Как да разчекна задните гуми на е34ката?
Модератор: Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Как да разчекна задните гуми на е34ката?
Zubcho написа:Тя таз 20-ка ще може ли да ги върти тез 10.5 j ? Изобщо защо пускаш тема щом от всичко разбираш? Кое му се регулира на сахса на снимките?
върти си ги нормално , цела година ги въртях с 255/40.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Ей като почнете с тези "ще може ли тая 20-ска да върти..." - 20-ската не знам дали ше може, но Ауди 1.6 ги върти доволно. Като са 10J и да не са по 50кила едната...
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Ненко Вранков написа: Като са 10J и да не са по 50кила едната...
Ако са руски шницери и до към 60- 70 кила го докарват за брой

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
achilles написа:За инфо сам с регулируемо окачване sachs и сини пружини........
Който може да помага не да ми говори глупости
A какво точно им се регулира на тези амортисьори не разбрах?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Zubcho написа:A какво точно им се регулира на тези амортисьори не разбрах?
Регулита се дядовия

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

Zubcho написа:Тя таз 20-ка ще може ли да ги върти тез 10.5 j ? Изобщо защо пускаш тема щом от всичко разбираш? Кое му се регулира на сахса на снимките?
Колата си движи много прилично с тези джанти и за отворен диференциал много добре си се върти,не казвам че от всичко разбирам,но не искам съвети за красота и визия и стабилост на пътя и износване на гуми,а за разчекването на носачите.....
Окачването под амортесиора има резба и се регулира дължината на амортесиора,отпред е почти до край стегнат и гумата ми влиза под калника....

achilles написа:Тези дни започвам проекта широки гуми и калници,и надявам се разчекнати джанти...
Да знае някой дали се продавам някъде готови калници и вежди които само се занитват(примерно)и после шприц и тн до боя?
Искам да издуя малко задните калници на 34ката,ако някой има идеи,който заобикаляр изчукването и заваряването на ламарина да казва...
С афтърмаркет части не е толкова интересно, колкото ти да си ги раздуеш. 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Това горното няма как да става за всички изброени модели 

Щом оригиналните тампони стават за толкова много модели, почти сигурно е и че тези ще станат... Между впрочем от БМВ имат оригинални ексцентрични тампони за задните носачи (парт номер 33 32 9 058 824) и май са около 2 пъти по-евтини от тези на Търнър (112,64 лв за 2 броя)... не знам обаче какъв е ексцентритета... може би е по-малък от на Търнърските.
Към автора - с оригиналните ексцентрични тампони може да се даде още малко страничен наклон (camber), но въпросът е има ли смисъл... на моята кола страничния наклон отзад е -2,20 градуса (на предните ми е само -1,20 градуса) и ако не давам газ в завой с висока скорост не помня случай да ми е тръгвала задницата, докато помня десетки случай в които ми тръгва предницата (недозавиване)...
Към автора - с оригиналните ексцентрични тампони може да се даде още малко страничен наклон (camber), но въпросът е има ли смисъл... на моята кола страничния наклон отзад е -2,20 градуса (на предните ми е само -1,20 градуса) и ако не давам газ в завой с висока скорост не помня случай да ми е тръгвала задницата, докато помня десетки случай в които ми тръгва предницата (недозавиване)...
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Postman написа:Щом оригиналните тампони стават за толкова много модели, почти сигурно е и че тези ще станат...
Не че нещо, но тампоните на носачите на е28 нямат нищо общо с тези на е34/32, за другите не съм на 100% сигурен, но тези съм ги виждал с очите си и няма как тампони от е28 да станат на е34 и обратното

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Много съдържателна тема
Без лоши чувства, ама както винаги се пише за съвсем други неща. На автора искам да кажа: може и да ти харесва как изглежда колата, ти тая кола мисля няма само да я зяпаш, а и ще я караш. Наклона на колелетата, било то предни или задни, си има допустими граници. Щом от завода колата е излязла с тия параметри, значи така стои добре, не износва гуми и т.н. Достатъчно много тестове са правени, и то от инженери, и не вярвам да са сбъркали... Сега то си е твоя работа какво ще правиш с колата си, аз казвам какво е моето мнение. Инвестирайте в състоянието на автомбилите си, а не в глупости (щото това си точно глупост, без да се обиждате). Metodi80 от е36 раздела веднъж беше казал "на тая кола консумативите не са сменени, тунинг ще й се прави...". Надявам се разбирате какво имам предвид.

47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4