Asc или DSC на е34
Модератор: Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Asc или DSC на е34
Добре, а сега не се разбра може ли да се имплантира ASC+T на е34 от е39? Какви части са нужни. Поне на теория да развием нещата. Например списък с части и някой ровил се повече по двете коли, може да сподели дали ще е плъг енд плей, или ще трябва генерално и скъпо преправяне на системата за да се нагоди към е34.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Zubcho написа:Добре, а сега не се разбра може ли да се имплантира ASC+T на е34 от е39? Какви части са нужни. Поне на теория да развием нещата. Например списък с части и някой ровил се повече по двете коли, може да сподели дали ще е плъг енд плей, или ще трябва генерално и скъпо преправяне на системата за да се нагоди към е34.
Може но не си струва инвестицията. Особено когато мотора от донора е бил с дсц.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
покрай тдс-вите ми драми тия дни бях на косъм да пусна тема 30Д в Е34,така че всичко е възможно 

ТДС - Турбо Див Селянин
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Bavarishe написа:покрай тдс-вите ми драми тия дни бях на косъм да пусна тема 30Д в Е34,така че всичко е възможно
то има и е правено , ама ни е кон ни магаре ни нищо..... куца работа.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
До колкото знам при Е34 АСЦ имат 535 и 540. Мойта има АСЦ и няма шпер. Зимата я карам с 195/65/15 и никакви проблеми нямам осен, че отпред са малко като мекици гумите, а са напомпени на 2.3 атмосфери. И може ли да се смени от АСЦ на ДСЦ ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
p01s0n написа:До колкото знам при Е34 АСЦ имат 535 и 540. Мойта има АСЦ и няма шпер. Зимата я карам с 195/65/15 и никакви проблеми нямам осен, че отпред са малко като мекици гумите, а са напомпени на 2.3 атмосфери. И може ли да се смени от АСЦ на ДСЦ ?
Може разбира се, ето блок схемата и почвай.

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Честно да ти кажа нищо не разбирам от тази картинка
Кажи ми с 2 думи много ли е сложно или не чак толкова?

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
p01s0n написа:Честно да ти кажа нищо не разбирам от тази картинка![]()
След като не разбираш нищо от картинката...

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Абе колега, на тоя масларник, дето караш, само DSC му трябва... Фабричното ASC си върши прекрасна работа.
Доколкото помня, темата беше за монтаж на такава система в кола, която фабрично няма.
Доколкото помня, темата беше за монтаж на такава система в кола, която фабрично няма.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- m30b35
- Потребител
-
- Кара: Е61 535D
- Мечтае да кара: 80 метрова яхта
Колеги , аз карам Е34 лимо с ASC и съм с 25% шпер и мисля всичко друго освен ел. щори си имам . Не се вкарвайте в приключения да правите доработки и да си повреждате и без това старите ни коли . ASC е добра система и върши много неща, най вече за Баварци над 200 коня ! Мен лично ми служи покорно на автомобила ми който е на 22 години . Има отделно управление и комп под задната седалка в ляво с него ,кабелното дърво отива да главния комп и до къде ли не още , не мисля че просто... слагаш и тръгваш и имаш ASC .Не знам какво друго прави освен да затваря дросела като реагира половин секунда по рано от кракът на шофьора
или толкова рано че да не караме с задни стопове напред ако сме начинаещи а и не само
Разбира се колкото и да си мислим че сме добри идва момента с подхлъзвания и изненади които не очакваме на заледени участъци и масла .
Плюсовете са и големи при по мощни автомобили. Най важното е да си обуете хубави гуми и внимателно да натискате газта през зимата .

Плюсовете са и големи при по мощни автомобили. Най важното е да си обуете хубави гуми и внимателно да натискате газта през зимата .
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3