насаждане на клима в е34 м20

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Re: насаждане на клима в е34 м20

Мнение от ivan. » 22 Юни 2012, 13:05

:OT:
Пак казвам и според мен-работата по механичната част е по -лесната ,става за около ден.
Жиците са греда и всеки ги подценява
Изображение
by ''kompleksa''

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 22 Юни 2012, 18:16

днес се сдобих с перка на климатика, няколко маркуча, пресостат и компресор за м20, дехидратор и ремък ;) благодарности на русата мафия :winky: ще издиря инсталацията, модула и датчик за включване на перката и ще пиша пак в темата дали съм успял да се справя със механиката и жиците (ако има някой да ми помага - ще му връча айфона да снима за да опиша цялата галимация и да няма повече питания по темата от други колеги след мен) :bchug:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 22 Юни 2012, 19:13

Ти виж кво ще работи и какво още ще се търси и успех :bchug:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Юни 2012, 19:43

дехидратора нали знаеш, че ако е бил изложен на въздух е аут?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 23 Юни 2012, 11:07

Хаос написа:дехидратора нали знаеш, че ако е бил изложен на въздух е аут?

Защо :?: :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юни 2012, 11:16

Има се в предвид че е поел влага но за такава трансплантация ще стане.Като се вакуумира добре системата ще стане. Доколкото се сещам при тоя модел е с капиляр в дехидрататора но може и да бъркам.Сменяш всички О-пръстени монтираш и си готов.Можеш да минеш и без електрония блок ако не се намира и е дефицит.Проста врътка on of и две релета работата заспива.ЕКУ то няма разлика за клима или без.Тия дето са без клима просто не се ползва пина за сигнал от климата.Тва важи само ако е нормален климатик.За климатроник е малко по сложно да го подкараш.Само гледай нещата да не са за R12 че ще се видиш в чудо и с фреона и с маркучите.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 23 Юни 2012, 11:42

Дехидратора се сменя задължително ако:

1. Сменя се компресора
2. Сменя се изпарителя
3. Системата е стояла отворена (разхерметизирана) повече от 24 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 23 Юни 2012, 11:55

tsb_bg написа:Дехидратора се сменя задължително ако:

1. Сменя се компресора
2. Сменя се изпарителя

ЗАЩО?!?

Стига с тея митове и легенди, чути недочути от незнайно от къде :help:

Джордана го е написал кратко и ясно.

Моля колегите Хаос и tsb_bg да защитят твърденията си. Или да редактират постовете си.
Аз не твърдя, че знам всичко и може този момент да ми липсва, но ако Вие колеги също нямате идея "защо", Ви моля да не го твърдите така компетентно.

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 23 Юни 2012, 12:03

1. Сменя се компресора
2. Сменя се изпарителя

А, кондезатора? :mhihi:
Значи като извадим изпарителя навлажняваме системата, а като извадим кондезатора няма проблем, а? :banghead:
То в магазина изпарителят стои във вакуумсреда разийш ли :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Юни 2012, 12:20

ddddk написа:

1. Сменя се компресора
2. Сменя се изпарителя

ЗАЩО?!?

Моля колегите Хаос и tsb_bg да защитят твърденията си. Или да редактират постовете си.
Аз не твърдя, че знам всичко и може този момент да ми липсва, но ако Вие колеги също нямате идея "защо", Ви моля да не го твърдите така компетентно.

Поздрави,
Д

Защото такава информация дава човек , който си изкарва прехраната с такава дейност ( автоклиматици) поне аз съм разговарял с двама . И дори не ставаше въпрос за часове а за минути демек правих си сметката че няма вариант да го прехвърля толкоз бързо понеже преди няколко месеца и аз бях на подобна вълна . Тук много често се казва " ще стане " , айде да се направи определение на тоз израз и тогава ще се изясни защо има толкоз противоречиви мнения . Със сигурност ще стане :mhihi: и със стар дехидратор ( то кой ли го и сменя ) ама какво точно ще стане , резултата какъв ще е щото дали е добър или лош зависи и от това и каква цел е поставена . Или айде тогава да попитам що да се сменят уплътненията нима няма да стане ако не се сменят ли или превантивно за профилактиката тъй или иначе е свалено кой е верния отговор . В крайна сметка е правилно да се наричат нещата с истинските им имена , а той колегата ще си прецени как да постъпи тъй като той си носи и отговорността .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 23 Юни 2012, 13:01

ddddk написа:ЗАЩО?!?

Поздрави,
Д

ЗАЩОТО ГО ЗНАМ И МОГА ДА ГО ЗАЩИТЯ !!!

Изображение

Източник: Bentley Publishers

Моля колегата ddddk след като "няма идея "защо", да не го твърди така компетентно" и да редактира поста си

PS: Извинявам се за качеството на снимката. Правена е с телефон

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 23 Юни 2012, 13:07

Jordana написа:Има се в предвид че е поел влага но за такава трансплантация ще стане.Като се вакуумира добре системата ще стане. Доколкото се сещам при тоя модел е с капиляр в дехидрататора но може и да бъркам.Сменяш всички О-пръстени монтираш и си готов.Можеш да минеш и без електрония блок ако не се намира и е дефицит.Проста врътка on of и две релета работата заспива.ЕКУ то няма разлика за клима или без.Тия дето са без клима просто не се ползва пина за сигнал от климата.Тва важи само ако е нормален климатик.За климатроник е малко по сложно да го подкараш.Само гледай нещата да не са за R12 че ще се видиш в чудо и с фреона и с маркучите.

двете релета към кое се свързват колега :?: за обикновен климатик става въпрос.
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ddddk » 23 Юни 2012, 15:35

tsb_bg написа:
ЗАЩОТО ГО ЗНАМ И МОГА ДА ГО ЗАЩИТЯ !!!

Нито споделяш знания, нито защитаваш теза :dunno:

Снимал си една книжка дето пише да се направи нещо. Без да пише защо да се прави :idea:
В книжките пише много неща, но 99,999% от потребителите тук НЕ правят 100% от написаното в книжките, а пък тези дето го правят, първо питат "защо".
Затова и аз питам защо?

В общи линии си показъл от къде си преписал предния си пост и дори видяхме, че си пропуснал кондензатора при преписването, а не че той не влиза в групата :mhihi:

Та, аз все още си мисля, че не знаеш защо и все още не си го защитил. И как тогава го заявяваш толкова компетентно?
Просто в първия си пост добави текст: "в книжката пише, че..." и вече ставаш сериозен :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 23 Юни 2012, 16:08

ddddk написа:Снимал си една книжка дето пише да се направи нещо. Без да пише защо да се прави :idea:

Аз знанията си ги черпя от "книжките" а ако за теб това издателство което се занимава изключително с ръководства за ремонт на BMW не знаят какво пишат това е друг въпрос. Явно за нас простосмъртните не са известни и достъпни твоите източници на информация.

ddddk написа:В книжките пише много неща, но 99,999% от потребителите тук НЕ правят 100% от написаното в книжките, а пък тези дето го правят, първо питат "защо".Затова и аз питам защо?

Точно защото "99,999% от от потребителите тук НЕ правят 100% от написаното в книжките" за това форума е пълен с теми колко са скапани и как се развалят BMW-тата. Аз за разлика от теб съзнавам че това е технически подфорум и не си позволявам да публикувам мнения по проблеми, които не познавам и не ги съветвам да "побългаряват" колите си.

ddddk написа:В общи линии си показъл от къде си преписал предния си пост и дори видяхме, че си пропуснал кондензатора при преписването, а не че той не влиза в групата :mhihi:

В общи линии ако го бях преписал щеше да е пълно и точно и нямаше да има пропуски които съм допуснал точно защото цитирах по памет. :mhihi:

ddddk написа:Та, аз все още си мисля, че не знаеш защо и все още не си го защитил. И как тогава го заявяваш толкова компетентно?
Просто в първия си пост добави текст: "в книжката пише, че..." и вече ставаш сериозен :idea:

И все пак аз не видях от къде ти реши, че дехидратора е вечен та го твърдиш така компетентно ....
Колкото и несериозно да е за теб аз защитих моята теза, може би ще е по-достойно и ти отделиш малко време да защитиш това което съветваш колегите или смяташ, че щом излиза от името на ddddk то вече е аксиома и не подлежи на коментар.
Колкото до книжката "където пише, че ..." може би ще благоволиш да ни светнеш за твоя източник на информация да станеш и ти сериозен :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юни 2012, 16:16

Колеги бъдете малко реалисти .Карате го човека да слага нов дехидрататор дето струва майка си и баща си и какъв е смисъла като сичките части са стояли в някой куп железа N години.За мене напълно безсмислено набутване на излишни пари.Първо да се види дали е с ТРВ системата или с капилярка.Ако е с капилярка най вероятно е във филтъра ...........................
Turbo_Ted написа:
Jordana написа:Има се в предвид че е поел влага но за такава трансплантация ще стане.Като се вакуумира добре системата ще стане. Доколкото се сещам при тоя модел е с капиляр в дехидрататора но може и да бъркам.Сменяш всички О-пръстени монтираш и си готов.Можеш да минеш и без електрония блок ако не се намира и е дефицит.Проста врътка on of и две релета работата заспива.ЕКУ то няма разлика за клима или без.Тия дето са без клима просто не се ползва пина за сигнал от климата.Тва важи само ако е нормален климатик.За климатроник е малко по сложно да го подкараш.Само гледай нещата да не са за R12 че ще се видиш в чудо и с фреона и с маркучите.

двете релета към кое се свързват колега :?: за обикновен климатик става въпрос.

Принципа на работа е много прост на такива системи.Ключето на таблото пуска чрез реле магнитния съединител на компресора като във силовата верига на релето са навързани пресостатите високо и ниско налягане като има и блокиране при неработещ вентилатор на купето .Вентилатора на кондензатора също може да се управлява с отделен пресостат .Оригиналния ел блок има и някои допълнителни неща но ако е дефицитен както казах не виждам проблем да се елиминира напълно.
Последна промяна Jordana на 23 Юни 2012, 21:11, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към E34