покупка на бмв 525 их

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: покупка на бмв 525 их

Мнение от Zubcho » 26 Мар 2012, 20:48

vice77 написа:Привет колеги.Едно питане леко извън темата,но ще си го позволя,понеже има доста хора с повече опит :) Преди няколко дни ми изпадна опел вектра 91г.2.л 115к.с....4х4 (работещо)обачеее с газ, ОЗ рейсинг,нови гуми+летни...върви,като луда за..500 лв. :lalala: доста я въртях и покарах....ами да ви кажа в управлението и проходимоста почти не отстъпва на "батко" си тая гад бе.Направо останах очарован...въпроса ми е:някой карал ли ги е 525их и вектрата 4х4 и има ли наблюдения..опелката можеш да я въртиш на място(ама все едно си в жигулка :mhihi: ),докато BMW-то по някое време захожда и можеш да го изпуснеш?има ли прилики в задвижването или са тотално различни,като концепция и работа? Ще ми бъде интересно,ако някой е в час да сподели.Успех!

Колега Вектрата няма нищо общо с e34IX. Просто няма аналог между едното и другото. Аз бих дал 500лв за ново окачване вместо за Вектра. Имал съм такава и единственото хубаво, което имаше в нея, което видя, че беше мнооого здрава (ама ръждива). Ако си взел IX просто си го карай и вкарай тези 500лв в него.

Успех
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 26 Мар 2012, 20:58

Иво на х-а с 500лв за окачване си за никаде....взимаш 2 биалетки +една резервна и от 500 лв ти остават за кафе,за сметка на това е с много по устойчиво окачване от другите Е34 ,имам оригинални части по окачването и не са трепнали 17г. ,също имам наблюдение и от друго е34 и за това ги твърдя тия неща.
нещата се препокриват и ако се пазаруват само оригинални части за е34 задно и Х ,нещата от към икономия са може би в полза на х-а ;) при Х-а е гадно(до някъде) че частите са само от дилара,ма нали сме фенове
истината е ,че Х-а не ми е тропнал (след една инвестиция =2 биалетки за 17г),а на другата все се обаждаха паразитни шумове и оригинално в нея е само стабилизиращата и амортресорите....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 26 Мар 2012, 22:08

vinio написа:Иво на х-а с 500лв за окачване си за никаде....взимаш 2 биалетки +една резервна и от 500 лв ти остават за кафе,за сметка на това е с много по устойчиво окачване от другите Е34 ,имам оригинални части по окачването и не са трепнали 17г. ,също имам наблюдение и от друго е34 и за това ги твърдя тия неща.
нещата се препокриват и ако се пазаруват само оригинални части за е34 задно и Х ,нещата от към икономия са може би в полза на х-а ;) при Х-а е гадно(до някъде) че частите са само от дилара,ма нали сме фенове
истината е ,че Х-а не ми е тропнал (след една инвестиция =2 биалетки за 17г),а на другата все се обаждаха паразитни шумове и оригинално в нея е само стабилизиращата и амортресорите....

Стига де. Те по 220лв бройката ли са тези биалетки? Все ще има пари за 2 тампона на кривите носачи примерно и още някоя гумичка :)

:OT:

Интересно ми е ако на М50В25 в IX му се сложи принудително пълнене (турбо или компресор) дали ще издържи кутията? Има ли IX с ръчни скорости? Как стои въпроса с понижаване на окачването на автомобила? Знам, че при него нещата нямат нищо общо с обикновеното е34. Просто ми е любопитно и използвам, че сме се разписали за IX-oве.

Предполагам, че и на др. колеги ще им е интересно да научат такива подробности.

Ако модератора прецени, че този въпрос не за тази тема, моля да ме модерира. Нямам нищо против :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аватар

Мнение от vinio » 26 Мар 2012, 22:21

Те по 220лв бройката ли са тези биалетки?

150лв беше едната 2009 година.

Интересно ми е ако на М50В25 в IX му се сложи принудително пълнене (турбо или компресор) дали ще издържи кутията?

зависи от автоматика,но ще издържи толкова,колкото и да не е Х.

Има ли IX с ръчни скорости?

има и ако не ми вярваш(както обикновено) питай Милен от Русе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 27 Мар 2012, 6:48

vinio написа:

Интересно ми е ако на М50В25 в IX му се сложи принудително пълнене (турбо или компресор) дали ще издържи кутията?

Вярвай му :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 27 Мар 2012, 13:15

///MILEN написа:
vinio написа:

Вярвай му :yes:

Вярвам му! Това ще се окаже перфектния автомобил. Конвертиран В25>В28 принудително пълнене и 4х4 и БМВ. Какво му трябва повече на човек? Няма закъсване зимата :)

Остана въпросът за понижаване на окачването? Въпросът ми е зададен от чисто любопитство :)

Поздрави на всички каращи IX :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 27 Мар 2012, 13:16

530IX e34 ми звучи по добре :winky:
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 27 Мар 2012, 13:20

JIKI_RACER написа:530IX e34 ми звучи по добре :winky:

А защо не 4.0 iX? Всичко опира до кеш :) Може и S38B38 iX. :kuku: Сега се сещам и за М70 iX :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 27 Мар 2012, 13:36

Zubcho написа:

А защо не 4.0 iX? Всичко опира до кеш :) Може и S38B38 iX. :kuku: Сега се сещам и за М70 iX :ok:

Ми щото кат сте се захапали за тия 4 литра умрели само тва е матора , щото ако помислиш малко ще разбереш ,че 3 литра Их е най лесно изпълнима комбинация.
Аама нека са 4 литра ...като ви гледам всичките карате 4 литра , ама повечето на 2 части.
Изображение

Аватар

Мнение от vinio » 27 Мар 2012, 13:52

Zubcho написа:

Защото ...виж това:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/525ix-M50/RHD/A/1995/october/browse/engine/oil_pan_oil_level_indicator/

и това:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/525ix-M50/RHD/A/1995/october/browse/front_axle/final_drive_front_axle_parts_4_wheel/

предполагам вече си разбрал защо в8 отпадат и дори някои от 6 цилиндровите.
най-доброто нещо за их ,с цел повишаване на мощността,която си е добре между другото,е това:

viewtopic.php?f=67&t=222226

другото.... Е34 их отдавна го има заводско с М50 б30 преработено от Аплина,като блока е разтърган на 86мм,за повече инфо за мотора-има го с сайта алпина архив....(E34 B10 3,0 allroad 525ix 6 2997 231 ch 312 Nm 10/1993 à 10/1995 64 ),също там може да се порови и за окачването ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 29 Мар 2012, 20:01

Ми щото кат сте се захапали за тия 4 литра умрели само тва е матора , щото ако помислиш малко ще разбереш ,че 3 литра Их е най лесно изпълнима комбинация.
Аама нека са 4 литра ...като ви гледам всичките карате 4 литра , ама повечето на 2 части.

Ти па вчера станА кюмюрджия и веднага ти почерня г.за бре ....

По темата :
Колега въобще не се замисляй , купувай Ихикса . Удоволствието от шофирането му е огромно ... особено по планински път със завои...еле па зимата да е .... Много здрави и стабилни машинки са .Частите по окачването им са маааалко по-специфични , но .... :) . Гуми и джанти със строго определен размер и задължително еднакви . Всъщност най - точно инфо можеш да получиш на ЛС от ///MILEN и vinio .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 30 Мар 2012, 10:57

Частите по окачването им са маааалко по-специфични , но ....

Това маааалко знаеш ли колко е много в парично изражение,особено като се добавят и разни други специфични само за този модел неща.

Не знам ,струва ми се ,че набивате прекалено много пари в кола ,която в края на краищата не е кой знае какво.С тия пари,които влагате може да отидете на нещо ,което е класи над Е34 във всяко едно отношение и каквото и да правите няма да го достигнете. ;)

Аватар

Мнение от vinio » 30 Мар 2012, 11:01

което е класи над Е34 във всяко едно отношение

e32 или е38 имаш предвид :roll:...или може би е нещо друго
всички си имаме,малко или много различен ''вкус''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 30 Мар 2012, 15:06

vinio написа:

Баш Е32 има предвид :mhihi: ..Е38 , други марки висок клас и т.н.
Изображение

Аватар

Мнение от vinio » 30 Мар 2012, 15:52

JIKI_RACER написа:
vinio написа:

Баш Е32 има предвид :mhihi: ..Е38 , други марки висок клас и т.н.

Аз така де...малко с ирония го написах това :oops:
обосновавам се:
ползвам се с ''привилегията'' да уважавам написаното от зветико,
в същото време знам(прочетох), че е ''залитнал'' по 4.2 мотора,а аз също от тая зима имам впечатления от великото куатро(не дай си боже да го сравняваме Х-а,просто смях ме надува :mhihi: ) ,само че със 3.7 в8 и още преди Пепи да ми е отговорил си пиша мнението -само на звук го докарват и са малко по широки....но чак класи над Е34(не и по моите виждания) и ако ми отговори ще се радвам да заформим един приятелски спор ,плод на различни вкусове идеяли или виждания.
Колкото за Е32 и Е38 за сега ще се въздържа от коментар.
Пак се повтарям мнението ми е напълно приятелски настроено,осъзнавам че ''подклаждам'' огъня за спор,нали в него уж била истината :yes: :bchug: наздравя приятели.
Живе :D теб да те питам-това ехилна усмивка ли е ,зад ''Баш Е32 има предвид'' :?: :bchug:
Последна промяна vinio на 30 Мар 2012, 17:16, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E34