Замятане при хлъзгаво

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

Re: Замятане при хлъзгаво

Мнение от Хаос » 03 Сеп 2013, 13:33

Dirty M5 driveR написа:Добре. Фрикционните дискове на шпера се стремят да изравнят скоростта на въртене на двете колела. При износването на дисковете този стремеж намалява. Теоретично при 100% износване диференциала става отворен. И при двата случая не трябва да има подобно поведение. С е36 примерно съм минавал през локва, лятото, на 2ра с пълна газ. Колелата просто забуксуваха рязко, даже тръгна да бие ограничител, но колата продължи да се движи направо. Сега това лято с е34 и шпер на един извънградски път вкарах един завой на 3та с към 80, имаше малко поточе течаща вода от една чешма край пътя. С равна газ нищо не се случи. После го направих още 3 пъти и пак нищо. Дифа ми заключва и се държи идеално по принцип. Има ли вариант единия диск да се износи повече от другия, и какво би било поведението на дифа? :roll:

И двете ми Е34-ки са със шпер и двете на хлъзгаво - при едната това е дъжд/сняг, а за другата е софийски асфалт :lol: - тръгват леко настрани първо, пропорционално на подадената газ...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Сеп 2013, 15:28

[quote="Хаос"][/quote]

Да, това е нормално. Само че проблема на колегата нали е замятане при минаване с постояна скорост през хлъзгав участък.
Междудругото нужно ли е да се дават 90лв. за 1 тампон, като има куп заместители. Лемфьордер са към 50лв. бройката мисля. Аз се спрях на полиретанови.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 05 Сеп 2013, 9:19

Dirty M5 driveR написа:
Хаос написа:

Да, това е нормално. Само че проблема на колегата нали е замятане при минаване с постояна скорост през хлъзгав участък.
Междудругото нужно ли е да се дават 90лв. за 1 тампон, като има куп заместители. Лемфьордер са към 50лв. бройката мисля. Аз се спрях на полиретанови.
Лемфьордера са 1 към 1 с оригиналните, а като пари са наполовина.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от chechomecho » 05 Сеп 2013, 11:18

Jordana написа:
chechomecho написа:Момчета,току що разбрах че големите тампони на моста са разбити...... Като ги сменя тези дни ще ви споделя дали проблема е решен.... :yes:

Смени и линковете .

много се извлнавам за тъпия въпрос,но на кое казвате линкове? :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pecata90 » 05 Сеп 2013, 14:09

А дали издържат колкото оригиналните, понеже двапъти съм сменял тези тампони и съм ги взимал по 25-30лв. бр. и изкарват точно 1година. :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Сеп 2013, 14:26

Не издържат , това е проблема...накрая ще заложа на оригинални , дано изкарат.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 05 Сеп 2013, 14:32

pecata90 написа:А дали издържат колкото оригиналните, понеже двапъти съм сменял тези тампони и съм ги взимал по 25-30лв. бр. и изкарват точно 1година. :(
За толко пари - толкова. Аз карам с Лемфьордер и нямам никакви грижи, а далеч не вярвам да си караш колата, както аз моята...
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Сеп 2013, 18:20

Аз за тва си взех български полиуретан. Да знам, че повече там няма да се пипа + допълнителна стегнатост на задницата.
Иначе под "линкове" колегата има предвид биалетките.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Сеп 2013, 18:44

Ето това имам предвид
http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... anArms.htm
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Сеп 2013, 18:55

:OT: Ами биалетките са "stabilizer links". Затова предположих, че тях визираш. Тия връзки са "drop arms", както и да се превежда това. Ние им викаме черешки :mrgreen: Иначе след смяната им задницата значително се стяга. Моите и двете бяха доста разбити.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Сеп 2013, 19:26

Объркването е по моя вина - не го написах правилно това което имах предвид :cry:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Мнение от MaxMeyer » 06 Сеп 2013, 8:21

За да не пускам нова тема да питам направо тук...При смяна на черешките има ли някаква философия за стягане,когато колата е на земята или когато е във въздуха като при тампоните на носачите?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pecata90 » 06 Сеп 2013, 8:24

[/quote]За толко пари - толкова. Аз карам с Лемфьордер и нямам никакви грижи, а далеч не вярвам да си караш колата, както аз моята...[/quote]

За парите е разбираемо, но смяната е отвратителна и затова бих искал да си взема нещо свестно, било то и на двойна цена. Относно това дали я карам както ти си караш твоята не знам, карам си я нормално градско и извън градско без дрифтове и драг състезания. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 06 Сеп 2013, 10:32

MaxMeyer написа:За да не пускам нова тема да питам направо тук...При смяна на черешките има ли някаква философия за стягане,когато колата е на земята или когато е във въздуха като при тампоните на носачите?

Не
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Сеп 2013, 17:36

pecata90 написа:
За парите е разбираемо, но смяната е отвратителна и затова бих искал да си взема нещо свестно, било то и на двойна цена. Относно това дали я карам както ти си караш твоята не знам, карам си я нормално градско и извън градско без дрифтове и драг състезания. :bchug:

чак пък отвратителна....с инструмент става за има няма 30мин на колело. И което е най - важно при слагане на новите не се развалят (както става повечето пъти, когато не се ползва инструмент и се работи с подемника).

иначе за марката - от представителството на бмв. там си знаят марката.

ПредишнаСледваща

Назад към E34