Странно загряване.
Модератор: Технически модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Странно загряване.
Stanchev написа:ако не прави налягане също може да грее, за това го питах дали са меки или твърди маркучите, ама той не казва
От работа по форума, не ми остава да си догелдам темата.
Маркучите са корави, но толва като загрее колата добре, могат да се стиснат с ръка, но не много, което означава, че налягане има.
Водната помпа не е проблем, ако беше щеше да си проличи при работа на място или като я форсирам пак на място.
В четвъртък се прибирам и ще сменя термостата ои вискот поне да ги отхвърля като причина.
П.С А капачката на радиатора, дали не е тя?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
виското не го сменяй
направи и една промивка на охладителната система и то с препарат (препоръчвам лики моли) невероятни парцали излзиат от колата. Промивката я направи с премахнат термостат и включено на топло парно.
Така от далече ми изглежда, че нямаш достатъчен дебит..., но:
Докато е студена колата стисни големия маркуч входа към радиатора и се заслушай в капачката на разширителя дали съска....
Направи и една друга проба... преди да почнеш да разколачваш - запали колата и отвори казанчето и виж дали чурка от малката дупчица на гърлото и на празен ход и на обороти. дали се прекъсва струйката и дали въобще я има. ама това при положение, че проблема се е появил заедно със смяната на водната помпа.
п.п. капачката или работи или няма да държи налягане, или клапана ще е блокирал и ще изплюе казанчето или някой маркуч. трябва дотолкова да ти дърви маркучите, че при загрял мотор да кажем да можеш да го стиснеш до 1/3 или 1/2 (зависи колко си корав в ръцете)

Така от далече ми изглежда, че нямаш достатъчен дебит..., но:
Докато е студена колата стисни големия маркуч входа към радиатора и се заслушай в капачката на разширителя дали съска....
Направи и една друга проба... преди да почнеш да разколачваш - запали колата и отвори казанчето и виж дали чурка от малката дупчица на гърлото и на празен ход и на обороти. дали се прекъсва струйката и дали въобще я има. ама това при положение, че проблема се е появил заедно със смяната на водната помпа.
п.п. капачката или работи или няма да държи налягане, или клапана ще е блокирал и ще изплюе казанчето или някой маркуч. трябва дотолкова да ти дърви маркучите, че при загрял мотор да кажем да можеш да го стиснеш до 1/3 или 1/2 (зависи колко си корав в ръцете)

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Stanchev написа:Докато е студена колата стисни големия маркуч входа към радиатора и се заслушай в капачката на разширителя дали съска....
Може ли да кажеш, ако съска какво значи и обратно, ако не съска какво значи?

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:Stanchev написа:Докато е студена колата стисни големия маркуч входа към радиатора и се заслушай в капачката на разширителя дали съска....
Може ли да кажеш, ако съска какво значи и обратно, ако не съска какво значи?
ако съска, значи гумата на капачката не уплътнява в гърловината на казанЯ, понеже най-отгоре челно има един ръб от отливката и такива чалъми ми е въртял, че бях се вкарал в чудо с това доливане по 50мл на седмица, че не е истина... препилване с финна пиличка + нова оригинална капачка и разход на антифриз = 0.
отделно ако не ляга добре, не може да направи нужното налягане и си грее при смачкване на гаД-та

ако не съска, значи затваря добре

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Преди не съм имал проблеми, смених водната помпа профилактично, за да я изключа като вариант.
Ами при загрял мотор, не мога да стилсна много маркуча, свива се малко и до там, ся ако се напъна може и да го стисна, ама знам ли колко е нормално да стискаш?
Да ти кажа, на студен мотор като махна капачката не църка от там, това ако е на обороти.
П.С Ако проблема се беше появил, след като мотора е бил в лютеницата за кратко време, тогава май със сигурност отиваме на профилактика на пачата.
Ами при загрял мотор, не мога да стилсна много маркуча, свива се малко и до там, ся ако се напъна може и да го стисна, ама знам ли колко е нормално да стискаш?
Да ти кажа, на студен мотор като махна капачката не църка от там, това ако е на обороти.
П.С Ако проблема се беше появил, след като мотора е бил в лютеницата за кратко време, тогава май със сигурност отиваме на профилактика на пачата.
- XosetoR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 525тдс
- Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
- Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",
Не знам какво е,но все пак да споделя.Пукал съм глава и съм духал гарнитура.И двата пъти на 5-та на баир.Верно скороста и двата пъти беше 140,но това ме навежда на мисълта,че точно на 5-та е най-големия товар за "пачата".
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Подобни симптоми с загряване на извънградско и нормална температура в града - сменихме радиатора! Колата е наред в момента. Термостата сменихме преди това, ама нямаше промяна... Успех
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Само да вметна...
моята кошница надуваше маркучите доста дълго време. Изби от къде ли не, но не прегряваше никак. Ходих с твърди маркучи до Варна и обратно. Никъде не направи проблем.
Естествено аз я чаках да се окоти, щото хич не ми се даваха пари за нея (не че не искам, а нямам
) и естествено се окоти на баира на Витиня
Хайде пътна помощ за 80лв. и така. Та надутите маркучи бяха заради хлабави болтове на главата от там и пропуск в гарнитурата.
Пак казвам загряване нямаше никакво, даже и на милиметър.
Според мен, щом не църка при махната капачка проблемът е във водната помпа. Ако си пазиш старата все още я върни обратно и кажи какво се случва.
моята кошница надуваше маркучите доста дълго време. Изби от къде ли не, но не прегряваше никак. Ходих с твърди маркучи до Варна и обратно. Никъде не направи проблем.
Естествено аз я чаках да се окоти, щото хич не ми се даваха пари за нея (не че не искам, а нямам

Според мен, щом не църка при махната капачка проблемът е във водната помпа. Ако си пазиш старата все още я върни обратно и кажи какво се случва.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Zubcho написа:Само да вметна...
Естествено аз я чаках да се окоти, щото хич не ми се даваха пари за нея (не че не искам, а нямам) и естествено се окоти на баира на Витиня
Хайде пътна помощ за 80лв. и така. Та надутите маркучи бяха заради хлабави болтове на главата от там и пропуск в гарнитурата.
Старата е в перфектно състояние, със нея пак същата работа, затова я изключих като вариант.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Stanchev написа:... направо си вземи един нов и то WAHLER
Относно термостата искам да попитам:
Какво ви е мнението за така наречения "оригинален"?
С други думи, ако си купя от официалния представител термостат по ОЕМ номер, това ще гарантира ли безкомпромисна и продължителна работа на термостата или е ала-бала?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ddddk написа:Stanchev написа:... направо си вземи един нов и то WAHLER
С други думи, ако си купя от официалния представител термостат по ОЕМ номер, това ще гарантира ли безкомпромисна и продължителна работа на термостата или е ала-бала?
Няма да се гарантира,щото ОЕМ термостата пак е БЕР .Много може да се хвалят Валер и Бер ,ама пак си е парче тенекия,с разликата ,че уж са тествани.То да ти кажа и аз си ги топя в канчето всички термостати и ги сварявам за всеки случаи.Имам една сонда кьм един мултимер ,та гледам аджеба шъл отвори тая бина или не.Па тогаз на колата.
Имьл сьм повече проблеми по колите от уж реномирани марки ,валер ,Бер ,Долц ,отколкото с Колорстат и Меттели-(Ментели

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Пресиян Василев написа:ddddk написа:Stanchev написа:... направо си вземи един нов и то WAHLER
Няма да се гарантира,щото ОЕМ термостата пак е БЕР .Много може да се хвалят Валер и Бер ,ама пак си е парче тенекия,с разликата ,че уж са тествани.То да ти кажа и аз си ги топя в канчето всички термостати и ги сварявам за всеки случаи.Имам една сонда кьм един мултимер ,та гледам аджеба шъл отвори тая бина или не.Па тогаз на колата.
Имьл сьм повече проблеми по колите от уж реномирани марки ,валер ,Бер ,Долц ,отколкото с Колорстат и Меттели-(Ментели)
термостат не може го измериш само с варене

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Имам и термометьр бре ,нал сьм писъл сонда 

Диагностиката не е гледане на телевизия !
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Има ли напредък?
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4