 и си обслужил поне дузина такива...А реално я си се качвал, я не...Единствените страшни неща в осмака са неговият разход и данък, всичко останало е на абсолютно нормални цени. Ако автора може да си позволи тези 2 неща - да скача в огъня без да му мисли, гаранция си струва :yes:

Мите, не ме разбра правилно. Исках да предпазя колегата. Ако идва с нагласата, че термостата е 20лв и водната помпа 60-100 (както е при м50), крива ще му е сметката. Все пак работиш в тази сфера, знаеш как прогресират цените. Аз съм питал за цените на м60 (консумативи) едно време и хич не ми харесаха. По-спомен Хепу водна помпа беше 320 или 340лв. Колко са актуални тези цени не знам. А вярно, ако е решил да се мята на м60 разхода вече е преглътнат.

Ако за теб цените в по 4 на консумативи за колата (м50 vs м60) не са проблем, се радвам, че ти се е повишил финансовия статус и можеш да си го позволиш :) Целта ми е да помогна. А щом темата се е появила, значи човека няма 50К бюджет за покупка на е34, а вероятно 4К лв.

Та нека пропуснем дребните заяждания. Моята пишка е достатъчно голяма и не я меря с никой тук. Искам да помогна и до там.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 22 Апр 2014, 22:52

Изобщо не става дума за финансов статус, полови органи и прочее, по-скоро за големия страх от осмака, който се насажда...Почти всички консумативи са идентични с на М50, като разликата е че при М60 имаш 2 свещи, лули и бобини повече (като всичко е 1 към 1 с на шестак). Цената на водната помпа е малко по-висока от на М50, но се сменя в пъти по-рядко...Сименсовите 20-ки с 300 левовите ламбди и 150 левовите датчици са цвете сигурно, или 5-600 левовата умна дюза на ТДС-а, "евтиния" ремонт на течащото ГНП, 300 левовото виско... Дай да наричаме нещата с истинските им имена, а не да говорим глупости и да създаваме погрешни представи у аудиторията на подфорума :bchug:
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528I
Мечтае да кара: Е60

Мнение от gelermoto » 23 Апр 2014, 17:36

По принцип съм навит и на 520 ка ако е гледана добре иначе най ме влече 525 ца.За 540 сигурно е кеф гомям :lol: за данъка ще го преглътна ама нямам представа колко може да е разхода Софийско-градско??? Предполагам около 20л. Което ще ми дойде малко в повече :|

Чичо Митко
Аватар

Мнение от Митко Стоянов » 23 Апр 2014, 17:53

gelermoto написа:По принцип съм навит и на 520 ка ако е гледана добре иначе най ме влече 525 ца.За 540 сигурно е кеф гомям :lol: за данъка ще го преглътна ама нямам представа колко може да е разхода Софийско-градско??? Предполагам около 20л. Което ще ми дойде малко в повече :|
Имай предвид, че една 20-ка в София предполагам няма да падне под 13/100, 25-ца поне 15/100 ако не и повече...Та и там разхода не е кой знае колко малък. Оптималния вариант е 525i, но читавите вече са рядкост или на са високи цени. От време на време излиза по нещо нелошо из сайтовете за продажба на автомобили, но трябва да се чака...Ако се спреш на нещо конкретно задължително вземи някой с теб, който е в час с Е34-ките, за да не се разочароваш от иначе страхотния модел ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528I
Мечтае да кара: Е60

Мнение от gelermoto » 23 Апр 2014, 21:32

Митко Стоянов написа:
gelermoto написа:По принцип съм навит и на 520 ка ако е гледана добре иначе най ме влече 525 ца.За 540 сигурно е кеф гомям :lol: за данъка ще го преглътна ама нямам представа колко може да е разхода Софийско-градско??? Предполагам около 20л. Което ще ми дойде малко в повече :|
Имай предвид, че една 20-ка в София предполагам няма да падне под 13/100, 25-ца поне 15/100 ако не и повече...Та и там разхода не е кой знае колко малък. Оптималния вариант е 525i, но читавите вече са рядкост или на са високи цени. От време на време излиза по нещо нелошо из сайтовете за продажба на автомобили, но трябва да се чака...Ако се спреш на нещо конкретно задължително вземи някой с теб, който е в час с Е34-ките, за да не се разочароваш от иначе страхотния модел ;)

По принцип не бързам изчаквам в момента :) Ще проучвам още нещата :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 23 Апр 2014, 21:35

Митко Стоянов написа:Изобщо не става дума за финансов статус, полови органи и прочее, по-скоро за големия страх от осмака, който се насажда... :bchug:

То май всички сме слушали за 8ка.....ама колцина са го срещали...... :driving: амбриажчето си е цифричка да го ева
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 24 Апр 2014, 13:19

Ето една която ще можеш и да я пързаляш..
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6b7xc5
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Апр 2014, 16:59

С 520-ка със сигурност ще направиш 20л. ;) Но може би преди всичко, трябва да си изясниш какво точно искаш- сега прекалено много се разпростираш в кубиците и може би си още на фаза мечти и събиране на пари. ;) Също така, ако си вземеш кола за 2000лв. добре е да имаш още 2000лв. за първите няколко месеца, ако искаш да я караш, а не да ти стои пред блока. ;)

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 24 Апр 2014, 17:40

zvetiko написа:

С 520-ка със сигурност ще направиш 20л. ;) Но може би преди всичко, трябва да си изясниш какво точно искаш- сега прекалено много се разпростираш в кубиците и може би си още на фаза мечти и събиране на пари. ;) Също така, ако си вземеш кола за 2000лв. добре е да имаш още 2000лв. за първите няколко месеца, ако искаш да я караш, а не да ти стои пред блока. ;)

Относно 20ка дай да намалим 5-6-7 литра надоло че звучи малко смешно с 20/100,за останалото съм съгласен.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Апр 2014, 21:01

boksioraE39 написа:
zvetiko написа:

Относно 20ка дай да намалим 5-6-7 литра надоло че звучи малко смешно с 20/100,за останалото съм съгласен.

За да не е смешно може да намалим 3 литра най много. 20ката под 15 16 не съм я виждал аз в града , а не е като да не съм покарвал и настройвал.Зимно праска 18 и не и дреме ква ти е заплатата.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 24 Апр 2014, 22:00

15 в момента по борд и на колонката (с газчицата :mhihi: ) засичано. Ама понеже сега ме нервира и хвърлям на десния педал доволно.
Иначе нормално каране от 12.5 до 13.5.
С тоя диф при нормално каране може да се свали и до 11. А зимата на късо си отива и на 18.

ПредишнаСледваща

Назад към E34